Ήρθε η στιγμή να οργανώσεις τα beauty προϊόντα σου ακολουθώντας τις συμβουλές των experts

Όσο κι αν προσπαθείς να το αποφύγεις ήρθε η ώρα να οργανωθείς στο σπίτι τόσο όσο αφορά στα ρούχα όσο και τα beauty προϊόντα σου. Ναι, γνωρίζω πόσο κουραστικό είναι και το καθυστερείς όσο μπορείς αλλά καλό είναι να μπουν όλα στη θέση τους πριν πιάσουν τα κρύα. Επίσης, πίστεψε με θα νοιώσεις καλύτερα μιας και στα νεσεσέρ, τα συρτάρια και το μπάνιο θα παύσει να κυριαρχεί ένα χάος και όλα θα είναι ευκολότερα για σένα. Είμαι σίγουρη πως έχεις κραγιόν από το 2004 και σκιές που δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ. Πινέλα που έχουν ακόμη το προστατευτικό διάφανο κάλυμμα και μάσκαρα που έχει χαλάσει. 

 

Κι αν σε πιάνει πανικός, εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Πάμε λοιπόν. 

Προϊόντα που έχουν λήξει: Είναι μια καλή αρχή μιας και θα κάνεις ένα σωστό ξεκαθάρισμα. Απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσεις αφού στην καλύτερη περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και στη χειρότερη να δημιουργήσουν αλλεργίες και ερεθισμούς ειδικά αν πρόκειται για προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα ή την περιοχή των ματιών. Αν στη συσκευασία δεν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης τότε πρέπει να γνωρίζεις πως εκείνα που προορίζονται για τα μάτια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις 3-6 μήνες και για τα χείλη περίπου 1 χρόνο. Οι ρευστές φόρμουλες για το πρόσωπο διαρκούν 12-14 μήνες από την στιγμή που θα τις ανοίξεις και οι πούδρες κάτι λιγότερο από 2 χρόνια. 

Πετάς οτιδήποτε μυρίζει περίεργα ή έχει αλλοιωθεί: Ακόμη κι αν δεν έχουν λήξει, τα προϊόντα που έχουν διαφορετικό, από το αρχικό χρώμα, αλλαγή στην υφή ή άσχημη μυρωδιά πάνε κατευθείαν στον κάδο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το διακινδυνεύσεις ακόμη κι αν πρόκειται για ακριβά ή αγαπημένα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα πινέλα τα οποία πρέπει να αποχωριστείς αν έχει αλλάξει το σχήμα και έχει καταστραφεί η τρίχα τους. 

Χάρισε ή πέταξε τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς ποτέ: Όπως είναι για παράδειγμα το σκούρο μοβ και με glitter κραγιόν που αγόρασες αμέσως μετά την καραντίνα. Μην σκεφτείς καν ότι ίσως το χρειαστείς. Αφού δεν το έκανες μέχρι τώρα δεν πρόκειται να συμβεί. Χάρισε το σε μια φίλη που θα το εκτιμήσει και θα το τιμήσει δεόντως. Τις χρυσές, ψεύτικες βλεφαρίδες με τα μικροσκοπικά πετράδια στις άκρες μπορείς να τις πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Και τώρα είναι σειρά των νεσεσέρ που δεν γνωρίζεις τι περιέχουν: Είναι πολλά και γεμάτα βακτήρια και μικρόβια. Και αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεκινήσεις την απολύμανση στα προϊόντα που συνεχίζεις να χρησιμοποιείς και την αντικατάσταση στα υπόλοιπα. Ξεκινώντας από τα εργαλεία που σημαίνει πινέλα, σφουγγαράκια και beauty blender. Το σωστό είναι να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση. Αν πάλι σου φαίνεται υπερβολικό μπορείς να χρησιμοποιείς ένα απολυμαντικό spray που περιέχει 70% αλκοόλη ώστε να νοιώθεις ασφαλής και σίγουρη. Μία φορά την εβδομάδα όμως επιβάλλεται να τα καθαρίζεις σωστά με ζεστό νερό και ένα απαλό σαμπουάν ή facial gel. Τα αφήνεις να στεγνώσουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και ιδανικά τα κρατάς σε ειδική θήκη ώστε να είναι προστατευμένα. 

Τα μολύβια ματιών είναι επίσης πολύ ευαίσθητα. Κρατάς αποκλειστικά και μόνο όσα χρησιμοποιείς τα οποία πρέπει να είναι στο νεσεσέρ σου πάντα ξυσμένα. Πριν τη χρήση καλό είναι να τα ψεκάσεις με το ειδικό σπρέι απολύμανσης. Προσοχή όχι αν πρόκειται να κάνεις περίγραμμα στο εσωτερικό του βλεφάρου. Κονσίλερ και highligter σε μορφή κρέμα και κραγιόν που δεν έχεις χρησιμοποιήσει για καιρό αλλά θέλεις να τα κρατήσεις καλό είναι να αφαιρέσεις το εξωτερικό στρώμα με ένα μαχαίρι. ΄Θα δεις αν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς και παράλληλα θα εξαφανίσεις τυχόν μικρόβια από την επιφάνεια τους. 

Θήκες και κουτιά: Είναι ότι καλύτερο και πρακτικό. Μικρά κουτιά με θήκες όπου μπορείς να τοποθετήσεις τις συσκευασίες ανάλογα με την ιδιότητα τους. Φον ντε τεν, πούδρες και κονσίλερ μαζί. Μολύβια χειλιών και κραγιόν στο ίδιο σημείο. Συνεχίζεις με τα προϊόντα ματιών και τα εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο είναι όλα τακτοποιημένα και κερδίζεις χρόνο ειδικά το πρωί που βιάζεσαι να φύγεις για το γραφείο. 

 Παράλληλα θα μπορούσες να έχεις σε ένα συγκεκριμένο νεσεσέρ-θήκη-κουτί όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά. 

Super πρακτικές είναι επίσης είναι οι διάφανες θήκες που σου επιτρέπουν να βλέπεις τα προϊόντα σου σε αντίθεση με τα κλειστά κουτιά που απλά τοποθετείς άπειρα προϊόντα που ξεχνάς και απλά πετάς μετά από μερικούς μήνες. 

Και μερικές ακόμη συμβουλές από τους ειδικούς

Κράτησε όλα τα προϊόντα μακριά από τον ήλιο και το φως. Καλό είναι να μην κρατάς τις ευαίσθητες φόρμουλες στο μπάνιο αφού η ζέστη και ο ατμός τις αλλοιώνουν ευκολότερα. Κλείσε καλά τα καπάκια σε φον ντε τεν, primer αλλά και BB Cream αφού συνήθως περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More