Self tan: πώς να αποκτήσεις χρυσαφένια επιδερμίδα στο σπίτι!

Όταν η Coco Chanel επέστρεφε από τις διακοπές της από την Μεσόγειο με χρυσαφένια επιδερμίδα, πιθανότατα δεν γνώριζε ότι την στιγμή εκείνη καθιέρωνε ένα ακόμη trend. Σήμερα, δεκαετίες μετά, η χρυσαφένια όψη είναι ό,τι πιο sexy. Και ιδού πως θα την αποκτήσεις, χωρίς να κάνεις καν ηλιοθεραπεία!
Κάνε απολέπιση
Φαντάσου να ξεκινούσες το μακιγιάζ σου χωρίς να έχεις αφαιρέσει τα υπολείμματα μακιγιάζ από την προηγούμενη ημέρα. Το πρόσωπό σου θα έδειχνε θαμπό, οι βλεφαρίδες σου σχεδόν «πρησμένες» και τα χείλη σου αφυδατωμένα. Κάτι ανάλογο, λοιπόν, ισχύει και με την περίπτωση του self tan: για να απλωθεί ομοιόμορφα και για να πετύχεις το λαμπερό και sexy αποτέλεσμα που επιθυμείς, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις κάνει οπωσδήποτε απολέπιση.
Knowhow: Το scrub που πρέπει να επιλέξεις πριν απλώσεις το self tan πρέπει να είναι μη λιπαρής υφής, δεδομένου ότι το self tan πρέπει να απλωθεί σε ματ επιδερμίδα για να έχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Βρέξε λοιπόν, το σώμα σου ελαφρώς και σε μια λούφα άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα απολεπιστικού. Ξεκίνησε να τρίβεις απαλά την επιδερμίδα σου με κυκλικές κινήσεις από τα πόδια και προς τα πάνω. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις σε σημεία που έχουν σκληρύνσεις όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Για το πρόσωπο, η διαδικασία είναι η ίδια, με την διαφορά ότι εδώ το απολεπιστικό το απλώνεις με γυμνά χέρια.
Οδηγίες για το σώμα
‘Απλωσε πάνω στα νύχια των ποδιών και των χεριών σου βαζελίνη, ώστε να μην εισχωρήσει το προϊόν. Τώρα, είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την διαδικασία με φορά από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή τα πόδια, τους γοφούς, τον κορμό, τους ώμους και το λαιμό σου. Είναι προτιμότερο να απλώνεις μικρότερη ποσότητα κάθε φορά και αν χρειαστεί να επαναλάβεις, πάρα να πρέπει να αφαιρέσεις το προϊόν που έχεις βάλει γιατί έτσι θα δημιουργηθούν λεκέδες.
Bonus tip: για να αφαιρέσεις το self tan από τις παλάμες σου, τρίψε τα χέρια σου σε μια στεγνή πετσέτα και κάνε το ίδιο και ανάμεσα στα δάχτυλά σου.

Οδηγίες για το πρόσωπο
Πιάσε τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα σφιχτό ponytail ώστε να μην ξεχάσεις περιοχές όπως το περίγραμμα του προσώπου ή το σημείο γύρω από τα αυτιά. Καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα γαλάκτωμα, ξέπλυνε με άφθονο νερό και κάνε απολέπιση. Μην χρησιμοποιήσεις ενυδατική κρέμα, γιατί όπως είπαμε η επιδερμίδα πρέπει να είναι ματ. Έπειτα, άπλωσε κάτω από τα μάτια σου μια κρέμα ματιών, αφού πρόκειται για μια περιοχή στην οποία δεν θα χρησιμοποιήσεις self tan (όταν τα μάτια είναι πιο φωτεινά, το πρόσωπο φαίνεται πιο ξεκούραστο και νεανικό).
Με μια μπατονέτα, βάλε πάνω στα φρύδια σου βαζελίνη. Έτσι θα αποφύγεις τον κίνδυνο να φθαρεί το χρώμα των φρυδιών από την επαφή τους με το self tan. Στην επόμενη φάση, ανάμειξε ίση ποσότητα self tan για το πρόσωπο και ενυδατικής και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου και το λαιμό. Σκοπός είναι να δείχνεις έναν τόνο πιο μαυρισμένη και όχι σαν να γύρισες μόλις από διακοπές στην Αφρική! Άφησε το προϊόν να δράσει για περίπου τρεις ώρες και έπειτα άπλωσε ένα λεπτό στρώμα self tan στην κορυφή της μύτης, τα μάγουλα και το μέτωπο– σημεία, δηλαδή, που μαυρίζουν περισσότερο στον ήλιο.
Μην ξεχνάς: Πέρασε ένα πολύ λεπτό στρώμα self tan στους λοβούς των αυτιών και το επάνω μέρος και σκούπισε τα χέρια σου σε μια στεγνή πετσέτα.
Χρυσά tips που πρέπει να κρατήσεις.
1. Οργάνωσε ένα selftanning party με τις φίλες σου. Πως αλλιώς θα μπορέσεις να απλώσεις τέλεια το προϊόν στην πλάτη;
2. Μια μέρα πριν δοκίμασε το προϊόν στο εσωτερικό των χεριών σου για να δεις πως αντιδρά η επιδερμίδα σου.
3. Αν εντόπισες στο σώμα σου μερικά σημεία με δυσχρωμίες, πέρασέ τα τοπικά με μια φέτα λεμόνι (έχει λευκαντικές ιδιότητες).
4. Δεν έχεις χρόνο να κάνεις απολέπιση στα πόδια σου; Το ξύρισμα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, αφού αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.
5. Στην αγορά θα βρεις πολλά είδη self tanners: για το πρόσωπο, σε spray, σε μορφή κρέμας ή gel. Υπάρχουν επίσης body shimmers και bronzing πούδρες. Κάνε κλικ εδώ και δες όλα τα προϊόντα!

Read More

And More