Πώς να δείχνεις sexy και σωστά μαυρισμένη και τον Χειμώνα! Plus: δες το βίντεο!

Λατρεύω το χάδι του ήλιου στο πρόσωπό μου! Και φυσικά, δεν ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι για να την αποκτήσω! Υπάρχει πάντα εκείνο το μαγικό προϊόν (τερακότα λέγεται!) που είναι πάντα εκεί σε ετοιμότητα για να δώσει την ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπό μας 12 μήνες τον χρόνο, αρκεί να την χρησιμοποιήσουμε σωστά.

Σε πολλά από τα mail σας ρωτάτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε το ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτό της Φουρέιρα στο πρόσωπο. Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε ακριβώς αυτό το χρώμα και δεν θα ήταν σωστό. Φαντάσου μια γυναίκα με λευκή επιδερμίδα όπως για παράδειγμα η Taylor Swift να κυκλοφορεί ξαφνικά με κατάμαυρη επιδερμίδα! Η μαυρισμένη όψη πρέπει να προσαρμόζεται στον φυσικό τόνο του δέρματός μας ώστε το αποτέλεσμα να μην δείχνει ψεύτικο. Και τώρα τα καλά νέα: μπορείς να αποκτήσεις πιο λαμπερή και μαυρισμένη στα δικά σου δεδομένα επιδερμίδα χρησιμοποιώντας ένα μόνο προϊόν.

Αναλύσαμε τα looks δύο celebrities που χρησιμοποίησαν τερακότα. Ποια το έκανε σωστά και ποια λάθος; Τι πρέπει να κάνεις κι εσύ και τι να αποφύγεις; Στα λέμε όλα!

Λάθος: Jenifer Lopez

To μυστικό όταν χρησιμοποιείς τερακότα είναι να την τοποθετείς στα σημεία που σε “βλέπει” φυσικά ο ήλιος, δηλαδή στα ζυγωματικά, την μύτη και στα πλάγια του μετώπου. Ο Τάκης Μαυριγιαννάκης, make up artist της Estee Lauder μου έχει δώσει το χρυσό tip: “Άπλωσε την τερακότα δημιουργώντας ένα νοητό Ε. Ξεκίνησε από τα πλάγια του μετώπου, κατέβα στα ζυγωματικά και προς τα μάγουλα και συνέχισε προς τα κάτω στο περίγραμμα του προσώπου και στο πηγούνι. Κάνε ακριβώς το ίδιο και για την άλλη πλευρά του προσώπου”.
Αν κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και διαπιστώσεις ότι είναι πολύ σκούρο το πρόσωπό σου, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια πιο ανοιχτόχρωμη τερακότα. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να απλώνεις και στο λαιμό σβήνοντας σταδιακά ώστε να μην δημιουργούνται δυσχρωμίες και να αποφεύγεις τις πολύ σκούρες αποχρώσεις στα μάτια. Μια σκούρα επιδερμίδα και ένα σκούρο, σχεδόν smokey μάτι είναι λάθος συνδυασμός!

Σωστό: Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα χρησιμοποιεί μια σκούρα τερακότα αλλά έχει να “δουλέψει” με μια πολύ σκούρα βάση έτσι κι αλλιώς. Αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ανοιχτή και θέλεις να αποκτήσεις το χάδι του ήλιου που ταιριάζει όμως στον δικό σου τόνο, μπορείς αντί για τερακότα να χρησιμοποιήσεις μια πούδρα δύο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό σου, ώστε να είσαι σίγουρη. Για το υπόλοιπο πρόσωπο χρησιμοποίησε ένα ιριδίζον ρουζ σε βερικοκί απόχρωση, λαμπερό lip gloss και ενίσχυσε την ηλιοκαμένη και λαμπερή όψη με μια σκιά είτε στο χρώμα της άμμου είτε peachy.
Κι ένα ακόμη μυστικό: αν θέλεις και το υπόλοιπο σώμα σου μαυρισμένο, μετά από κάθε ντους ανάμειξε ίση ποσότητα ενυδατικού body lotion και self tan και άπλωσέ το καθημερινά. Μετά από μια εβδομάδα θα έχει “σπάσει” αυτός ο λευκός τόνος και η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο shinny!

Χρυσά tips για μια χρυσή επιδερμίδα; Τα μοιραζόμαστε μαζί σου! Απλώς δες το παρακάτω βίντεο

And More