Τι να κάνεις για να μην κιτρινίσει ποτέ ξανά το ξανθό σου! Tips από τον Ν. Βιλλιώτη!

Έχω ακούσει αυτές τις ιστορίες από φίλες και γνωστές μου ότι από τότε που έγιναν ξανθιές άλλαξε η ζωή τους. Και, εντάξει, δεν θέλω να στενοχωρήσω καμία μελαχρινή εκεί έξω (μην ξεχνάς πως κι εγώ μελαχρινή είμαι!) αλλά αυτό το ξανθό τραβάει πάντα την προσοχή. Αρκεί να μην κιτρινίζει, οπότε σε αυτή την περίπτωση τραβάει την προσοχή αλλά για όλους τους λάθος λόγους.

Κι έχω ακούσει άλλες τόσες ιστορίες από φίλες και γνωστές μου οι οποίες παραπονιούνται για το ξανθό τους που κιτρινίζει. Αλλά να που στο speed dial του κινητού μου έχω τον Νικόλα Βιλλιώτη, official hair expert της Garnier, αγαπημένου ΜΟΥ και ΣΑΣ, ο οποίος μου έδωσε κάποια πολύ, πολύ χρήσιμα tips. Δες τι είπε, κράτησε σημειώσεις και αγόρασε αυτό το προϊόν. Θα δεις ποιο παρακάτω.

Γιατί τα ξανθά μαλλιά κιτρινίζουν;
“Όλα τα μεσογειακά μαλλιά από το ύψος του 8 και πάνω, δηλαδή του ξανθού πολύ ανοιχτού, κιτρινίζουν. Και αυτό γιατί όπως λέμε στην δική μας γλώσσα βγαίνουν τα φόντα ξανοίγματος που σημαίνει ότι βγαίνουν τα χρώματα που κρύβουν κάτω από την βαφή τα φυσικά μας μαλλιά”, λέει ο hair expert Νικόλας Βιλλιώτης.


Παραπάνω μερικά από τα αγαπημένα μας top models με το τέλειο ξανθό: Kate Moss, Anja Rubik (η αγαπημένη του Νικόλα!) και Suki Waterhouse

Υπάρχει ελπίδα να μην κιτρινίσει το ξανθό μου;
Ναι, αν είσαι… σκανδιναβή ξέρεις ελληνικά και διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο. Ή για να στο μεταφέρω όπως μου το είπε ο Νικόλας: “Όταν ένα ξανθό βάφεται από φυσικό τόνο που είναι στο ύψος του 6 ή του 7, πράγμα το οποίο βέβαια είναι σπάνιο για Ελληνίδα, τότε ναι, το ξανθό δεν βγάζει αυτή την κίτρινη απόχρωση!”.

Μα ο ήλιος δεν ξανοίγει τα μαλλιά μου;
Υπάρχει αυτός ο αστικός μύθος, στον οποίο όλες μας πιστεύουμε (και ειδικά οι ξανθιές τις οποίες αφορά άμεσα), ότι ο ήλιο ξανοίγει τα μαλλιά μας. Τι συμβαίνει, όμως, πραγματικά και πόσο καλό είναι αυτό για τα μαλλιά μας; “Όλες οι καιρικές συνθήκες όπως ο ήλιος, η θάλασσα κλπ. αυτό που κάνουν στα μαλλιά μας είναι να αφυδατώνουν τα μαλλιά μας τα οποία χάνουν την λάμψη τους κι έτσι φαίνονται πιο ανοιχτά”.



Το τέλειο μη κίτρινο ξανθό δεν κάνει καριέρα μόνο στις πασαρέλες! Οι αδερφές Olsen, η Scarlett Johansson και η Rita Ora το ‘χουν (διπλής ανάγνωσης)!

Και τι μπορώ να κάνω;
Μέχρι τώρα υπήρχαν κάποια εξειδικευμένα κομμωτηριακά προϊόντα τα οποία βοηθούσαν τα ξανθά να αποβάλλουν το κίτρινο χρώμα τους. Ο hair expert της Garnier, Νικόλας Βιλλιώτης δηλώνει ενθουσιασμένος για το πρώτο προϊόν mass market που, όπως μου είπε, είναι τέλειο στο να διώχνει την κιτρινίλα από τα ξανθά! “Λέγεται Blond Booster από την Garnier και έχει δύο δράσεις: διώχνει αφενός την κιτρινίλα και αφετέρου δίνει τόση λάμψη στα μαλλιά που δείχνουν υγιή και υπέροχα. Το απλώνεις στα μαλλιά σου μετά το σαμπουάν, 1-2 φορές την εβδομάδα αντί για το conditioner, το αφήνεις να δράσει για πέντε λεπτά και έπειτα ξεπλένεις με άθφονο νερό”.

Πώς λειτουργεί;
“Το Blond Booster είναι το 1ο βαθύ conditioner με ενεργές μωβ χρωστικές ουσίες. Οι μωβ χρωστικές ουσίες διαγράφουν τους κίτρινους τόνους για να δώσουν ένα καθαρό ξανθό χρώμα μετά το πρώτο λούσιμο. Η φόρμουλα βαθιάς φροντίδας με λουλουδένιο άρωμα θρέφει εντατικά για να ενισχύσει την λάμψη. Το ξανθό σου δείχνει φωτεινό και καθαρό, σαν να είναι φρεσκοβαμμένο”.

Read More

And More