Η Μόνικα Μπελούτσι και η μικρότερη κόρη της Léonie Cassel φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο της Vogue Italia Απριλίου και η φωτογράφηση κάνει το γύρο του διαδικτ΄θου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το είδωλό μου; Η αδελφή μου, Deva Cassel. Είναι το είδωλό μου από πάντα» λέει πριν από όλα.
Στα στιγμιότυπα που δημοσιεύονται στα social media, η cover star που γίνεται 16 χρόνων το Μάιο, ποζάρει δίπλα στην 61χρονη μητέρα της, Monica Bellucci, αναπαριστώντας στιγμές οικογενειακής ζωής, τυπικές για ένα κορίτσι της ηλικίας της.
«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αγάπη». Το σκέφτεται το πρωί, μόλις ξυπνήσει, όταν βγαίνει από το σπίτι της στο Παρίσι για να πάει στο σχολείο ή όταν επιστρέφει και συναντά τη μητέρα της, Monica Bellucci, στην κουζίνα για να της αφηγηθεί όσα της συνέβησαν μέσα στη μέρα, ενώ μαγειρεύουν μαζί.
Το σκέφτεται ακόμη και όταν κλαίει — περισσότερο από χαρά παρά από λύπη — όπως της συνέβη πρόσφατα όταν έμαθε ότι ένας από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες, ο Daniel Caesar, θα εμφανιζόταν στην πόλη. «Είμαι πολύ ευαίσθητη, ίσως και λίγο παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Θυμάμαι όλα όσα νιώθω, αλλά και όσα μου λένε οι άνθρωποι, είτε είναι όμορφα είτε όχι. Είμαι ακόμη 15 ετών, αλλά νιώθω ελεύθερη, ειδικά όταν μιλάω για τα πάθη μου, όπως όταν πηγαίνω σε ένα φεστιβάλ και νιώθω όλη αυτή την ενέργεια γύρω μου. Ή όταν τραγουδάω. Τώρα κάνω μαθήματα, αλλά όταν ήμουν μικρή τραγουδούσα όλη μέρα μέσα στο σπίτι.
«Υπάρχει ένα βίντεο όπου είμαι ίσως τριών χρονών, κρατάω ένα μικρόφωνο πολύ μεγαλύτερο από εμένα, είμαι μαζί με τη Deva Cassel και τραγουδάμε το “Show das Poderosas” της Anitta, στα πορτογαλικά, κάτι που σημάδεψε πραγματικά την παιδική μου ηλικία. Σημαίνει “το σόου των δυναμικών κοριτσιών”» παραδέχεται. Από τον Vincent Cassel έχει κληρονομήσει τη σχέση με τον κινηματογράφο — πρόσφατα, μάλιστα, συνέταξε μια λίστα με αριστουργήματα που θέλει να δει, ανάμεσά τους και το «Pulp Fiction». Από εκείνον προέρχεται επίσης η αγάπη της για τη μουσική και τη Βραζιλία, όπου πρόκειται σύντομα να ταξιδέψει μαζί του.
Από τη Monica Bellucci, έχει κληρονομήσει τη λεπτότητα να κατανοεί «όλα τα πιο ανθρώπινα πράγματα της ζωής». Στο σετ έφερε μαζί της μερικά ρούχα που τη χαρακτηρίζουν: λίγα t-shirts, δύο τζιν, ένα ζευγάρι sneakers, επιλέγοντας μαζί με τη μητέρα της τι θα φορέσει, σαν να ήταν μια συνηθισμένη μέρα και οι δυο τους απλώς δύο κορίτσια που ζουν στο ίδιο σπίτι.
Η Monica Bellucci με τη σειρά της λέει για τις σχέσεις με τις κόρες της: «Πέρα από τον καθρέφτη, το να ετοιμαζόμαστε μαζί είναι μια στιγμή όπου ανταλλάσσουμε τη θηλυκότητά μας, μεγαλώνουμε μέσα από το είδωλο της άλλης», προσθέτει η Monica Bellucci. «Εγώ πηγαίνω στο δωμάτιό της, εκείνη έρχεται στο δικό μου. Μιλάμε. Όταν εκείνη και η Deva Cassel είναι μαζί και ετοιμάζονται πριν βγουν, τις παρατηρώ να γελούν και να συζητούν. Κάνω πως φεύγω, αλλά μου αρέσει να στέκομαι εκεί και να τις κοιτάζω από την πόρτα. Τα παιδιά πρέπει να τα σέβεσαι. Πρέπει να καταλάβεις ότι κάποια στιγμή μεγαλώνουν και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις το πέταγμά τους. Και η Léonie ήδη πετάει. Πετάει γρήγορα, γιατί την ενδιαφέρει η ζωή».
Από τότε, το «παιδί της αγάπης», όπως την αποκαλούσε πάντα η Monica Bellucci, έχει μεταμορφωθεί σταδιακά σε μια νεαρή κοπέλα που ονειρεύεται να ταξιδεύει. Να πηγαίνει μακριά, χωρίς όρια, να επιστρέψει στην Ιαπωνία όπου είχε πάει με φίλες της, να ανακαλύψει νέους τόπους ξεκινώντας μόνη της. Να κυνηγά τη μόδα και τη μουσική σαν να νιώθει μια βαθιά ουσία μέσα της και να κατακτά αυτή την ευτυχία σαν να είναι ένα τραγούδι, χωρίς να χάσει όλη την ομορφιά των 16 της χρόνων.
Κεντρική photo LounisPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
