Πώς να αγοράσεις makeup online και να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Ανοίγω laptop- υπολογιστή σε καθημερινή βάση. Ακόμη και όταν βρίσκομαι στην δουλειά μπαίνω σε κάποια eshops καλλυντικών γιατί είμαι υποχρεωμένη λόγω δουλειάς (τι σόι υποχρέωση είναι αυτή, είναι ένα άλλο κομμάτι). Πολλές φορές, εκεί που αναζητώ τιμές ή ό,τι μπορεί να κάνω add στο καλάθι μου και μερικά καλλυντικά γιατί ψωνίζω online έτσι κι αλλιώς και φυσικά ψωνίζω και καλλυντικά που είτε δεν έρχονται στην Ελλάδα είτε μου κάνουν κλικ και κάνω κλικ! Έτσι πάνε αυτά!

Και γιατί όχι; Κερδίζεις χρόνο, αν είσαι τέτοιο beauty junkie μπορείς να ψωνίσεις και στις 2 τα ξημερώματα που τα μαγαζιά είναι κλειστά και φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού σου χωρίς κανέναν κόπο. Αλλά για να σου είμαι ειλικρινής, σε αυτό το online shopping υπάρχουν δύο πράγματα που πάντα με δυσκολεύουν: να αγοράσω παπούτσια και να αγοράσω makeup. Το πρώτο μπαίνει στην άκρη (είμαστε beauty στήλη) και κάνω focus στο δεύτερο. Η αναπόφευκτη ερώτηση είναι: πώς στο καλό θα βρω την απόχρωση που μου ταιριάζει;

Η Ράνια Μπουντούρη είναι ιδιοκτήτρια της Make Me Up και ενός πολύ ψαγμένου online beauty προορισμού. Επίσης, είναι αγαπημένη μας εδώ στο TLIFE (και) για τα tips της! Γι’αυτό το θέμα, λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος μου. Σου μεταφέρω τα tips που μου έδωσε!

1. Προσδιόρισε τι ζητάς από το foundation σου!

Οι επιλογές στα foundation είναι τόσες πολλές όσα και τα καταστήματα στην Ερμού! Θα πρέπει, λοιπόν, πρώτα να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που ψάχνεις για να μπεις και στο σωστό κατάστημα. Μερικά ερωτήματα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι: τι κάλυψη θέλω; Ήπια, μέτρια ή μεγάλη; Στις περιγραφές των makeup υπάρχει πάντα αυτό. Επίσης, τι τύπο επιδερμίδας έχεις; Αν είναι λιπαρός θα χρειαστείς ένα mattifying foundation, αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή θα χρειαστείς ένα hydrating. Όσον αφορά το τελείωμα που θέλεις να έχει το makeup σου υπάρχουν αυτά τα δύο βασικά keywords: matte και luminous για ματ και λαμπερό αποτέλεσμα, αντίστοιχα.

2. Είναι σημαντικό να ξέρεις τον τόνο που ανήκεις! Το test με τα κοσμήματα!

Στις περιγραφές των foundation υπάρχουν λέξεις όπως golden, honey, beige κλπ. Πιο συγκεκριμένα τα golden, honey, warm beige απευθύνονται στους ζεστούς τόνους επιδερμίδας και τα tan, shell, fawn beige στους ψυχρούς. Άρα, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην σωστή απόχρωση. Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, είναι: ποιος είναι ο τόνος μου; Ζεστός ή ψυχρός; Υπάρχουν μερικά test για να το ανακαλύψεις. Το ένα είναι με τα κοσμήματα: αν σου ταιριάζουν περισσότερο τα χρυσά από ότι τα ασημένια έχεις θερμό τόνο. Αν σου ταιριάζουν τα ασημένια έχεις ψυχρό τόνο. Ένας άλλος τρόπος (και ο πιο ασφαλής) είναι να κοιτάξεις τι χρώμα έχουν οι φλέβες σου στο εσωτερικό των καρπών σου. Αν είναι μπλε ο τόνος σου είναι ψυχρός και αν είναι πράσινο ο τόνος σου είναι θερμός. Αν είναι μια μίξη μπλε και πράσινου τότε έχεις neutral τόνο.

3. To internet είναι ο καλύτερός σου φίλος!

Από την στιγμή που βρεις το makeup που σε ικανοποιεί και θέλεις extra info μπορείς να κάνεις ένα google search βάζοντας το όνομα του foundation που ψάχνεις και δίπλα την λέξη review. Συνήθως, όμως, αποφεύγω να δίνω αυτό το tip γιατί το internet είναι χαοτικό και σε μπερδεύει πολλές φορές.

4. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις με τους υπεύθυνους στο eshop!

Ο λόγος που βάζουμε επικοινωνία, τηλέφωνο και email είναι γιατί είμαστε πάντα εκεί να απαντήσουμε σε όποια απορία σου! Αν, λοιπόν, έχεις κάποιες απορίες για την απόχρωση ή ό,τι δεν έχεις παρά να πληκτρολογήσεις το μήνυμα και να πατήσεις το send. Σύντομα θα έχεις την απάντηση που θες!

5. Αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες επίλεξε τον πιο ανοιχτό τόνο!

Είναι πολύ εύκολο να σκουρύνεις το foundation σου από το να τον ανοίξεις. Με λίγη τερακότα περασμένη από πάνω με ένα φαρδύ πινέλο και το foundation έρχεται στα… χρωματικά σου μέτρα! Αντίθετα, αν επιλέξεις πιο σκούρο foundation και επιχειρήσεις να το “ανοίξεις” με κρέμα ή primer θα αλλάξεις και την υφή του και θα την κάνεις αρκετά πιο λεπτόρρευστη και λιγότερο καλυπτική. Εκτός αν αυτό είναι που θέλεις!

Καλή επιτυχία!

And More