Για τις φωτογραφίες που θα τραβήξεις σήμερα: πώς να βγαίνεις όμορφη στο instagram! Τα tips του φωτογράφου!

Αυτό το διάστημα το πιθανότερο είναι να βρίσκεσαι σε διακοπές πράγμα που σημαίνει ότι έχεις το τέλειο location. Μιλήσαμε με τον φωτογράφο μας, Αλέξανδρο Μακρή, ο οποίος μας έδωσε και όλα τα tips για να έχεις εκτός από το τέλειο location μια ολοκληρωμένα τέλεια φωτογραφία που θα κερδίσει πολλά like στο instagram! Να τι πρέπει να προσέξεις/ να εφαρμόσεις/ να αποφύγεις (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά).

1. Πόζαρε με το καλό σου προφίλ (και πώς θα βρεις το καλό σου προφίλ)!

                                               @bellahadid

Ποιο είναι το καλό σου πρoφίλ; Αυτή είναι μια ερώτηση που γίνεται συχνά- πυκνά όταν έχουμε φωτογράφιση. Και είναι η ίδια ερώτηση για την οποία δεν έχουμε καμία απάντηση. Γιατί, στ’αλήθεια, ποια από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές ξέρετε ποιο είναι το καλό σας προφίλ; Ο Αλέξανδρος Μακρής ξεκαθαρίζει: “Πάντα φωτογραφίζουμε από το καλό μας προφίλ, είτε είναι το αριστερό είτε το δεξί. Απλά, όταν φωτογραφίζεσαι 3/4 φροντίζεις πάντα η μύτη να είναι μέσα στο πλαίσιο του προσώπου, δηλαδή πίσω σου να έχεις το ζυγωματικό και όχι κενό γιατί αλλιώς μεγαλώνει η μύτη και τα χαρακτηριστικά σου, γενικότερα”. Ok, μέχρι εδώ. Αλλά πώς θα βρω, τελικά, το καλό μου προφίλ; “Για να βρεις το καλό σου προφίλ το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις μια φωτογραφία από το δεξί προφίλ, μια από το αριστερό και απλώς να δεις ποιο προφίλ σου αρέσει περισσότερο. Σε κάποια πρόσωπα η διαφορά ανάμεσα στα δύο προφίλ είναι ελάχιστη ενώ σε κάποια άλλα μεγάλη. Συνήθως, το καλό μας προφίλ είναι εκεί που κάνουμε και την χωρίστρα μας!”.

2. Ξεφύσηξε στη λήψη!

                                                             @emrata

Στάση… στόματος! Ποια είναι η ιδανική “κίνηση” που πρέπει να κάνει το στόμα σου; Για παράδειγμα, έχω παρατηρήσει ότι στις δικές μου λήψεις βγαίνω πάντα πολύ χαμογελαστή, τόσο που από φωτό σε φωτό μοιάζει να αλλάζουν μόνο τα ρούχα. Ούτε η μέρα, ούτε η διάθεση, ούτε τίποτα! Ποιο είναι το σωστό; “Να έχεις ελάχιστα ανοιχτό το στόμα σου για να μην φαίνεσαι σφιγμένη. Ένα καλό tip για να βγεις στην φωτογραφία όμορφη και χαλαρή είναι να βγάζεις την φωτογραφία και να κάνεις λίγο πως ξεφυσάς πολύ απαλά με τα χείλη σου ώστε να χαλαρώνει το στόμα σου”, λέει ο φωτογράφος μας.

3. Νιώσε άνετα! Αυτό είναι το παν!

                                                             @emmahoareau

Μην ανησυχείς! Το να νιώθεις αμηχανία μπροστά στο φακό ή στο κινητό είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Ειδικά, αν μόλις άνοιξες τον λογαριασμό σου στο instagram. Το μυστικό είναι να χαλαρώσεις, να νιώσεις ο εαυτός σου και να ακολουθήσεις την παρακάτω συμβουλή: “Παίρνεις μια πόζα στην οποία νιώθεις εσύ πιο άνετη (όρθια, καθιστή, με τα χέρια στα γόνατα κλπ) κι έπειτα κάνεις μικρές διορθώσεις για να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.

