Βαφές μαλλιών: μυστικά για να γίνεις μοιραία ξανθιά!

Βαφές μαλλιών: μυστικά για να γίνεις μοιραία ξανθιά! | tlife.gr

Είσαι μελαχρινή και θέλεις να γίνεις μοιραία ξανθιά; Είσαι ήδη ξανθιά αλλά θέλεις να μάθεις τον σωστό τόνο; Μπορεί να μην ξέρουμε ποιες πραγματικά προτιμούν οι άντρες, αλλά ξέρουμε τον τρόπο για να πετύχεις το τέλειο χρώμα μαλλιών. Η hair colorist των κομμωτηρίων του Γιώργου Δουδέση, Ντόρις Δόντα μας οδηγεί με τις συμβουλές της στην επιτυχία και απαντά στις ερωτήσεις που εσύ έστειλες στο TLIFE!

Ποιες είναι οι τάσεις των μαλλιών για τον χειμώνα όσον αφορά τα ξανθά;
Φέτος στη μόδα είναι τα πιο ζεστά χρώματα και όχι οι ακραίες ξανθές αποχρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, είναι τα χάλκινα, τα πιο ζεστά ξανθά όχι όμως τα πολύ ψυχρά όπως ήταν πέρυσι, όπως τα πλατινέ και τα πολύ σαντρέ. Πέρυσι ήταν τα πιο παλτινέ, φέτος όμως έχουμε τα πιο ήπια χρώματα. Ξανθά μεν, αλλά μπεζ πιο μελιά, πιο γλυκά και πιο μαλακά χρώματα.

Είμαι μελαχρινή. Μπορώ να γίνω ξανθιά;
Όταν είμαι ξανθιά και θέλω να γίνω μελαχρινή μπορώ να γίνω εδώ και τώρα. Όταν, όμως, είμαι μελαχρινή και θέλω να γίνω πλατινέ ξανθιά θα πρέπει να γίνουν αρκετά ντεκαπάζ για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Βέβεια, όλα εξαρτώνται από το πόσο αντέχει το μαλλί, γιατί το πρώτο που είναι και το βασικότερο και ενδιαφέρει εμάς τους τεχνίτες είναι η υγεία των μαλλιών. Δεν μας ενδιαφέρει να πετύχουμε το χρώμα εδώ και τώρα και να έχουμε μια απώλεια. Προτιμούμε να το βγάλουμε σε 3 μήνες και να διατηρήσουμε την υγεία των μαλλιών.
Άρα οι τόνοι που ξανοίγονται κάθε φορά πρέπει να είναι δύο με τρεις;
Όλα είναι σχετικά, υπάρχει τρίχα που δυσκολεύει πάρα πολύ να ανοίξει και δεν ανοίγει γιατί τα χρωστικά της είναι είναι τέτοια που βγάζουν πολύ σκούρο αποτέλεσμα και υπάρχει τρίχα που έχει πιο γρήγορη απόδοση χρώματος, έχει δηλαδή όπως λέμε άλλο άνοιγμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κάνεις πάντα τα δοκιμαστικά σου, δηλαδή κάποιες τεχνικές εργασίες σε τούφες στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να δεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις ώστε να είναι σωστό το αποτέλεσμα και σε ποιότητα αλλά και για να μην προκαλέσεις φθορά στην τρίχα.

Αν μια γυναίκα βάψει τα μαλλιά της και τελικά η απόχρωση που θα προκύψει δεν την ικανοποιεί, τι μπορεί να κάνει; Σε πόσο διάστημα μπορεί να βάψει ξανά τα μαλλιά της ώστε να μην τα καταστρέψει;

Εάν είναι ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να το κάνει την ίδια στιγμή χωρίς να υπάρχει φθορά αλλά αυτό μπορεί να γίνει και μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Σε αυτή την περίπτωση, εξαρτάται από το πόσο θέλεις να αλλάξεις αυτό που έχει βγει, δηλαδή πόσο ήπιο ή πόσο έντονο είναι το χρώμα που έχει προκύψει. Όλα γίνονται αρκεί να έχεις να κάνεις με έναν τεχνίτη που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του αλλά έχει και τα κατάλληλα εφόδια για να το κάνει. Δεν είναι όπως παλιά που κάναμε μόνο ένα ντεκαπάζ. Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα με τα οποία μπορείς να αλλάξεις, να φωτίσεις, να διαφοροποιήσεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις.

Μετά το κομμωτήριο πώς μπορούμε να παρατείνουμε το χρώμα των μαλλιών μας;

Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα στην αγορά, όπως σαμπουάν, κρέμες, θεραπείες τα οποία είναι καταπληκτικά. Κάνουν και συντήρηση χρώματος, προστασία στην τρίχα και θεραπεία. Αυτά τα προϊόντα εμπλουτίζουν την τρίχα με κερατίνη, ενυδάτωση και το μαλλί έχει μεγαλύτερη λάμψη, καλύτερη ποιότητα και αντοχή στις τεχνικές εργασίες.
Και ποια είναι τα must προϊόντα που πρέπει να έχουμε για να διατηρήσουμε το χρώμα;
Ένα ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, μάσκα κι ένα προϊόν αναδόμησης που μπορεί να είναι θεραπεία leave in. Η τελευταία μένει πάνω στα μαλλιά και φοριέται κάθε φορά που λούζεσαι δίνοντας λάμψη στα μαλλιά.

READ more