Τα νύχια της Άνοιξης! Νέα σχήματα και τεχνικές βαψίματος που πρέπει να γνωρίζεις!

Οι πωλήσεις σε βερνίκια έχουν ανέβει κατακόρυφα. Το ίδιο και η μανία μας να βάφουμε τα νύχια μας σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Είναι κάτι που δεν το λέω εγώ. Σίγουρα έχεις πιάσει τον εαυτό σου να δοκιμάζει χρώματα και τεχνικές που υπό άλλες συνθήκες θα έλεγες ότι… δεν είναι καθόλου εσύ!

Μάλιστα, στην γλώσσα της ομορφιάς, η μανία για τα νύχια έχει αποκτήσει και όνομα. Λέγεται “The new lipstick φαινόμενο!”. Το ’40 ήταν τα κραγιόν, στην αντίστοιχη κρίση των ημερών είναι τα βερνίκια.

Τα νύχια της σεζόν αυτής έχουν σχήμα αμυγδαλωτό και είναι αρκετά μακριά. “Τον επόμενο Χειμώνα θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε. Τα νύχια κονταίνουν και βάφονται με ατέλειες” μου είπε η Άννα Αλμπάνη σε μια συζήτηση κοριτσιών για μόδα και ομορφιά! (PS: Έρχεται τρομερό θέμα με τα νέα λανσαρίσματα της Chanel σε βερνίκια. Βγαίνουν τον Απρίλιο και θα τα δεις πριν απ’ όλες! Υπομονή και θα ανταμειφθείς!).

Στο τώρα: ιδού οι πιο βασικές τάσεις!

Μακριά οβάλ ή μυτερά
Για πολλά χρόνια το τετράγωνο σχήμα νυχιών είναι must. Κάτι που άρχισε να ανατρέπεται από την περσινή σεζόν ακόμα. Φέτος, τα νύχια μεγαλώνουν και αποκτούν γωνίες όπως στον οίκο Cushnie et Ochs ή είναι πιο οβάλ στις άκρες τους όπως στον Gareth Pugh και στον Marios Schwab!

Mettalics
Κάποια από τα νέα βερνίκια της Chanel που λανσάρονται τον άλλο μήνα είναι μεταλλικά (Tentation no 541 αλλά δεν μπορώ να πω ακόμη πολλά). Στο fashion show του οίκου Missoni είδαμε κάτι αντίστοιχο αλλά σε μορφή nail patch.

Εκείνες σου οι ατέλειες…
Η Άννα με προετοίμασε για τις ατέλειες στο βάψιμο που φέρνει ο επόμενος Χειμώνας. Κάποια δείγματα τα έχουμε ήδη από τα ανοιξιάτικα shows. Στον οίκο Gurung είδαμε τα νύχια να βάφονται με κενά δεξιά και αριστερά, στον House of Holland έμοιαζαν σχεδόν φαγωμένα. Κι εδώ πρέπει να σου θυμίσω την φωτογράφηση της Emma Watson για το εξώφυλλο του βρετανικού Elle. Τα νύχια της ήταν βαμμένα μόνο στην βάση τους και έδειχναν σχεδόν μουντζουρωμένα. Η συγκεκριμένη τεχνική γίνεται με αερογράφο και στο σπίτι με μονωτική ταινία (μάθε περισσότερα εδώ).

Για να δεις τα νέα νύχια της Άνοιξης από τα ανοιξιάτικα fashion weeks κάνε κλικ εδώ ή παρακάτω τις photo.

Read More

And More