4. Το κόλπο για τις κοντινές λήψεις!

                                                             @hungvanngo

Αν σου αρέσουν τα χορταστικά close ups και θέλεις να κάνεις εκείνη τη λήψη για να δείξεις ένα μακιγιάζ που μόλις έκανες ή το μακιγιάζ που δεν έκανες (!), ο Αλέξανδρος Μακρής έχει ένα πολύ διαφωτιστικό tip να μοιραστεί μαζί μας! “Όταν θέλεις να κάνεις ένα κοντινό ποτέ δεν πλησιάζεις το κινητό πολύ κοντά στο πρόσωπό σου γιατί παραμορφώνεται. Η κάμερα έχει έναν ευρυγώνιο φακό που παραμορφώνει αν πας πολύ κοντά. Οπότε, το μυστικό είναι ότι την κρατάς σε μια απόσταση και ζουμάρεις. Διαφορετικά, τραβάς πιο μακρινή λήψη και την κροπάρεις”.

5. Crop… check!

                                                             @hungvanngo

Επίσης, προσέχεις και πού θα κροπάρεις! Μια φωτογραφία που δεν είναι σωστά κροπαρισμένη σίγουρα θα σου κοστίσει μερικά Like!”Δεν κόβεις ποτέ στις κλειδώσεις του σώματος όπως είναι τα γόνατα, οι αγκώνες, τα πόδια, οι αστράγαλοι, γενικότερα σημεία που φαίνεται άκομψο. Κροπάρεις πάντα λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω. Δηλαδή, λίγο πιο πάνω από τους αγκώνες ή λίγο πιο κάτω από τους αγκώνες. Αν είναι ολόσωμο, δεν κόβεις ποτέ στον αστράγαλο. Όσον αφορά το πρόσωπο, μπορείς να κάνεις ένα πολύ κοντινό και να κόψεις από το μέτωπο και κάτω”.

6. Φωτογράφισε από ψηλά!

                                                                  @hoskelsa

Κάτι πολύ βασικό για να βγει μια φωτογραφία ωραία είναι και αυτός που σε τραβάει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις. Για παράδειγμα, οι λήψεις από ψηλά είναι ωραίες αλλά σύμφωνα με τον φωτογράφο μας, υπάρχουν δύο- τρία key points που πρέπει να προσέξεις! “Σε γενικές γραμμές, οι φωτό από ψηλά κολακεύουν αλλά ταυτόχρονα επειδή σε κονταίνουν πρέπει να έχεις τα άκρα σου τεντωμένα. Επίσης, πρέπει να έχεις το κεφάλι σου λίγο προς τα πάνω για να φαίνεται o λαιμός! Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν τραβάς από πολύ χαμηλά. Επειδή τα κινητά παραμορφώνουν εννοείται πως βγαίνεις ψηλότερος γιατί μακραίνει όλος ο κορμός, αλλά και πάλι πρέπει να έχεις στο νου σου να μην χάσεις όλο το λαιμό!”. 

7. Πώς θα βρεις το ωραίο φως! Το trick με την παλάμη!

@emmahoareau

Αγαπώ τις φωτεινές φωτογραφίες! Είναι αυτές που σου τραβάνε την προσοχή, φωτίζουν το πρόσωπό σου και αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου. Πώς, όμως, θα βρεις το ωραίο φως; Έχω δει πολλές φορές τον Αλέξανδρο Μακρή να κάνει αυτό το κόλπο στις φωτογραφίσεις μας και, επιτέλους, μου το εξήγησε: “Το ωραίο φως σίγουρα θα το βρεις μπροστά από ένα παράθυρο στο οποίο θα κάθεσαι, ακριβώς λίγο πριν βγεις έξω. Επίσης, αυτό που μπορείς να κάνεις έξω για να δεις πού έχει ωραίο φως είναι να σηκώσεις την παλάμη σου και όπου δεις ότι φωτίζεται καλύτερα, εκεί έχεις και το ιδανικό φως”. Άρα εκεί κάνεις και το κλικ!

