Ημέρα της Γυναίκας: Εκείνες που άφησαν ιστορία με τα beauty look τους

Κάθε σεζόν παρακολουθούμε, αναλύουμε, αντιγράφουμε ή απορρίπτουμε τις τάσεις που βλέπουμε στα catwalks. Κομψά, εκκεντρικά, υπερβολικά, minimal, μεταμοντέρνα ή ρετρό μακιγιάζ αλλά και hair looks γίνονται viral, τα βλέπουμε παντού ή απλά τα προσπερνάμε. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που έχουν αφήσει ιστορία χάρη στις θρυλικές γυναίκες που τα υιοθέτησαν και τα απογείωσαν. 

Κι όμως υπήρχαν beauty icons πολύ πριν ανακαλυφθεί ο όρος στην εποχή των social media. Από την Audrey Hepburn και τις baby bangs μέχρι την μαύρη κορδέλα στα μαλλιά της Brigitte Bardot, το pixie της Twiggy και τις spider βλεφαρίδες της Cher είναι εκείνα που επανέρχονται στο προσκήνιο ξανά και ξανά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διασημότεροι experts συνεχίζουν να εμπνέονται από τις stars περασμένων δεκαετιών. Παραμένουν οι μούσες τους δημιουργώντας την πιο σύγχρονη εκδοχή των iconic looks τους.

Ας θυμηθούμε τα πιο εμβληματικά κι εκείνα που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ.  

Photo by Hulton Archive/Getty Images

 Audrey Hepburn: Οι baby bangs σε συνδυασμό με το pixie της θεωρούνται θρυλικά. Μαζί με τις Haute Couture Givenchy δημιουργίες που φορούσε σε όλες σχεδόν τις ταινίες της κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.  

Photo by Pathé Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Sunset Boulevard Corbis via Getty Images

Brigitte Bardot: Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα. Αν και είναι ο τίτλος της γνωστότερης ίσως ταινίας της είναι παράλληλα και ο απόλυτος χαρακτηρισμός για το μεγαλύτερο beauty icon των τελευταίων δεκαετιών. Οι curtain bangs έχουν πάρει το όνομα της ενώ η μαύρη κορδέλα θεωρείται πλέον κλασική και φέτος μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. 

Photo by Ron GalellaRon Galella Collection via Getty Images

Cher: Πρόκειται για το απόλυτο 70’s beauty icon. Τα sleek μακριά, μαύρα μαλλιά της ήταν πάντα ελεύθερα ενώ οι spider βλεφαρίδες της σήμα κατατεθέν του make up look της. Το lip gloss στις αποχρώσεις του πορτοκαλί ήταν η λεπτομέρεια που χάρισε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου της.  

Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Twiggy: Pixie και επίσης spider eyelashes. Ψεύτικες στο πάνω βλέφαρο και εκκεντρικές στο κάτω. Η Twiggy είναι ένα από τα διασημότερα μοντέλα όλων των εποχών, δεκαετίες πριν κάνουν την εμφάνιση τους τα top models όπως Cindy Crawford, Naomi Campbell, Cristy Terlington και Linda Evangelista. Αν και έμοιαζε με αγοροκόριτσο ή έφηβη, κατάφερε να γίνει beauty icon.  

Photo by Hulton Archive/Getty Images

Farrah Fawcett: Το χτένισμα της είναι εκείνο που αντιγράφτηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλη την η υφήλιο με τη φωτογραφία της στα χέρια ζητούσαν από τον κομμωτή να το δημιουργήσει. 

Photo by NBC Television Getty Images

Jennifer Aniston: Είναι η μοναδική με κούρεμα που έχει το όνομα της. Ή πιο σωστά το όνομα του ρόλου της στα “Friends” που την έκανε διάσημη. Η Aniston την περίοδο 1995-1996 ζήτησε από τον προσωπικό της hairstylist Chris McMillan να της κόψει τα μαλλιά. Κι εκείνος δημιούργησε το “The Rachel” που έμελλε να μείνει στην ιστορία. 

Photo by Lester Cohen/Getty Images

Madonna: Δεκαετία του ΄80 και η Madonna σαν κομήτης πέφτει στον μουσικό πλανήτη για να τον κυριεύσει για αρκετές δεκαετίες. Το κορίτσι με το κόκκινο κραγιόν, τα ατημέλητα μαζεμένα μαλλιά της που συγκρατούσε με τα αγαπημένα της φουλάρια και τις shimmer γαλάζιες και ροζ σκιές στα μάτια έγινε μία από τις διασημότερες τραγουδίστριες στον κόσμο. Στη συνέχεια, κάθε της αλλαγή όπως το wet pixie στο video clip του “papa don’t preach” ήταν 

Photo by Stephane Cardinale – Corbis Corbis via Getty Images

 

Zendaya: Κάθε της εμφάνιση αποτελεί και μία ακόμη έκπληξη. Γνωρίζει πώς είναι χαμαιλέων και φροντίζει να υιοθετεί τα πιο εξεζητημένα, εκκεντρικά, φουτουριστικά, μεταμοντέρνα αλλά και huge trends. Την έχουμε δει να μεταμορφώνεται σε disco queen, Σταχτοπούτα ή Ζαν ντ’ Αρκ. Πειραματίζεται τόσο με τα μαλλιά της όσο και τα make up looks χωρίς συστολές. Ναι, είναι ένα σύγχρονο beauty icon και περιμένουμε το επόμενο που θα τολμήσει. 

Photo by Presley Ann/Getty Images for LACMA

Jennifer Lopez: Μας έπεισε ότι οι γήινες αποχρώσεις στα μάτια μπορεί να δείχνουν απίστευτα sexy. Έφερε στο προσκήνιο το λαμπερό φινίρισμα στα nude χείλη και τα caramel highlights στα μαλλιά.    

Read More

And More