Το νέο trend για το 2020 στα ενέσιμα υαλουρονικά είναι το Juvéderm® VOLUX

Τα τελευταία χρόνια οι μη επεμβατικές θεραπείες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και δικαίως. Στο lunch break που κάνεις μπορείς να απαλλαγείς από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα ή ακόμη και να απαλλαγείς από την χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα του προσώπου.

Κράτησε το τελευταίο γιατί έχουμε ένα huge νέο να μοιραστούμε μαζί σου: λέγεται Juvéderm® VOLUX και είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή στις μη επεμβατικές θεραπείες: “Η διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου με υαλουρονικό οξύ ήταν μία από τις πιο συχνές θεραπείες στο ιατρείο μου το 2019 και πιστεύω ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2020. Για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος χρησιμοποιώ το υλικό Juvéderm® VOLUX (από την εταιρεία Allergan Aesthetics)”, μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Σταμάτης Σαπουντζής. Τι πρέπει να ξέρεις για αυτή τη θεραπεία, πώς λειτουργεί και τι διαφορά θα δεις στο περίγραμμα του προσώπου; Συνέχισε να διαβάζεις!

Γιατί πιστεύετε ότι το υαλουρονικό οξύ στο περίγραμμα του προσώπου είναι τόσο δημοφιλής θεραπεία;

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα ενέσιμα υλικά έχει αλλάξει σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Σκοπός μας πλέον δεν είναι απλά να γεμίσουμε περιοχές του προσώπου, αλλά να αποκαταστήσουμε τις βασικές του δομές. Η τάση αυτή ξεκίνησε με την ενίσχυση των ζυγωματικών ώστε να ανορθώσουμε το μέσο τριτημόριο του προσώπου, αλλά πλέον με το Juvéderm® VOLUX έχουμε την ικανότητα να επέμβουμε και στο κάτω τριτημόριο του προσώπου. Η κατανόηση που έχουμε για την ισορροπία και την αρμονία του προσώπου έχει αλλάξει. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό των ασθενών μας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους, χωρίς όμως να κάνουμε τα πρόσωπά τους καρικατούρα του εαυτού τους. Το motto μου είναι ότι η καλή δουλειά δεν πρέπει να είναι εμφανής, δεν πρέπει να φαίνεται ότι κάποιος έχει επέμβει στο πρόσωπο, και αυτό πλέον είναι κατανοητό από τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται.

Ποιο ακριβώς είναι το πλεονέκτημα του Juvéderm® VOLUX;

Το Juvéderm® VOLUX είναι ένα νέο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για το περίγραμμα της γνάθου και το πηγούνι. Έχει τον μοναδικό σχεδιασμό να είναι μαλακό και εύπλαστο υλικό και ταυτόχρονα να διαρκεί έως και δύο χρόνια, κάτι που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα υαλουρονικά της αγοράς.

Το χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την αρμονία του προσώπου, “δυναμώνοντας” το περίγραμμα της γνάθου και το πηγούνι ώστε να αντιμετωπιστεί η χαλάρωση της περιοχής, να βελτιωθεί το “διπλοσάγονο” ή απλά να τονίσουμε τις γωνίες του προσώπου σε ανθρώπους νεαρότερης ηλικίας.

Τι προσφέρει το Juvéderm® VOLUX στο περίγραμμα της κάτω γνάθου και το πηγούνι;

Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν υποπλασία στην περιοχή του πώγωνος και της κάτω γνάθου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις με την πάροδο της ηλικίας ατροφούν οι ιστοί και χάνεται κάποιος όγκος του προσώπου. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση με την ηλικία, τα οστά του προσώπου συρρικνώνονται, τα ζυγωματικά γίνονται πιο επίπεδα και τα υπερκείμενα μαλακά μόρια “πέφτουν” λόγω της βαρύτητας. Το αποτέλεσμα είναι να αδυνατίζει ο σκελετός του προσώπου, το δέρμα να χαλαρώνει και το υποκείμενο λίπος να μειώνεται, με συνέπεια το πρόσωπο να εμφανίζει μια γενική κατάπτωση, το πηγούνι να φαίνεται πιο τετράγωνο και ο λαιμός να χαλαρώνει σχηματίζοντας το “διπλοσάγονο”. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει θέση το Juvéderm® VOLUX το οποίο με την κατάλληλη τεχνική μπορεί να επανορθώσει και να βελτιώσει το κάτω τριτημόριο του προσώπου.

