Ξέρεις ότι μπορείς να φορέσεις φακούς για την πρεσβυωπία; Δοκιμάσαμε τους φακούς Air Optix plus HydraGlyde Multifocal και… μας έβ(γ)αλαν τα γυαλιά!

Κάποτε ακούγαμε την λέξη πρεσβυωπία και το μυαλό μας πήγαινε σε εικόνες μεγάλων ανθρώπων που δυσκολεύονταν να διαβάσουν την εφημερίδα τους. Μέχρι τη στιγμή που πήραμε εκείνο το βιβλίο, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε λέξη και διαπιστώσαμε ότι ήρθε η ώρα και για εμάς.

Λοιπόν, η πρεσβυωπία δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού και ιδού μερικά πράγματα που θα σε κάνουν να ξεφυσήξεις από ανακούφιση: σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πρεσβύωπες είναι το 50% του πληθυσμού, ποσοστό που μεταφράζεται σε 264 εκατομμύρια πρεσβύωπες σε όλο τον κόσμο, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι μόνη! Από την άλλη, οι ίδιες οι εταιρίες έχουν αναπτύξει όλα εκείνα τα μέσα για να μας παρέχουν λύσεις για κάθε ζήτημα που δημιουργείται μεγαλώνοντας, ειδικά στην σύγχρονη κοινωνία που στα 40 μας (εκεί περίπου ξεκινάει η πρεσβυωπία) έχουμε πολύ διαφορετική ζωή και δεν είμαστε απλώς δραστήριοι αλλά στο peak της δημιουργικότητας μας.

Σε συνάρτηση με την πρεσβυωπία, οι μηνιαίοι φακοί επαφής AIR OPTIX plus HydraGlyde είναι η λύση που πάντα ήθελες! Η συνάδελφός μας, Ελένα Τέλη, τους δοκίμασε και την ακολουθήσαμε σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας για να έχουμε συγκεντρωμένο το review αλλά και τις απαντήσεις για όσα ζητάς! Κράτησε σημειώσεις παρακάτω

Πώς θα καταλάβω αν έχω πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία ξεκινά περίπου στα 40 και είναι κάτι που συμβαίνει πάγια στην ζωή κάθε ανθρώπου, πράγμα που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί και σε σένα. Τα πρώτα συμπτώματα είναι μια θολή και δύσκολη όραση για ενδιάμεσες και κοντινές αποστάσεις. Αυτό που παρατηρείς συνήθως είναι μια ασάφεια στις λέξεις και πολλές φορές μπορεί να υπάρχει περισσότερη κόπωση κατά την ανάγνωση.

Πώς λειτουργούν οι φακοί πρεσβυωπίας;

Οι φακοί λειτουργούν όπως η φυσιολογία του ματιού μας. Όταν θέλουμε να κοιτάξουμε κοντά το μάτι μας συστέλλεται οπότε η κόρη του ματιού αυτοευθυγραμμίζεται με την ζώνη του φακού που είναι φτιαγμένη με τρόπο ώστε να βλέπουμε κοντά. Αντίστοιχα, όταν κοιτάμε μακριά η κόρη του ματιού διαστέλλεται και αυτοευθυγραμμίζεται με την περιφέρεια του φακού επαφής που είναι κατασκευασμένος για να βλέπουμε μακριά. Οπότε υπάρχει μια φυσιολογική διαδικασία όρασης κοιτώντας από κοντά, ενδιάμεσα και μακριά.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω;

Τα βήματα για να φορέσεις τους φακούς επαφής AIR OPTIX plus HydraGlyde (μπορεί να είναι φακοί πρεσβυωπίας ή μπορεί να συνδυάζουν την μυωπία με την πρεσβυωπία κλπ) είναι πολύ απλά. Είναι τόσο απλά όσο θα γίνει η ζωή σου αφού τους δοκιμάσεις. Αρχικά, πηγαίνεις στον οφθαλμίατρο, οπτομέτρη ή εφαρμοστή φακών επαφής γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια επικαιροποιημένη συνταγή οράσεως και αυτό γιατί στους πολυεστιακούς φακούς ακόμη και μια μικρή διαφορά μπορεί να έχει τεράστια διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα που θα λάβουμε.

