Η Bella Thorne είπε πως σταμάτησε να πλένει το πρόσωπό της καθημερινά και την βοήθησε με τα σπυράκια! Γιατί μπορεί να έχει δίκιο

Η Bella Thorne έχει ένα από τα πιο real προφίλ στο instagram αφού κατά καιρούς έχει ανοιχτεί για διάφορα θέματα, ένα εκ των οποίων και η ακμή την οποία αντιμετωπίζει χρόνια τώρα.

Η ίδια μόλις γύρισε ένα video με την Vogue στο οποίο μιλάει για την ρουτίνα που ακολουθεί στο μακιγιάζ και το skincare. Μιλώντας για το δεύτερο, που είναι και το αγαπημένο κομμάτι αυτής εδώ της στήλης, η Bella Thorne είπε πώς έχει σταματήσει να πλένει το πρόσωπό της καθημερινά και πως αυτό την έχει βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής: “Ξέρω πως ακούγεται τρελό, αλλά έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που εμφάνισα σπυράκι. Δεν θα πλύνω το πρόσωπό μου. Δεν πλένω το πρόσωπό μου το πρωί γιατί υπάρχει κάτι που λέγεται over-washing και όταν είχα πολύ μεγάλο θέμα με την ακμή, αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που σταμάτησα να κάνω και βοήθησε πραγματικά την επιδερμίδα μου. Σε καμία περίπτωση δεν σας λέω να μην πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί. Απλώς είναι κάτι που λειτουργεί σε εμένα!”.

Γιατί η Bella Thorne μπορεί να έχει δίκιο;

Αυτό που κάνουμε όσες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα είναι να πλένουμε υπερβολικά το πρόσωπό μας για να διώξουμε τη λιπαρότητα. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που κάνουμε είναι να αφαιρούμε και τα καλά έλαια τα οποία δρουν προστατευτικά στην επιδερμίδα. Όταν συμβαίνει αυτό, λοιπόν, η επιδερμίδα το αντιλαμβάνεται ως εξωτερική επίθεση με αποτέλεσμα να υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό και έτσι μια λιπαρή επιδερμίδα γίνεται ακόμη πιο λιπαρή και αυτό λέγεται rebound της επιδερμίδας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι σε καμία περίπτωση να μην κάνεις skip το πλύσιμο της επιδερμίδας σου πρωί και βράδυ γιατί έτσι θα φράξουν οι πόροι σου (και τους θέλεις καθαρούς και ελεύθερους) αλλά να επενδύσεις σε ένα ήπιο σαπούνι, να μην χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό και να μην πλένεις την επιδερμίδα σου για περισσότερο από ένα λεπτό τη φορά.

 

Read More

And More