Περισσότερο χρησιμοποιείτε υαλουρονικό στο περίγραμμα σε νέους ή σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας;

Πραγματοποιώ αυτή τη θεραπεία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υποπλασία της κάτω γνάθου και του πηγουνιού και που η μοναδική τους λύση θα ήταν μια ορθογναθική επέμβαση. Σε νέα επίσης άτομα, εφαρμόζεται όταν θέλουμε να τονίσουμε τις γωνίες του προσώπου τόσο σε νεαρές γυναίκες όσο και στους άντρες που επιθυμούν ένα πιο αρρενωπό πρόσωπο.
Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας εφαρμόζεται όταν θέλουμε να σβήσουμε τα σημάδια του γήρατος και τη χαλάρωση από το κάτω τριτημόριο του προσώπου. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να χρειαστεί να αποκαταστήσουμε και να ανορθώσουμε το πρόσωπο με υαλουρονικό στην περιοχή των ζυγωματικών.

Έχουν οι γυναίκες στο νου τους κάποια celebrity που θέλουν να έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα;

Σε μερικές περιπτώσεις, ναι – με πιο συχνά αναφερόμενη την Angelina Jolie. Το πρόσωπο της Jolie είναι αρκετά φημισμένο για τις έντονες γωνίες του, παρόλα αυτά θα έλεγα ότι είναι η μειοψηφία οι γυναίκες που με επισκέπτονται έχοντας αυτό το πρότυπο στο νου τους. Η πλειοψηφία των γυναικών επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση που εμφανίζεται στην περιοχή της κάτω γνάθου.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα με το Juvéderm® VOLUX;

Με το Juvéderm® VOLUX τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι και δύο χρόνια. Φυσικά το Juvéderm® VOLUX όπως και τα υπόλοιπα υαλουρονικά, με τον χρόνο απορροφάται από το σώμα μας. Για το λόγο αυτό συνήθως προτείνω στους ασθενείς μου μια σταδιακή εφαρμογή και επανάληψη σε έξι μήνες ώστε να ενισχυθεί το αποτέλεσμα, και να διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Υπάρχει για το Juvéderm® VOLUX κάποιο ρίσκο ή κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια;

Όπως και με όλα τα ενέσιμα υαλουρονικά μετά την εφαρμογή μπορεί να υπάρξει ένα ελαφρό οίδημα ή κάποια εκχύμωση, τα οποία συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Ειδικά για το Juvéderm® VOLUX μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος πόνος στην περιοχή που εφαρμόζεται, ο οποίος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα εφόσον χρειάζονται.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι όλα τα ενέσιμα υαλουρονικά μπορεί να έχουν επιπλοκές, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εφαρμόζονται από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους που είναι εξειδικευμένοι στις ενέσιμες θεραπείες. Πριν υποβληθεί κάποιος σε κάποια ενέσιμη θεραπεία θα πρέπει να κάνει μια έρευνα, να επιλέξει κάποιον γιατρό με ανάλογη εμπειρία και να δει φωτογραφίες πριν και μετά από αντίστοιχα περιστατικά. Θα πρέπει να νιώσετε ότι οι ανάγκες και οι επιθυμίες σας γίνονται κατανοητές ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να μην σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie.

Dr. Σταμάτης Σαπουντζής
Πλαστικός Χειρουργός
Τσιμισκή 99, Θεσσαλονίκη 54622
Τηλ. +30 2310 252590
https://drstam.gr/

Read More

And More