Μετά την συνταγή, λοιπόν, ο οπτικός παραγγέλνει το πρώτο ζευγάρι αν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο. Δοκιμάζεις τους φακούς και τους παίρνεις μαζί σου για να κάνεις μια πρώτη αξιολόγηση στην καθημερινότητά σου, να διαβάσεις με αυτούς, να πας για τρέξιμο, να εργαστείς μπροστά από τον υπολογιστή και να κάνεις πράγματα που έτσι κι αλλιώς κάνεις στην καθημερινότητά σου. Έπειτα από πέντε έως επτά μέρες γίνεται ένα δεύτερο ραντεβού για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Γιατί να προτιμήσω τους φακούς AIR OPTIX plus HydraGlyde;

Όπως είπαμε αρχικά, ακόμη και σήμερα έχουμε την τάση να συνδέουμε την πρεσβυωπία με το γεγονός ότι μεγαλώνουμε πράγμα που επηρεάζει την ψυχολογία μας. Ξαφνικά, χρειαζόμαστε ένα ζευγάρι γυαλιά για να διαβάσουμε και δεν νιώθουμε ελεύθεροι. Νιώθουμε ότι εξαρτόμαστε από αυτά γεγονός που μας δημιουργεί έναν μόνιμο εκνευρισμό. Από την άλλη, τα γυαλιά πρεσβυωπίας, ειδικά για κάποιον που δεν έχει φορέσει ποτέ γυαλιά στη ζωή του, σηματοδοτεί και κάτι ακόμη: ότι μεγάλωσε!

Από την άλλη, έχουμε την εντύπωση ότι οι φακοί επαφής ξηραίνουν τα μάτια μας, μας δυσκολεύουν όταν περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

Όχι, όμως, οι φακοί επαφής Air Optix plus HydraGlyde Multifocal οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετική άνεση σαν να φοράς το αγαπημένο σου jean! Οι φακοί αυτοί σου παρέχουν καθαρή όραση σε όλες τις αποστάσεις  (κοντινή, μεσαία, μακρινή), ενώ η ενυδάτωση στην επιφάνεια του φακού παραμένεις από την στιγμή που θα τους φορέσεις μέχρι την στιγμή που θα τους βγάλεις. Τέλος, στους φακούς AIR OPTIX plus HydraGlyde υπάρχει η ειδική Smartshield τεχνολογία που διατηρεί την υγρασία στην επιφάνεια του φακού και προστατεύει ενάντια στην σκόνη και τα υπολείμματα, τις καλλυντικές κρέμες, ακόμη και τη μάσκαρα.

Και κάτι πολύ βασικό: Μπορείτε να βρείτε ημερήσιους ή μηνιαίους φακούς επαφής για να διαλέξετε αυτούς που ταιριάζουν στο δικό σας τρόπο ζωής!

Τι μας είπε η Έλενα μετά από ένα μήνα χρήσης των πολυεστιακών φακών επαφής Air Optix plus HydraGlyde Multifocal

“Έχω μυωπία έτσι κι αλλιώς οπότε έχω συνηθίσει να μην βλέπω καθαρά. Η πρεσβυωπία, ωστόσο, ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση! Θυμάμαι να βγαίνω από τον οφθαλμίατρο ο οποίος μόλις μου είχε πει ότι έχω πρεσβυωπία και να νιώθω πως έχω μεγαλώσει δέκα χρόνια μετά την επίσκεψη αυτή! Και έπειτα ήρθε η επίσκεψη στο κατάστημα οπτικών για να δοκιμάσω τους φακούς επαφής AIR OPTIX plus HydraGlyde και ένιωσα ακριβώς το αντίθετο! Ένιωσα ανακούφιση και τα πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους. Και την ηλικία μου! Τους φοράω εντατικά εδώ και περίπου ένα μήνα και δύο είναι τα πράγματα που με εξέπληξαν περισσότερο: α) πόσο εύκολα προσαρμόστηκε η όρασή μου παρά το γεγονός ότι μιλάμε για πολυεστιακούς φακούς και β) πόσο άνετα νιώθω καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Δεν έχω νιώσει στιγμή να με κουράζουν και καμία αφυδάτωση στα μάτια μου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μπορώ να βγω με τον σύζυγό μου για φαγητό και να μην χρειάζεται να βάλω τα γυαλιά πρεσβυωπίας για να διαβάσω το μενού!”.

 

Read More

And More