Λάδια προσώπου: πώς τα χρησιμοπoιείς σωστά και ποια είναι τα αγαπημένα μας!

Ήξερες ότι η φροντίδα του προσώπου σου πρέπει να προσαρμόζεται στην εποχή; Σκέψου το: το καλοκαίρι λόγω ζέστης χρειάζεσαι πιο ελαφριές συνθέσεις, ενώ το χειμώνα που η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται και γίνεται πιο ευαίσθητη λόγω κρύου, οι πιο βαριές συνθέσεις αποδεικνύονται σωτήριες.

Πηγαίνουμε προς τον χειμώνα πράγμα που σημαίνει πως ναι, στη ρουτίνα σου μπορείς ή/και επιβάλλεται να βάλεις ένα λάδι προσώπου. Πριν το κάνεις, όμως, έχουμε παρακάτω οδηγίες για να το κάνεις σωστά, plus τα αγαπημένα μας λάδι για να ξέρεις από πού να αρχίσεις την συλλογή σου. Γιατί άπαξ και βάλεις στην ρουτίνα σου τα λάδια, εθίζεσαι!

First thing first

Το λάδι προσώπου πρέπει να μπαίνει πρώτο στο πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό. Και αυτό γιατί αφενός πρέπει οι πόροι σου να είναι ανοιχτοί για να εισχωρήσει, αφετέρου γιατί αν έχει άλλο προϊόν από κάτω, θα εμποδίσεις την διαδικασία αυτή. Εξάλλου, η κρέμα που θα μπει πάνω από το λάδι αυτό που κάνει είναι να “κλειδώνει” την υγρασία και οποιαδήποτε προϊόντα έχεις τοποθετήσει από κάτω.

Κάνε μασάζ με το λάδι!

Το πρόσωπό μας έχει μυς που πρέπει να γυμνάζονται. Το λάδι προσώπου λόγω υφής βοηθά τα χέρια σου να γλιστρούν καλύτερα πάνω στο πρόσωπό σου και άρα η ώρα που βάζεις λάδι είναι η καλύτερη στιγμή για να το  γυμνάσεις κιόλας με μερικές κινήσεις μασάζ! Η Αρετή Καφαντάρη σου δείχνει εδώ τις σωστές κινήσεις μασάζ για το πρόσωπο (μην βαριέσαι! Είναι πανεύκολες!).

Μην το χρησιμοποιείς σαν ενυδατική εκτός και αν…

… Αν νιώθεις την επιδερμίδα σου βαριά! Όπως είπαμε, η ενυδατική κρέμα είναι αυτή που “κλειδώνει” την υγρασία άρα κάνει άλλη δουλειά από το λάδι ή το serum!

Μην το παρακάνεις!

Ναι, το λάδι προσώπου είναι εθιστικό γιατί μυρίζει υπέροχα και γιατί σου δίνει αυτή την αίσθηση, αλλά όχι, δεν μπορείς να το φοράς κάθε μέρα γιατί σε βάθος χρόνου η υφή του αποδεικνύεται βαριά! Χρησιμοποίησε το σε περιόδους ή μέρες που νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται extra boost!

… Και μην το κάνεις αν…

Έχεις ακμή ή πολύ λιπαρή επιδερμίδα! Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι ενυδάτωση αλλά οι βαριές συνθέσεις δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν!

Τα αγαπημένα μας λάδια προσώπου: tried and tested!

Advanced Night Repair Recovery Mask-in-oil, Estee Lauder, €98.00. Αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του θρυλικού ορού Advance Night Repair και αποδεικνύεται το τέλειο combo τις περιόδους που νιώθεις ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται παραπάνω φροντίδα.

Midnight Recovery Concentrate, Kiehl’s, €43.19. Το βράδυ η επιδερμίδα μας βρίσκεται στο απόγειο της κυτταρικής μας ανανέωσης και αυτό το έλαιο επιταχύνει την διαδικασία αυτή.

Starpotion Charcoal Oil, Sephora, €47.95. Ο ενεργός άνθρακας στα καλλυντικά είναι βασικό συστατικό και αυτό το λάδι είναι το πρώτο λάδι που το περιέχει. Μεταξύ άλλων περιέχει βιταμίνη C και σαλικυλικό οξύ με έλαια αλόης και κουρκουμά και δίνει ένα τέλειο boost στην επιδερμίδα σου!

Murad Multi Vitamin Infusion Oil, €69.00, beauty-hall.gr. To Multi-Vitamin Infusion Oil είναι ένα πολυβιταμινούχο ξηρό λάδι προσώπου με πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα καθώς καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης όπως γραμμές, ρυτίδες & δυσχρωμίες, ενυδατώνει, φωτίζει, δίνει λάμψη & προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεσαι τη λάμψη που αφήνει στο δέρμα!

 

Read More

And More