8. Φίλτρα: μέχρι πού μπορείς να το πας!

@kimkardashian

“Η μια λογική που υπάρχει έντονη στο instagram είναι να έχεις ένα κοινό φίλτρο σε όλες τις φωτογραφίες σου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις απόλυτα γιατί οι συνθήκες του φωτός δεν είναι ίδιες. Επειδή, πλέον, τα κινητά είναι τόσο καλά αυτό που χρειάζεται είναι να δώσεις περισσότερη οξύτητα, δηλαδή ευκρίνεια στην εικόνα, λίγο αντίθεση με απλή επεξεργασία του instagram και θα έχεις μια πολύ όμορφη φωτογραφία!Φωτεινότητα, contrast, οξύτητα, λοιπόν, και αν θες να περάσεις και ένα φίλτρο του instagram πέρασε όποιο θέλεις απλά σε πολύ μικρό βαθμό ώστε να μην αλλοιώσεις τα χρώματα. Επίσης, δεν είναι πολύ ωραίο να είναι κορεσμένα τα χρώματα, δηλαδή, υπερβολικά πορτοκαλί, υπερβολικά κόκκινα κλπ. Κάποιες φορές ίσως να χρειάζεται να κάνεις αποκορεσμό, δηλαδή λίγο να το χαμηλώσεις!”, λέει ο expert. PS: το παράδειγμα της Kim Kardashian είναι περισσότερο προς αποφυγή.

9. Δώσε βάση στη λήψη όχι στο μετά!

@kendalljenner

Το istagram έχει αρκετό post production με την έννοια ότι με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να πάρεις στα χέρια σου μια υπέροχη φωτό που στο πρώτο κλικ σου φάνηκε μέτρια. Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Μακρής επιμένει στο εξής: Βασικό ρόλο παίζει και η λήψη, δηλαδή το αποτέλεσμα που θα βγάλεις κατά την διάρκεια της φωτογράφισης, το να πετύχεις το ιδανικό φως, να προσέξεις να μην έχει καμμένα η φωτογραφία κλπ. Αν μια φωτογραφία έχει έντονες αντιθέσεις (πολύ σκιά και πολύ ήλιο), ένα tip είναι να εστιάσεις τον φωτισμό στο πιο φωτεινό σημείο για να έχεις πληροφορία και να μην την χάσεις και μετά και στην επεξεργασία να φωτίσεις γενικότερα την εικόνα ώστε να πετύχεις φως και στο πρόσωπο. Εν ολίγοις, για να έχεις το ιδανικό φως ξεκινάς από τη λήψη γιατί αν καεί κάτι δεν σώζεται!”. 

10. Βραδινά κλικ: τι να κάνεις για να μην βγαίνουν σκοτεινά!

@bellahadid

Σίγουρα, μια φωτογραφία με daylight είναι μια υπέροχη φωτογραφία. Αλλά τι γίνεται όταν δεν θέλεις να χάσεις το βραδινό κλικ και να απαθανατίσεις την στιγμή; “Για τις βραδινές λήψεις θα χρειαστείς οπωσδήποτε φλας! Ένα ακόμη κόλπο είναι να σε φωτίσει ένας φίλος με ένα δεύτερο κινητό!”, λέει ο φωτογράφος του TLIFE. 

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δώσεις και σε δέκα φίλες σου να διαβάσουν αυτό το post για να γλιτώσεις μερικά άσχημα ταγκαρίσματα! Spread the news, girl!

 

 

And More