Πώς θα αποκτήσεις τις φακίδες της Meghan Markle ακόμη και αν δεν έχεις!

Πώς θα αποκτήσεις τις φακίδες της Meghan Markle ακόμη και αν δεν έχεις! | tlife.gr

Τα τελευταία ένα- δύο χρόνια γίνονται πολλές beauty ανακαλύψεις. Ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι εκεί έξω υπάρχουν κορίτσια με υπέροχα σγουρά μαλλιά. Γιατί να, αυτά τα κορίτσια σταμάτησαν να κρύβονται πίσω από τις πρέσες και τις ισιωτικές και αγάπησαν τις μπούκλες τους. Πρώτα, όμως, τις είχαν αγαπήσει τα μοντέλα στα catwalks όπως η Mika Arganaraz.

Έπειτα, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και πολλά κορίτσια εκεί έξω με υπέροχες φακίδες. Γιατί σταμάτησαν πλέον να κρύβονται κάτω από τόνους παχύρρευστου foundation που δεν επέτρεπε καλά- καλά στο πρόσωπο να αναπνέει, πόσο μάλλον στις φακίδες να αναδειχθούν. Η επανάσταση με τις φακίδες ξεκίνησε και αυτή από τα catwals με κάποιους οίκους όπως ο Paul Smith να δημιουργούν ψεύτικες φακίδες στα μοντέλα τους, και απογειώθηκε με την Meghan Markle την στιγμή που έφτασε στην εκκλησία και το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε όταν έβγαλε το πέπλο της ήταν οι υπέροχες, effortless φακίδες της. Το μακιγιάζ έγινε από τον φίλο της Daniel Martin ο οποίος ανέδειξε τις φακίδες της χρησιμοποιώντας το κατάλληλο foundation: όχι πολύ πλούσιας καλυπτικότητας αλλά ένα foundation σε μορφή ορού που χαρίζει ομοιοχρωμία και λάμψη στο πρόσωπο. Και ο λόγος για το Luminouw Silk Foundation.

Πέρα από την Meghan Markle η οποία ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας αναδεικνύοντας τις φακίδες της, η Kylie Jenner ανεβάζει συχνά- πυκνά φωτογραφίες αναδεικνύοντάς.

Επίσης, το trend αυτό τον φακίδων (ειδικά) και της φυσικότητας (γενικότερα) είναι τόσο μεγάλο ώστε οι διάσημες φωτογραφίζονται για τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων τίτλων περιοδικών (βλ. Vogue) έχοντας φακίδες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Ariana Grande η οποία φωτογραφήθηκε στο πλαίσιο ενός γενικότερου makeunder για την βρετανική Vogue στο εξώφυλλο Ιουλίου.

Φακίδες: πώς θα τις αναδείξεις αν τις έχεις ήδη!

Το να έχεις φακίδες και να τις αναδείξεις σωστά είναι μια tricky διαδικασία εξ’αρχής. Αν φορέσεις βαρύ foundation θα τις εξαφανίσεις όλες, αν φορέσεις κάτι ελαφρύ θα σκεφτείς γιατί μπήκες σε αυτή την διαδικασία εξ’αρχής. Η ιδανικότερη λύση είναι να πάρεις ένα foundation σε μορφή serum (είναι αρκετά λεπτόρρευστα και χαρίζουν ομοιοχρωμία και λάμψη υγείας χωρίς να καλύπτουν), να το απλώσεις σε όλο το πρόσωπο και έπειτα να σβήσεις και πάλι ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο

Φακίδες: πώς θα τις δημιουργήσεις αν δεν έχεις!

Αν δεν έχεις φακίδες και θέλεις να αποκτήσεις, η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, global & senior artist της MAC Cosmetics, μας έχει δείξει έναν πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο από το κλασικό μολύβι φρυδιών ή καφέ μολύβι ματιών. Παρακάτω, τα βήματα:

  1. Κάνε την βάση σου ως συνήθως. Φρόντισε να μην είναι ιδιαίτερα βαριά και κάνει contrast με την φυσικότητα που προϋποθέτουν οι φακίδες.
  2. Τρίψε μια καφέ ματ σκιά ώστε να δημιουργηθεί σκόνη.
  3. Ανάμειξε με ελάχιστη ποσότητα Fix+ της MAC ή οποιοδήποτε face mist.
  4. Πάρε μια παλιά σου οδοντόβουρτσα και τοποθέτησέ την έτσι ώστε να ακουμπήσει πάνω στο μείγμα.
  5. Κάνε αυτή την κίνηση στο πρόσωπό σου σαν να πιτσιλίζεις το πρόσωπό σου με το μείγμα.
  6. Done and done!

Η παραπάνω διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη αλλά το αποτέλεσμα γράφει πολύ πιο φυσικό. Αν δεν θέλεις να παιδευτείς τόσο χρησιμοποίησε καφέ μολύβια. Το μυστικό είναι να επενδύσεις σε δύο διαφορετικούς τόνους και να ασκείς διαφορετική πίεση στο πρόσωπό σου ώστε οι φακίδες που θα δημιουργηθούν να είναι πιο ανομοιόμορφες και πιο φυσικές.

 

READ more