Με αυτά τα δύο βήματα το μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο!

Οι διακοπές οδεύουν για τους περισσότερους προς στο τέλος τους αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις και το μαύρισμά σου. Υπάρχουν δύο μικρά μυστικά τα οποία εφαρμόζω κάθε φορά τέτοια εποχή όταν έχω μόλις επιστρέψει από τις διακοπές μου και τα οποία, σου υπόσχομαι, θα κάνουν το μαύρισμά σου να κρατήσει πολυυυυυυυυυ περισσότερο!

Σημείωσε και υιοθέτησε!

No 1: κάνω πάντα ήπια απολέπιση με μια σκληρή βούρτσα

Μπορεί η λέξη απολέπιση και μαύρισμα να μην σετάρονται στο μυαλό σου αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Για να διατηρηθεί το μαύρισμά σου και αυτό το post vacation glow θα πρέπει να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται πάνω- πάνω και κάνουν το δέρμα μας να δείχνει τραχύ. Σκέψου πως η επιδερμίδα ανανεώνεται ανά 28 μέρες και με την ήπια αυτή απολέπιση βοηθάς το νεκρό- τραχύ- θαμπό δέρμα να πέσει πιο εύκολα. Προτίμησε μια ήπια απολέπιση με dry brush (η βούρτσα που έχω και αγαπώ είναι της The Body Shop και κοστίζει €17.00) και απόφυγε τα scrub σώματος με σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ που κάνουν πιο έντονη απολέπιση και θα αφαιρέσουν το μαύρισμά σου.

No 2: αναμειγνύω την πολύ πλούσια ενυδατική μου με self tan

 

Είναι το αγαπημένο μου κόλπο που κάνω κάθε τέτοια εποχή. Μετά από κάθε ντους (πρέπει να είσαι πιστή σε αυτό αλλιώς δεν βλέπεις ιδιαίτερο αποτέλεσμα) αναμειγνύω ίση ποσότητα μια πολύ πλούσιας ενυδατικής σώματος με ίση ποσότητα self tan και το απλώνω στο σώμα μου. Περιμένω μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί και έπειτα ντύνομαι. Με τον τρόπο αυτό είναι σαν να βγαίνω κάθε μέρα για λίγα λεπτά ηλιοθεραπείας και επιπλέον δεν έχω τον φόβο μην δημιουργηθούν διχρωμίες. Λατρεύω το self tan της Lancaster σε μορφή gel (€25.20) και παίρνω συνήθως αυτό που είναι για το πρόσωπο. Η ποσότητα αρκεί μιας και την αναμειγνύω με body lotion και δεν χρειάζεται να κάνω και άλλα έξοδα για να πάρω ένα διαφορετικό προϊόν για το πρόσωπο. Όσο για το body lotion, μια τέλεια επιλογή είναι το Brazilian Bum Bum (€34.95) με Guaraná και αυτή την σούπερ εθιστική μυρωδιά! Το βρίσκεις στα Sephora.

Kαι μερικά ακόμη tips

-Να ενυδατώνεσαι εντατικά και μην σκεφτείς ότι το παρακάνεις με την ενυδάτωση. Καμία ποσότητα body lotion και καμία συχνότητα δεν είναι υπερβολική αυτή την περίοδο!

-Μην κάνεις ζεστά ντους και μην κάθεσαι στο ντους για πολύ ώρα γιατί αυτό θα αφυδατώσει περισσότερο την επιδερμίδα σου. Σκέψου πως στην επιφάνεια του δέρματός μας έχουμε το υδρολιπιδικό φιλμ, δηλαδή τα καλά έλαια που προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις. Αυτό που κάνουν τα ζεστά ντους είναι να “λιώνουν” τα καλά έλαια πράγμα που προκαλεί αφυδάτωση.

-Αντικατάστησε τα διάφανα gel με ενυδατικά (έχουν συνήθως χρώμα και μοιάζουν με γαλάκτωμα).

-Πίνε πολύ νερό ώστε να ενυδατώνεσαι από μέσα.

-Φόρεσε λευκά. Σε κάνουν πάντα να δείχνεις πιο μαυρισμένη από ότι μπορεί να είσαι στην πραγματικότητα.

-Πήγαινε για μερικά μπάνια ακόμη! Στην Ελλάδα το καλοκαίρι δεν τελειώνει τον Αύγουστο!

 

 

Read More

And More