Skin glazing: η τελευταία εμμονή της beauty editor και πώς το πετυχαίνει!

Χρειάζεται να είσαι ελάχιστα παρατηρητική για να διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια τεράστια τάση την οποία θα την βλέπεις μπροστά σου ολοένα και πιο συχνά: λέγεται skin glazing (glaze σημαίνει λουστράρω/γυαλίζω) και θέλει η επιδερμίδα μας να είναι πολύ, πολύ λαμπερή. Ή καλύτερα, τόσο λαμπερή που όταν ο ήλιος πέφτει πάνω της οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται να τυφλώνουν αυτόν που έχεις απέναντί σου.

Αν έχεις, λοιπόν, λιπαρή επιδερμίδα είσαι ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το εφέ αρκεί να πετάξεις οτιδήποτε ματ έχεις στο νεσεσέρ σου, setting powders και blotting papers. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα μπορώ να σε βοηθήσω να αποκτήσεις βήμα- βήμα αυτό το μακιγιάζ μιας και μιλάμε για την πιο πρόσφατη beauty εμμονή μου στην οποία έχω αποκτήσει ήδη beauty expertise!

 

To trend του skin glazing αν και έχει να κάνει κυρίως με το μακιγιάζ απαιτεί να έχουμε θέσει τις σωστές βάσεις. Η επιδερμίδα μας, λοιπόν, πρέπει να είναι πολύ καλά ενυδατωμένη και να έχεις χρησιμοποιήσει πριν ένα προϊόν λάμψης που θα σου εξασφαλίσει αυτό το glow from within. Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό που θα σου δώσει αυτό το αποτέλεσμα και η Powerful Strength Line Reducing Concentrate (€30.00) είναι ένα δοκιμασμένο serum που χρησιμοποιώ εντατικά και ειδικά πριν κάνω αυτό το μακιγιάζ!

 

To makeup που θα επιλέξεις γι’αυτό το μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να είναι ματ και πρέπει οπωσδήποτε να είναι υγρό! Πολύ πρόσφατα απέκτησα την CC+ από τα It Cosmetics, μια πολυχρηστική κρέμα που έχει και SPF50 και που, κυρίως (!), σου εξασφαλίζει αυτό το πολύ λαμπερό αποτέλεσμα χάρη στους κόκκους λάμψης που περιέχει. Ακόμη (!!) δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά μπορείς να την παραγγείλεις online. Εγώ την πήρα από τα Selfridges.

Αυτό τo foundation (aka Chanel Les Beiges) είναι μαγικό και είναι αυτό το οποίο έχω στο νεσεσέρ μου. Είναι ημιδιάφανο, σου χαρίζει μια λάμψη υγείας και πολύ λεπτόρρευστο. Επίσης, διαθέτει SPF30 και προτού το χρησιμοποιήσεις πρέπει να το ανακινήσεις πολύ καλά. Αγαπώ να το απλώνω με τα χέρια διότι η θερμοκρασία των δαχτύλων με βοηθά να το δουλεύω καλύτερα και να γίνεται ένα με την επιδερμίδα μου. Τέλος, το συγκεκριμένο makeup δεν είναι καλυπτικό, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν θέλουμε να γίνεται αλλιώς δεν πετυχαίνουμε το στόχο μας. Plus: τα πολύ καλυπτικά και βαριά makeup θεωρούνται ξεπερασμένα. Αν θέλεις να δουλέψεις σωστά και να καμουφλάρεις τυχόν ατέλειες χρησιμοποίησε προηγουμένως τοπικά έναν κορέκτορα.

Next step γι’αυτό το μακιγιάζ είναι το ρουζ. Για να πετύχεις αυτό το εφέ της… λαμπερής- γεννήθηκα-με-αυτή επιδερμίδας θα πρέπει να μην χρησιμοποιείς προϊόντα σε μορφή πούδρας και φυσικά το ρουζ σου να μην είναι τέτοιο! To Shade and Illuminate Stick του Tom Ford (€60.00) είναι… best thing ever! Σχημάτισε δύο κύκλους ακριβώς πάνω στα μήλα κι έπειτα σβήσε ανοδικά και προς τα έξω χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.  

The glower the better! Φυσικά και για αυτό το look θα χρειαστείς ένα highlighter σε compact μορφή το οποίο θα απλώνεις κάτω από τα φρύδια, στην κορυφή της μύτης, στο κέντρο των χειλιών, ψηλά στα ζυγωματικά, στα κόκαλα του λαιμού αν τα αφήσεις να φαίνονται. Το Anytime Glow της Isabel Marant το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την L’Oreal Paris (€11.90) είναι και πρακτικό και θα σου δώσει τη λάμψη που θέλεις. Δούλεψέ το πρώτο ανάμεσα στα δάχτυλά σου για να το ζεστάνεις κι έπειτα άπλωσέ το στα σημεία που πρέπει.

Σε αυτό το μακιγιάζ το κέντρο της προσοχής είναι όλη η επιδερμίδα και δεν πρέπει να αφήσεις κάτι άλλο να κερδίσει τα βλέμματα. Με λίγα λόγια: απαγορεύονται τα ματ και έντονα κραγιόν και το Gloss Bomb της Fenty (€19.50) είναι το τελειότερο προϊόν με το οποίο μπορεί να σεταριστεί αυτό το look!

Τελευταίο step για να κλειδώσω αυτό το σούπερ λαμπερό μακιγιάζ (πρέπει να ακολουθήσεις κι εσύ!) είναι ένα face mist. Το Prep+ Prime Fix Pink Lite της MAC (€18.50) δεν κελιδώνει απλώς αλλά απογειώνει αυτή τη λάμψη!

 

And More