Η εποχή της φούστας! Πώς θα περιποιηθείς τα ξηρά σου πόδια για να την φορέσεις!

Photo: @frenchgirldaily

Είναι αυτή η εποχή που θα ξεκινάς να φοράς τις αγαπημένες σου φούστες για να ανακαλύψεις από κάτω ένα ζευγάρι αφυδατωμένα πόδια. Μην ανησυχείς! Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες μας καθώς η επιδερμίδα στα πόδια μας είναι αρκετά πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και δυσκολεύεται να συγκρατήσει την υγρασία. Πέραν αυτού, τα άκρα μας είναι πολύ πιο μακριά από τα όργανά μας με αποτέλεσμα να είναι αυτά που επωφελούνται τελευταία από το κυκλοφορικό που μεταφέρει διάφορα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στους ιστούς. Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους η εντατική ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Πώς, τι και γιατί; Έχουμε μερικά tips να μοιραστούμε μαζί σου!

Μην κάνεις τίποτα αν δεν απολεπίσεις πρώτα την επιδερμίδα σου

Είναι ένα συχνό λάθος που κάνουν οι ξηρές επιδερμίδες: απλώνουν γενναιόδωρες ποσότητες ενυδατικής και δεν βλέπουν αποτέλεσμα αλλά συνεχίζουν. Στην πραγματικότητα το πρώτο step που χρειάζεται η επιδερμίδα μας όταν είναι ξηρή είναι η απολέπιση. Και αυτό γιατί έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα από νεκρά κύτταρα τα οποία δεν αφήνουν κανένα προϊόν να περάσει. Για να περάσει το προϊόν, λοιπόν, θα χρειαστεί ένα scrub με κόκκους ή ένζυμα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Επίσης, πολύ καλό αποτέλεσμα στην απολέπιση της επιδερμίδας μας έχει το dry brushing, δηλαδή το απαλό τρίψιμο της στεγνής επιδερμίδας με μια βούρτσα. Προσοχή, όμως, γιατί κι εδώ δεν πρέπει να το παρακάνεις: η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα αρκεί για να μην “πάρεις” και τα καλά έλαια που ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις για την ενυδάτωσή σου

Αφού απολεπίσεις την επιδερμίδα σου το δεύτερο βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να ενυδατώνεις τα πόδια σου εντατικά με μια κρέμα ή ένα έλαιο. Αναζήτησε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ που μεταφέρει την ενυδάτωση σε βάθος και “γεμίζει” με νερό την επιδερμίδα από μέσα αλλά και λιπίδια και κεραμίδια που είναι ενυδατικά συστατικά όπως και το έλαιο argan ή το shea butter. Το πιο βασικό, ωστόσο, πέρα από την επιλογή του σωστού προϊόντος είναι να μείνεις πιστή στην ρουτίνα σου. Ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να βαρεθείς και να μην βάλεις ενυδατική σώματος ή λάδι μετά από κάποιο σου ντους. Μην το κάνεις!

Απόφυγε τα καυτά ντους

Τα καλά έλαια που αναφέραμε πιο πάνω είναι ένα προστατευτικό φιλμ που και ενυδατώνει την επιδερμίδα σου και την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Σκέψου, λοιπόν, πως όταν το πολύ ζεστό νερό πέσει πάνω στην επιδερμίδα σου θα “λιώσει” αυτά τα καλά έλαια και η επιδερμίδα σου θα γίνει ξηρή ενώ παράλληλα θα σε τραβάει και θα σε ενοχλεί. Απόφυγε, λοιπόν, τα πολύ ζεστά αλλά και τα πολύωρα ντους!

Last chance tip

Τα ενυδατωμένα και ελαφρώς μαυρισμένα πόδια δείχνουν πάντα πιο όμορφα. Ένα αγαπημένο μας tip είναι να αναμειγνύουμε την ενυδατική σώματός μας ένα ένα selft tan για να “σπάμε” την λευκή όψη της επιδερμίδας μας χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργηθούν “στάμπες”.

Μερικά αγαπημένα μας προϊόντα

Cool Daisy Hydrating Body Mist, The Body Shop, €13.50. Έχουμε συνηθίσει να φοράμε mist στο πρόσωπο και αυτό εδώ το body mist για το σώμα έρχεται να μας χαρίσει μια εξίσου υπέροχη αίσθηση! Περιέχει στη σύνθεσή του υαλουρονικό οξύ που είναι γνωστό για την βαθιά ενυδάτωση που χαρίζει στην επιδερμίδα με ένα απλό ψέκασμα!

Βούρτσα απολέπισης σώματος, Ruhi Dry Brush, In Beauty Pharma, €27.00. Το dry brushing δηλαδή το απαλό τρίψιμο της επιδερμίδας με μια σκληρή βούρτσα, είναι μια πολύ διαδεδομένη τεχνική που μειώνει την κυτταρίτιδα και διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Ένας άλλος τρόπος να κάνεις απολέπιση!

Drunk Elephant Sili body lotion, Sephora, €19.95. Η πανίσχυρη σύνθεση της λοσιόν σώματος Sili™ Body Lotion επαναφέρει τη θαμπή, ξηρή και ευερέθιστη επιδερμίδα σε μια πιο υγιή και πιο ισορροπημένη κατάσταση. Με PH 4.2, απόλυτα συμβατό με το ελαφρώς όξινο PH της επιδερμίδας. 

Scrub σώματος με θαλάσσια άλατα, Royal Honey της Apivita, €20.10. Περιέχει άλατα από την νεκρά θάλασσα και θαλασσινό αλάτι από το Μεσολόγγι και διώχνει τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας μια τέλεια αίσθηση αναζωογόνησης.

Self Tanning Instant Gel, Clarins, €30.30. Είναι σε μορφή τζελ που αφήνει μια τέλεια αίσθηση στην επιδερμίδα. Όσον αφορά το αποτέλεσμα στο χρώμα, μπορείς να το “χτίσεις” εσύ ανάλογα με την συχνότητα και την ποσότητα

 

Body Souffle Mango, Korres, €22.99. Περιέχει υαλουρονικό οξύ που δίνει plump αποτέλεσμα στην επιδερμίδα από μέσα αλλά και αντιοξειδωτικό sea water που προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις και ενυδατικούς παράγοντες. Bonus: η τέλεια μυρωδιά του που σε κάνει να καταλάβεις ότι ήρθε καλοκαίρι!

 

 

Read More

And More