Tο must χτένισμα για σγουρομάλλες; Γίνεται ombre στα κατσαρά; Ο απόλυτος οδηγός για τα σγουρά!

Πριν αρκετές μέρες σου είχα συστήσει εδώ την νέα αγαπημένη μου hair expert. Ο λόγος για την Gaby Miley, την Αμερικανίδα Redken artist που ειδικεύεται στα σγουρά μαλλιά. Και τότε σου είχα πει ότι είχες δει μόνο το ένα μέρος της μεγάλης μας κουβέντας από την επίσκεψή της στην Ελλάδα. Και αυτή είναι η υπόλοιπη. Πάρε χαρτί και στιλό γιατί έχεις πολλά tips να σημειώσεις!

Ombre: είναι μόνο για όσες έχουν σγουρά μαλλιά;

Τα τελευταία χρόνια το ombre είναι η no 1 επιλογή των γυναικών σε ό,τι έχει να κάνει με την βαφή, είτε μιλάμε για τις σκληρές αντιθέσεις του σκληρού ombre είτε για το πιο ήπιο… sombre (δες εδώ τι είναι). Όμως, είναι μια τάση που απευθύνεται σε όσες έχουν ίσια ή σπαστά μαλλιά; “Όχι, φυσικά! Είναι πώς προσεγγίζεις τα σγουρά μαλλιά αλλά σε κάθε περίπτωση τα σγουρά μαλλιά μπορούν να κάνουν ombre. Και η τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος στα σγουρά μαλλιά είναι πολύ απλή. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε αντανακλάσεις χρωμάτων στα σγουρά μαλλιά και αυτό γίνεται μόνο αν τοποθετήσεις το χρώμα στα σωστά σημεία.

Υπάρχουν καναδυό τεχνικές για να κάνεις ombre στα μαλλιά σου. Μπορείς είτε να περάσεις τη βαφή στα γάντια κι έπειτα να περάσεις διάφορες τούφες είτε να πιάσεις τα μαλλιά σου κάποια μικρά ponytails (το πόσα θα κάνεις εξαρτάται από την πυκνότητα των μαλλιών σου και που θέλουμε να πέσουν οι αντανακλάσεις) και περνάς το χρώμα στα ponytails”.

Και αν θες και άλλα επιχειρήματα για να πειστείς ότι το ombre ταιριάζει στις σγουρομάλλες, να κάποιες διάσημες που το έχουν τολμήσει κατά καιρούς: Drew Barrymore, Hilary Swank, Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Lea Michelle, Kate Beckinsale

Τα τροπικά κλίματα κάνουν τα μαλλιά σγουρά. Μύθος ή αλήθεια;
“Οπουδήποτε υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα τα σγουρά μαλλιά ανταποκρίνονται με το φριζάρισμα”, μου επισημαίνει η Gaby και συνεχίζει: “Θα έπρεπε να δεις πώς αντιδρούν τα σγουρά μαλλιά στην ξηρασία! Αυτό είναι κάτι που λέω πάντα για τα σγουρά μαλλιά. Έχουν έντονη προσωπικότητα και ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες”.

Οι μπούκλες σου κι εσύ έχετε bad hair day; Να το χτένισμά σου!

Επειδή τα σγουρά μαλλιά είναι επιρρεπή στις bad hair days ζήτησα από την Gaby να μου προτείνει ένα χτένισμα για σγουρομάλλες που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. “Πλεξίδες! Οπωσδήποτε πλεξίδες! Αν ρίξεις μια ματιά στα fashion shows αλλά και στις διάσημες σγουρομάλλες γύρω σου θα διαπιστώσεις πόσο υπέροχες δείχνουν οι άτακτες και ατημέλητες πλεξίδες!”.

Το gossip girl, Blake Lively είναι η βασίλισσα των braids ενώ η Taylor Swift ακολουθεί. Και οι δύο έχουν σγουρά μαλλιά!

Πολύ λεπτές και αυστηρές μπούκλες: Πώς θα δείχνουν πιο χαλαρές και sexy;
Αν έχεις πολύ κατσαρά μαλλιά και οι μπούκλες σου είναι στιλιζαρισμένες, η Gaby σου προτείνει να πάρεις ένα ψαλίδι για μεγαλύτερες μπούκλες και να τυλίγεις δύο- τρεις μικρότερες φυσικές σου μπούκλες γύρω του. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θες: χαλαρό και πολύ sexy! Και φυσικά, μην ισιώσεις τα μαλλιά σου!

Μύθος ή αλήθεια; Για όγκο στην ρίζα γύρισε ανάποδα και κάνε τα μαλλιά σου με φισούνα!
Όλες ξέρουμε ότι για να δώσουμε όγκο στα μαλλιά μας θα πρέπει να γυρίσουμε ανάποδα και με μια φισούνα να δώσουμε όγκο στην ρίζα. Έπειτα να γυρίσουμε απότομα. Όμως, η Gaby μου… γκρέμισε αυτή την πεποίθηση! “Αν θες να έχεις όγκο στην κορυφή πρέπει να κάνεις το σωστό κούρεμα. Αλλιώς δεν μπορείς να δεις αποτέλεσμα! Αν, όμως, έχεις το σωστό κούρεμα, χρησιμοποιήσεις φισούνα στην ρίζα και τα σωστά προϊόντα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θες!”.


Μύθος ή αλήθεια (no 2): Τα σγουρά μαλλιά τα κόβουμε πάντα στεγνά!

“Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά και την αγαπώ! Και βλέπεις ένα σωρό hair artists να διαφωνούν πάνω σε αυτό το θέμα. Προτείνω στους κομμωτές όταν έχουν να κουρέψουν σγουρά μαλλιά να λειτουργούν με τα… μάτια τους. Αν έχουν να κάνουν με πολύ σγουρά, κατσαρά μαλλιά ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κουρέψουν στεγνά. Αν έχουν να κάνουν με πιο κυματιστά μαλλιά είναι ok να τα κουρέψουν βρεγμένα. Αλλά μπορούν, επίσης, να τα κουρέψουν και στεγνά!”.

Read More

And More