Χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι; Τι σημαίνει η μεριά που την κάνεις και ποια σε κολακεύει περισσότερο!

Υπάρχουν φορές που σε πιάνει να θέλεις να αλλάξεις κάτι με τη ζωή σου γιατί το μοτίβο σου είναι επαναλαμβανόμενο και λίγο (πολύ!) βαριέσαι. Η δική μας πρόταση είναι: για όλες εκείνες τις φορές που θέλεις να αλλάξεις κάτι ξεκίνα από την χωρίστρα σου!

Hair Part Theory: τι σημαίνει η μεριά που επιλέγεις να κάνεις την χωρίστρα σου!

Στην καθημερινότητά μας, κάτι που μας χαρακτηρίζει, είναι η χωρίστρα μας. Και να κάτι που δεν είχες σκεφτεί. Λόγω συνήθειας, υποσυνείδητου ή… ότι, έχουμε την τάση να κάνουμε την χωρίστρα μας είτε στη μέση είτε στο πλάι. Ωστόσο, υπάρχει και η λεγόμενη Hair Part Theory (αναπτύχθηκε πριν από χρόνια από τα αδέρφια Walter στο Μανχάταν), σύμφωνα με την οποία η μεριά που κάνουμε την χωρίστρα μας συνδέεται με συγκεκριμένα ημισφαίρια του εγκεφάλου και άρα μεταφράζεται σε κάτι πιο πολύπλοκο από το “απλώς μου αρέσει να κάνω την χωρίστρα μου έτσι!”. Εν τάχει, αν κάνεις την χωρίστρα σου αριστερά σημαίνει πως ρίχνεις περισσότερη βαρύτητα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου που έχει να κάνει περισσότερο με την λογική. Αν κάνεις την χωρίστρα σου από την δεξιά μεριά σημαίνει πως ρίχνεις περισσότερη βαρύτητα στο δεξί ημισφαίριο που έχει να κάνει το συναίσθημα. Λέγεται ότι οι άντρες τείνουν να κάνουν την χωρίστρα τους από αριστερά ενώ οι γυναίκες από δεξιά (η Margaret Thatcher και η Hilary Clinton ήταν μερικές καθόλου τυχαίες εξαιρέσεις), ενώ, τέλος, η χωρίστρα στη μέση υποδηλώνει έναν χαρακτήρα ισορροπημένο και προσγειωμένο.

Πες ότι θες με την χωρίστρα σου!

Για εμάς, όμως, στο beauty, πολύ περισσότερο από το Hair Part Theory έχει σημασία το παιχνίδι που μπορείς να κάνεις με την χωρίστρα σου και πώς μια λάθος ή μια σωστή χωρίστρα μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει ένα look! Η χωρίστρα, λοιπόν, στη μέση τονίζει τις γωνίες και την δυναμική του προσώπου. Επίσης, δεν αφήνει τίποτα… κρυφό! Οτιδήποτε μη συμμετρικό αποκαλύπτεται αν αποφασίσεις να κάνεις χωρίστρα στη μέση οπότε πρέπει να το σκεφτείς διπλά προτού την επιλέξεις ή να μην το σκεφτείς καθόλου αν είσαι σίγουρη για τα skills σου. Αν, για παράδειγμα, δεν τα έχεις καταφέρει τόσο καλά με το eyeliner με αποτέλεσμα στο ένα μάτι και το άλλο η γραμμή να μην είναι ίδια, ο πιο εύκολος τρόπος να το διορθώσεις δεν είναι με μπατονέτα αλλά με μια… βαθιά χωρίστρα (αφενός δεν θα είναι και τα δύο μάτια τόσο εκτεθειμένα ώστε να δημιουργείται ανισορροπία, αφετέρου από μόνη σου με την χωρίστρα στο πλάι κάνεις τη μια και την άλλη μεριά να μην δείχνουν τόσο ίδιες, άρα η διαφορετική γραμμή eyeliner δεν θα “χτυπήσει” τόσο άσχημα στο μάτι. Επίσης, η χωρίστρα στο πλάι είναι ό,τι πρέπει για να αναδείξει τα δυνατά χαρακτηριστικά σου. Ένα άλλο παράδειγμα: αν έχεις βάλει τέλεια το highlighter στα ζυγωματικά σου, ή αν έχεις τα τέλεια ζυγωματικά, κάνε την χωρίστρα σου στο πλάι.

