Τα μαλλιά στον Jeremy Scott από τον Eugene Souleiman!

Μας αρέσει πολύ να μαθαίνουμε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα γίνονται στα backstage κάθε εβδομάδας μόδας. Ειδικότερα όταν σε αυτά τα backstage συμμετέχουν top hair stylists με άπειρες γνώσεις όχι μόνο σε επίπεδο fashion, όπως ακριβώς δηλαδή ο Eugene Souleiman (μπορώ να καυχιέμαι ότι τον έχω γνωρίσει από κοντά. Τσεκ εδώ!).

Ο Eugene Souleiman, λοιπόν, μας αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έκανε τα μαλλιά στο show του Jeremy Scott για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 αλλά και πώς προέκυψε η ιδέα (θα δεις πως δεν πρόκειται για κλασικά μαλλιά!).

/

“Η συλλογή του οίκου Jeremy ήταν βασισμένη σε κούκλες γι’ αυτό θέλησα να ακολουθήσω το ίδιο θέμα και στα μαλλιά, με ένα πολύ ψεύτικο, δυνατό, φωτεινό, χρωματιστό διασκεδαστικό look. Χρησιμοποιήσαμε περούκες για να δημιουργήσουμε τα ιδιαίτερα κοψίματα και βάψαμε με χρώμα για να ολοκληρώσουμε την παιχνιδιάρικη, ακαθόριστη και αποδομημένη αίσθηση. Το look θυμίζει την Beatrice Dalle στην ταινία Betty Blue όταν βγαίνει εκτός εαυτού και κόβει τα μαλλιά της, δεν θα πρέπει δηλαδή να είναι τέλεια. Δούλεψα με τον Jeremy για να επιλέξουμε τις αποχρώσεις, με στόχο να δημιουργήσουμε μια χρωματική ταύτιση με τα υφάσματα”.

/
Η Beatrice Dalle από την ταινία που ενέπνευσε τον Euegene Souleiman, Global Creative Director, Wella Professionals, να κάνει αυτά τα μαλλιά!

Αποκτήσετε το look:

“Ενθουσιάστηκα που μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη νέα σειρά προϊόντων EIMI για να προετοιμάσω τα μαλλιά πριν να χρησιμοποιήσω τις περούκες. Ακολουθούν οι συμβουλές μου για το πώς να δημιουργήσετε το look του οίκου Jeremy Scott.”, λέει ο Eugene Souleiman. Και αυτό το θέμα θα μπορούσε να έχει τον εναλλακτικό τίτλο: πώς βάζουν οι διάσημες περούκα (να σου θυμίσω ότι είναι πολλές με πιο πρόσφατη την Taylor Swift που έβαλε περούκα για το νέο της video clip που προβλήθηκε πρώτη φορά στα χθεσινά MTV VMA).

Προετοιμασία των μαλλιών
– Χωρίστε τα μαλλιά κυκλικά σε τρία μέρη, στερεώνοντας το κεντρικό τμήμα (στην κορυφή του κεφαλιού) σε μια σφιχτή αλογοουρά και στερεώστε την στη μία πλευρά με τσιμπιδάκι.
– Προετοιμάστε τα μαλλιά για την περούκα τυλίγοντας το μεσαίο τμήμα σφιχτά γύρω από το κεφάλι, χρησιμοποιώντας το EIMI Stay Styled για να το στερεώσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το επάνω τμήμα έτσι, ώστε τα μαλλιά να σχηματίσουν ένα καπέλο, μειώνοντας τον όγκο τους.
– Πάρτε το κάτω τρίτο μέρος και ψεκάστε ελεύθερα. Τραβήξτε το σφιχτά πάνω από τα υπόλοιπα μαλλιά και δημιουργήστε μια ψηλή αλογοουρά και διπλώστε τις άκρες έτσι, ώστε να είναι flat στο κεφάλι. Στερεώστε την αλογοουρά.

Προετοιμασία περούκας
Τοποθετήστε την περούκα ελαφρά πιο πίσω στο κεφάλι, αφήνοντας ελεύθερο το μέτωπο. Στερεώστε και τις δύο πλευρές, λίγο πάνω από τα μάτια με τσιμπιδάκια.
– Το μεγαλύτερο μέρος του κουρέματος έγινε πριν την τοποθέτηση της περούκας, αλλά το κόψιμο ολοκληρώνεται μετά.
Χρησιμοποιώντας ψαλίδι αραιώματος, κόψτε τη φράντζα με γρήγορες κινήσεις. Η ξυρισμένη υφή θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ατημέλητο look. Κόψτε με τόλμη, αυτό το κούρεμα δεν είναι για λιγόψυχους!
– Οι κάτω στρώσεις θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα κοντές, αλλά αφήστε μερικές επάνω τούφες μακρύτερες για να πέφτουν πάνω από τις κάτω τούφες που είναι πιο κοντές.
– Χρησιμοποιήστε το EIMI Dry Me για να προσθέσετε περισσότερη υφή και, στη συνέχεια, απλώστε το χρώμα. Εγώ χρησιμοποίησα ακρυλική μπογιά μαζί με ένα πολυμερές για να δώσω λάμψη, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα για να πετύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα.
– Βάψτε ελεύθερα, οι πινελιές στα μαλλιά θα πρέπει να είναι ορατές. Αυτό το κομμάτι είναι πολύ εύκολο, δεν θα πρέπει να είναι επιτηδευμένο ή στυλιζαρισμένο.
– Τέλος, στεγνώστε με το πιστολάκι για να σταθεροποιήσετε την μπογιά και να ολοκληρώσετε το στυλ, χρησιμοποιώντας το EIMI Stay Styled για να προσθέσετε υφή και κρατήστε τις μακρύτερες τούφες μακριά από το κεφάλι για να αποκαλύψετε τις πιο κοντές τούφες από κάτω.

Read More

And More