Καν’το σήμερα! Πώς θα οργανώσεις το νεσεσέρ σου για την άνοιξη: ένας πρακτικός οδηγός

Είναι άνοιξη. Σε πρακτικό επίπεδο αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανεβάσεις τα χειμωνιάτικα και να κατεβάσεις τα ανοιξιάτικα. Επίσης, ίσως να πρέπει να κάνεις μια γενική στο σπίτι, να ανεβάσεις παπλώματα- να κατεβάσεις κουβέρτες. Λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για το νεσεσέρ σου που πρέπει να μπει σε τάξη. Πρόσεχε: σε τάξη όχι γιατί σε συμπαρέσυρε όλο αυτό το κύμα ανανέωσης αλλά γιατί επί της ουσίας πρέπει να κάνεις μια αναδιοργάνωση. Την άνοιξη χρησιμοποιούμε πιο ανάλαφες υφές, βάζουμε πιο παστέλ χρώματα, το ρουζ σου από σάπιο μήλο (εχμ?!) γίνεται ροζ και ίσως και κρεμώδες και φυσικά χρειάζεσαι πολύ SPF, πιο ενισχυμένο σε σχέση με τον χειμώνα, και το foundation σου δεν πρέπει να είναι πια βαρύ. Ίσως, μάλιστα, να πρέπει να το αντικαταστήσεις με μια ΒΒ! Παρακάτω σου φτιάξαμε μια λίστα με πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις αυτή την οργάνωση αυτό το Σουκού!

1.Πού θα βάλεις το νεσεσέρ σου!

Αφού ολοκληρώσεις την τακτοποίηση, κλείσε το φερμουάρ του νεσεσέρ σου και τοποθέτησέ το σε ένα συρτάρι και σίγουρα όχι στο μπάνιο. Το μπάνιο έχει υγρασία και θα αναπτυχθούν μικρόβια. Αν χρησιμοποιείς σφουγγάρι ή beauty blender για το μακιγιάζ σου βεβαιώσου ότι θα είναι απόλυτα στεγνό. Αν κρατάει υγρασία και το βάλεις στο νεσεσέρ μαζί με τα υπόλοιπα δεν θα γλιτώσεις αυτά τα ανεπιθύμητα μικρόβια!

2.Κραγιόν στα τελειώματα!

Έχω καναδυό αποχρώσεις κραγιόν που δεν πετάω ακόμη και αν είναι στα τελειώματα μέχρι να πάρω και το τελευταίο δείγμα χρώματος από μέσα. Εεεεμ. Με το δάχτυλο! Λοιπόν, αυτό είναι πολύ λάθος γιατί πάλι μεταφέρονται μικρόβια. Και δεν χρειάζεται καν να το κάνω, ούτε εγώ ούτε εσύ, από την στιγμή που στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά άδεια βαζάκια γι’αυτή τη χρήση. Και τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις τη μεταφορά!

3.Ανάλαφρες συνθέσεις!

Ακόμη και αν η επιδερμίδα σου νιώθεις πως συνέρχεται από την αφυδάτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα δεν θα πρέπει να ξεχνάς την ενυδατική σου. Ωστόσο, θα πρέπει να την αλλάξεις με μια πιο ανάλαφρη ενυδατική από αυτή που χρησιμοποιούσες το χειμώνα. Προτίμησε μια σε μορφή gel ή κάποια που να περιέχει υαλουρονικό οξύ. Οι συνθέσεις τους είναι πάντα πιο ανάλαφρες. Το ίδιο ισχύει και για το foundation σου. Αν χρησιμοποιείς κάποιο βαρύ προϊόν κινήσου στην λύση των BB!

4.Τσέκαρε τις ημερομηνίες λήξης!

Υπάρχει κάτι που λέγεται fomulating και αυτή η νέα τάση κάνει focus στην γήρανση του προϊόντος ή με άλλα λόγια πόσο διάστημα αντέχει από την στιγμή που το ανοίξεις. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να απαλλαγείς από κάποια παλιά σου προϊόντα. Όσον αφορά τον μέσο όρο ζωής, έχε στο νου σου τα εξής σε ότι έχει να κάνει με το πόσο αντέχει κάθε προϊόν:

-Μάσκαρα: έξι μήνες

– Concealer: έξι μήνες

-Κραγιόν: δύο χρόνια

-Σκιές: τρία χρόνια

-Πούδρες και ρουζ: τρία χρόνια

-Foundation: έξι μήνες με ένα χρόνο

-Eyeliner: τρία χρόνια

5.Ξεφορτώσου τα σπασμένα προϊόντα!

Αν η αγαπημένη σου πούδρα ή το ρουζ που λατρεύεις έσπασε πέταξέ το. Ειδικά αν παίρνεις μαζί σου τα καλλυντικά σου, το πιθανότερο είναι σπάσει σε χίλια κομμάτια και να χυθεί μέσα στην τσάντα σου!

6.Καθάρισέ τα!

Δεν θα έβαζες makeup στο πρόσωπό σου χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου. Σωστά; Γιατί να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα πινέλα σου; Όρισε μια μέρα την εβδομάδα και πλύνε αυτά που χρησιμοποιείς σε εβδομαδιαία βάση. Το καλύτερο είναι να τα τρίψεις πάνω σε μια μπάρα σαπουνιού Detol κάτω από τρεχούμενο νερό έως ότου να μην βγάζουν βρωμιά και έπειτα να τα αφήσεις να στεγνώσουν απλωμένα πάνω σε μια πετσέτα. Όσον αφορά τα σφουγγάρια του makeup και το beautyblender αυτά είναι μια διαφορετική υπόθεση. Πλύνε τα μετά από κάθε χρήση!

7.Βάλε flashy χρώματα!

Την άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν, τα χρώματα ζωντανεύουν και το ίδιο πρέπει να γίνει και στο πρόσωπό σου. Στην πραγματικότητα είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ανανεωθείς. Ένα ροζ ή φούξια ρουζ σε κρεμώδη υφή που θα λιώσει και θα γίνει ένα με την επιδερμίδα σου θα σου δώσει το τέλειο αναψοκοκκίνισμα στα μάγουλα! Go for it!

Read More

And More