Και πώς καταλήγεις από ποια μεριά να κάνεις την χωρίστρα σου; Θα σου έλεγα να μην καταλήξεις ποτέ! Η αλλαγή της χωρίστρας είναι κάτι πολύ ανανεωτικό που δρα και ως ένεση αυτοπεποίθησης. Επίσης, είναι ένας τρόπος να κρύψεις μερικές λευκές τρίχες που έχουν βγει (story of my life) ή να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου. Γίνεται αυτόματα απλώς κάνοντας την χωρίστρα σου από την άλλη μεριά από την οποία έχεις συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια (οι ρίζες των μαλλιών έχουν συνηθίσει να μεγαλώνουν προς αυτή την κατεύθυνση και έχουν χάσει τον όγκο τους). Από την άλλη, μπορείς να τραβήξεις άπειρες selfie και να βρεις τη μεριά που σε κολακεύει περισσότερο.

H γνώμη του ειδικού

Ο Θοδωρής Οικονομάκης, ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων Ikonomakis, έχει μελετήσει προσωπολογία και έχει μια άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με τις χωρίστρες και ειδικότερα αυτή που γίνεται στο πλάι: “Βάσει προσωπολογίας στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου γενικότερα κατά πλειοψηφία, η μια πλευρά είναι πιο ψηλά από την άλλη. Παράδειγμα, μπορεί να έχουμε ψηλό αριστερό φρύδι, ψηλό αριστερό μάτι, ψηλό αριστερό άνω χείλος. Αυτό μας δίνει και το πιο καλό μας προφίλ. Με λίγα λόγια καλό προφίλ θεωρείται εκείνο με τα πιο ανορθωμένα χαρακτηριστικά. Όμως, τα χαρακτηριστικά που είναι πιο ψηλά πάντα δείχνουν το καλό προφίλ αλλά και το πιο άγριο προφίλ. Τα χαρακτηριστικά που είναι πιο χαμηλά είναι πιο cute, πιο γλυκά. Οπότε αν θέλεις να προβάλεις την πιο γλυκιά σου εικόνα, κάνεις την χωρίστρα σου από την μεριά που τα χαρακτηριστικά σου είναι πιο χαμηλά και αντίθετα αν έχεις κάποια συνέντευξη για δουλειά, οπότε και θέλεις να δείξεις την δυναμική σου, επιλέγεις να κάνεις την χωρίστρα σου από την άλλη μεριά”, τονίζει. Ωστόσο, όλα αυτά αναιρούνται από το δυνατότερο χαρτί που είναι η μύτη. “Η μύτη μας έχει διαφορετικό προφίλ στην αριστερή μεριά και διαφορετικό προφίλ στη δεξιά μεριά και μπορεί από τη μια να δείχνει πιο cute και από την άλλη πιο γαμψή. Σε αυτή την περίπτωση κάνουμε την χωρίστρα από τη μεριά που η μύτη μας φαίνεται πιο λεπτή”.

Σε κάθε περίπτωση, μην κολλήσεις σε μια και μόνη επιλογή. Παρακάτω, πέντε διάσημες σου δείχνουν πόσο ανανεωτικό είναι το παιχνίδι με την χωρίστρα.

Miranda Kerr

Η Miranda Kerr με χωρίστρα στη μέση και στο πλάι είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Και προφανώς έκανε την χωρίστρα της από τη μεριά που τα χαρακτηριστικά της είναι ανορθωμένα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι με την χωρίστρα στο πλάι φαίνεται περισσότερο δυναμική και λιγότερο χαριτωμένη, ειδικά σε σύγκριση με την χωρίστρα στη μέση.

Jennifer Lawrence

Η χωρίστρα στη μέση κάνει τα χαρακτηριστικά της πιο έντονα και της προσθέτουν και γωνίες.

Kim Kardashian

Η αυστηρή και sleek χωρίστρα στο κέντρο απαιτεί απόλυτη συμμετρία χαρακτηριστικών.

Kendall Jenner

Η Kendall αγαπά την flip χωρίστρα στο πλάι, δηλαδή την πιο βαθιά χωρίστρα.

Gigi Hadid

 

Και η Gigi Hadid έχει κάνει την χωρίστρα της από τη μεριά που τα χαρακτηριστικά της είναι πιο ανορθωμένα με αποτέλεσμα η χωρίστρα στο πλάι να δείχνει τα χαρακτηριστικά της πιο edgy και εκείνη πιο δυναμική!

Η αλλαγή χωρίστρας σε έναν κανονικό άνθρωπο: εμένα!

 

Αν δεν είσαι χολιγουντιανή star οι παραπάνω photo είναι για να σου αποδείξω ότι η αλλαγή χωρίστρας είναι κάτι που πιάνει σε όλες μας! Και είμαι σίγουρη πως όταν ξυπνήσεις αύριο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις!


Read More

And More