Η Apivita μεγάλος χορηγός του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Η APIVITA ξέρει να συνδυάζει την ομορφιά με την τέχνη γιατί, στο κάτω- κάτω, η ομορφιά είναι μια μορφή τέχνης. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπλέκει υπέροχα το ένα μέσα στο άλλο, αφού η ελληνική εταιρία γίνεται για δεύτερη φορά ο μεγάλος «ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σου παραθέτουμε αυτούσια την επίσημη ανακοίνωση και λεπτομέρειες για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις!

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την APIVITA να είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο μεγάλος «ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2019/ 2020, στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας, που από το 1939 λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού μέσα από το πολύπλευρο καλλιτεχνικό της έργο.

Η αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό αποτελούν για την APIVITA αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της και έναν από τους πυλώνες της φιλοσοφίας της, την οποία εξέφραζε από τα πρώτα της βήματα μέσα από ποικίλες συνεργασίες με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η συνεργασία αυτή με την Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσα από την υποστήριξη του Μπαλέτου, που ξεκίνησε το 2018, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ως μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καλλιτεχνική συνέργεια που έρχεται να επισφραγίσει την αγάπη της APIVITA για την καλλιτεχνική δημιουργία, την έμπνευση και την ομορφιά της τέχνης.

Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή και για την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς η μακρά καλλιτεχνική ιστορία του θεσμού συναντάται με τη νέα εποχή στο μοναδικό Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος και στα πρόσωπα του Διευθυντή του Μπαλέτου, κ. Κωνσταντίνου Ρήγου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργου Κουμεντάκη.

Η καλλιτεχνική περίοδος 2019/20 του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία υλοποιείται με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της ΕΛΣ, περιλαμβάνει σπουδαία έργα και εγκαινιάζεται με μια μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση, την παραγωγή Χορός με τη Σκιά Μου.

Ο Χορός με τη σκιά μου φέρνει τον Διευθυντή Μπαλέτου και διακεκριμένο χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο αντιμέτωπο με ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα: να δημιουργήσει μια παράσταση χορού πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Έτσι, στο πλαίσιο του τριετούς Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις, το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο Χορός με τη σκιά μου, τον Κύκλο του C.N.S., τον Καπετάν Μιχάλη, το Καταραμένο φίδι και το Χαμόγελο της Τζοκόντας.

Ο υπέροχος κόσμος στον οποίο μας ταξιδεύουν οι χορευτές του μπαλέτου, η ομορφιά του χορού και η αρμονία της κίνησης, αλλά και η δημιουργική έκφραση ταιριάζουν ιδανικά με τη φιλοσοφία της APIVITA η οποία, από το 1979, δημιουργεί και αναπτύσσει προϊόντα ομορφιάς, που προάγουν έναν αρμονικό τρόπο ζωής, βασισμένα στη μοναδική κοινωνία της μέλισσας και στην ελληνική φύση με την πλούσια βιοποικιλότητά της.


Η φετινή συνεργασία ξεκινά επίσημα με την πρεμιέρα του Χορός με τη Σκιά μου το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην εντυπωσιακή Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Read More

And More