Κρέμα σώματος με ceramides: Το προϊόν που θρέφει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Η ρουτίνα περιποίησης σώματος αλλάζει ανάλογα με τις εποχές αλλά και τις ανάγκες του δέρματος που αλλάζουν καθώς περνά ο καιρός. Ένα ξηρό δέρμα όμως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ειδικά λίγο πριν το καλοκαίρι. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να ξεκινήσεις τη χρήση προϊόντων με συγκεκριμένη σύνθεση που ενισχύουν και προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό.

Ένα είναι το συστατικό που πρέπει να εντοπίσεις και αυτό είναι τα ceramides που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσεις ώστε να κλειδώσεις την υγρασία προετοιμάζοντας το δέρμα ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που πλησιάζουν. 

Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι τα ceramides (κηραμίδια)  δες στη συνέχεια: 

Πρόκειται για έναν τύπο μορίου λιπιδίων που βρίσκεται φυσικά στην κεράτινη στιβάδα. Παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας φραγμού του δέρματος μια και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και την προστασία του από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Όταν εφαρμόζονται τοπικά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, τα κεραμίδια βοηθούν στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος γεμίζοντας τα κενά μεταξύ των κυττάρων του δέρματος, σφραγίζοντας αποτελεσματικά την υγρασία και αποτρέποντας την απώλεια νερού.

Ποιες επιδερμίδες πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με ceramides

Αν έχεις ξηρό δέρμα είναι εκείνο που χρειάζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ενώ είναι ιδανικά παράλληλα για ευαίσθητα που παρουσιάζουν σημάδια ερεθισμού. Ενισχύοντας τη λειτουργία του φυσικού φραγμού του δέρματος, τα κεραμίδια βελτιώνουν αποτελεσματικά την κατακράτηση υγρασίας, αποκαθιστούν την ισορροπία και ενισχύουν την ικανότητα του δέρματος να αμύνεται ενάντια σε εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα υγιές και ανθεκτικό δέρμα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα;

Ο χρόνος που χρειάζεται για να δράσουν τα προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και κατά πόσο αντιδρά θετικά στη συγκεκριμένη σύνθεση. Σε γενικές όμως γραμμές βλέπεις βελτίωση τόσο στην ενυδάτωση όσο και τη σωστή λειτουργία φραγμού από λίγες ημέρες έως και μερικές εβδομάδες αν είσαι συνεπής στη χρήση της ενυδατικής σου κρέμας.

Και τώρα που γνωρίζεις όλα όσα χρειάζεται δες στη συνέχεια τα αγαπημένα προϊόντα με ceramides στη σύνθεση τους.

 

CeraVe Moisturizing Moirsturizing Lotion: Ένα ελαφρύ ενυδατικό γαλάκτωμα που ενυδατώνει το δέρμα και προστατεύει τον φυσικό φραγμό του χάρη στα 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ και την τεχνολογία MVE για 24ωρη ενυδάτωση.​​

Aveeno Daily Emollient Cream: Ενισχύει τη λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας αποκαθιστώντας την ενυδάτωση και την απαλότητα για 24 ώρες. Είναι ιδανική για εξαιρετικά ξηρό δέρμα επιρρεπές σε έκζεμα και κνησμό.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Phyto Ceramides: Οι φυσικοί παράγοντες ενυδάτωσης αποτελούνται από πολλά αμινοξέα, λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, ουρία, ceramides, φωσφολιπίδια, γλυκερίνη, σακχαρίτες, νάτριο PCA, υαλουρονικό οξύ και άλλα συστατικά που υπάρχουν φυσικά στην επιδερμίδα. Αυτή η vegan σύνθεση προσφέρει μη λιπαρή ενυδάτωση που αντικαθιστά και ενισχύει τους αποδυναμωμένους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης.

Byoma Sensitive Skin Body Lotion: Μια απαλή σύνθεση που ενυδατώνει και καταπραΰνει το ξηρό δέρμα. Εμπλουτισμένη με το μοναδικό σύμπλεγμα Tri-Ceramide, κολλοειδές εκχύλισμα βρόμης και βούτυρο καριτέ ενισχύει τη λειτουργία του φραγμού αφήνοντας το δέρμα απαλό, λείο και ελαστικό και ανακουφίζοντας από τον κνησμό ή την ενόχληση.

 

Read More

And More