Καθαρά… πινέλα: το hack με το σουρωτήρι και άλλα μυστικά για να το κάνεις σωστά

Ο καθαρισμός των πινέλων δεν είναι εύκολη υπόθεση κι αν έχει τύχει να πλύνεις τα πινέλα σου μια φορά και να μην έχεις να καθαρίζονται σωστά δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα! Επίσης, ο καθαρισμός των πινέλων δεν είναι αστεία υπόθεση γιατί στην τρίχα των πινέλων συσσωρεύονται βακτήρια τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπό σου και μπορεί να δημιουργηθούν σπυράκια. 

Κι εδώ έρχεται η ερώτηση: πώς μπορώ να πλύνω τα πινέλα μου σωστά για να αποφύγω όλα τα παραπάνω και να νιώθω ασφαλής; Συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα βήματα παρακάτω που εμπεριέχουν και το hack με το σουρωτήρι! Δεν το γνωρίζεις; Καιρός να το μάθεις!

Πινέλα VS σφουγγαράκια: πλένονται το ίδιο συχνά;

 

Σε γενικές γραμμές πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου μια φορά την εβδομάδα. Ένα έξυπνο tip για να είσαι πιστή σε αυτό είναι να ορίσεις μια μέρα αυτή την εβδομάδα και να μην ξεφεύγεις ποτέ! Για εμάς αυτή η μέρα είναι η Κυριακή που είναι η αγαπημένη μας… me time μέρα! Ωστόσο, τα σφουγγάρια σου απαιτούν εντελώς διαφορετική μεταχείριση. Πρέπει να τα πλένεις την ίδια στιγμή που τα χρησιμοποιείς και να τα αφήνεις να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλές είναι να “πετάξουν” το βρεγμένο σφουγγάρι τους μέσα στο νεσεσέρ και να το κλείσουν. Αυτό, με πολύ απλά λόγια, μεταφράζεται σε πάρτι βακτηρίων!

Θα έπλενες το πρόσωπό σου με σαμπουάν; Τότε γιατί πλένεις τα πινέλα σου με ότι βρεις μπροστά σου; Υπάρχει λόγος που κυκλοφορούν εξειδικευμένα προϊόντα για καθετί. Πλύνε τα πινέλα σου με ένα ειδικό προϊόν καθαρισμού πινέλων που θα έχει όλα όσα χρειάζεσαι και για να διώξει τα βακτήρια αλλά και παράγοντες που μαλακώνουν την τρίχα! Η σωστή διαδικασία είναι να βάλεις σε ένα μπολ λίγο από αυτό το εξειδικευμένο προϊόν καθαρισμού και αφού βρέξεις το κάθε πινέλο αρκετά το περνάς από το gel και έπειτα το τρίβεις απαλά πάνω σε μια ειδική επιφάνεια. Υπάρχουν ειδικές ματ επιφάνειες συλικόνης με βεντούζα για να το σταθεροποιείς στο νιπτήρα σου και να τα πλένεις σωστά. Έπειτα ξεπλένεις κάτω από το νερό και πιέζεις απαλά τις τριχούλες.

Το hack με το σουρωτήρι!

Αν, τώρα, δεν έχεις budget μπορεί να χρησιμοποιήσεις ένα σουρωτήρι όπως αυτό που βλέπεις παραπάνω για να τρίψεις τα πινέλα σου πολύ απαλά αντί για αυτή την ειδική επιφάνεια. Όσο για το εξειδικευμένο προϊόν για το πλύσιμο των πινέλων μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα σαμπουάν που να μην έχει σιλικόνες και αν, τέλος, έχεις χρησιμοποιήσει ένα προϊόν το οποίο σκλήρυνε αρκετά την τρίχα, πλύνε τα πινέλα σου ξανά και μέσα στο προϊόν βάλε ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Τα πινέλα σου θα ζωντανέψουν και πάλι!

Πρόσεχε πώς τα στεγνώνεις

Είναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε τα πινέλα μας. Είναι πολύ σημαντικό να στρώνεις μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και αφού στραγγίξεις απαλά τις άκρες των πινέλων σου να τα αφήσεις να στεγνώνουν εκεί ξαπλωμένα και ποτέ κάθετα! Όταν τα πινέλα είναι κάθετα το νερό κυλάει προς την ξύλινη λαβή και την κόλα και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τα πινέλα μας να χαλάνε!

Photo: @istock

Read More

And More