Lunch break θεραπείες! Εσύ ξέρεις τι είναι;

Τι προλαβαίνεις να κάνεις μέσα στο διάστημα ενός lunch break; Να φας μια σαλάτα, να πιεις έναν γρήγορο καφέ με φίλες ή… να πεταχτείς μέχρι τον αισθητικό γιατρό σου και να επιστρέψεις α) χωρίς ρυτίδες β) με ανορθωμένη επιδερμίδα γ) χωρίς χαλάρωση ή δ) spots.

Οι θεραπείες lunch break λέγονται έτσι γιατί μπορεί να γίνουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όσο δηλαδή διαρκεί ένα μεσημεριανό διάλλειμα από τη δουλειά. Ποιες, όμως, είναι πιο αναλυτικά και τι οφέλη έχουν για την επιδερμίδα μας; Ρωτήσαμε την αισθητική γιατρό Έλενα Μπαλτζάκη κι έβαλε σε τάξη όλες τις απορίες μας!

Μπορείτε να μας αναφέρετε τέσσερις lunch break θεραπείες;
Είναι το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ (γέμισμα ρυτίδων, αύξηση χειλιών, ζυγωματικά) ,μεσοθεραπεία και νιφανική απολέπιση (dermabrasion).

Πόσο κοστίζει η καθεμία;
Το μπότοξ από €300 και πάνω ανάλογα τις περιοχές, το υαλουρονικό οξύ από €300 και πάνω, η μεσοθεραπεία από €100 έως €200 και η dermabrasion από €100 έως €150.

Σε τι ωφελεί η καθεμία θεραπεία;
Το μπότοξ κάνει ουσιαστικά ένα grow λίφτινγκ στο πάνω μέρος του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει ρυτίδες, αυξάνει τα χείλη και δημιουργεί ζυγωματικά. Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο κάνει ενυδάτωση και δυοδιέγερση, ενώ μπορεί να γίνει και στο σώμα. Τέλος, η dermabrasion κάνει ανανέωση της επιδερμίδας στο πρόσωπο.

Υπάρχουν μειονεκτήματα για κάποια από αυτές τις θεραπείες;
Αρχικά μπορούν να το κάνουν όλοι εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά η πράξη και γι’ αυτό πρέπει να το κάνεις σε γιατρό που έχει εξειδίκευση σε αυτό. Αφού γίνει σωστά η πράξη το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να γίνει κάποια μικρή μελανίτσα που θα έχει διάρκεια λίγες μέρες. Όταν λέμε ότι πρέπει να γίνει σωστά η πράξη εννοούμε ότι θα πρέπει να έχεις ένα natural look και να φαίνεται το πρόσωπο πιο ξεκούραστο, πιο λαμπερό και πιο φρέσκο. Να μην φαίνεται δηλαδή ότι κάποιος έχει κάνει μπότοξ.

Από ποια ηλικία μπορείς να κάνεις μια τέτοια θεραπεία;
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος ηλικία, υπάρχει σωστή και λάθος ένδειξη. Όλοι μπορούν να κάνουν αρκεί να έχουν ένδειξη. Συνήθως γύρω στα 30 και πάνω αναλόγως την ένδειξη.
Αυτές οι θεραπείες καθυστερούν το χειρουργικό λίφτινγκ ή μπορούν να το αντικαταστήσουν;
Το σίγουρο είναι ότι το καθυστερούν. Από εκεί και πέρα εξαρτάται…
Και κάθε πότε μπορείς να επαναλάβεις αυτές τις θεραπείες;
Καλά είναι όταν μπει κάποιος σ’ αυτή την διαδικασία δύο φορές τον χρόνο να πηγαίνει στον γιατρό να τον βλέπει. Τότε θα κρίνουν τι θα κάνει, που θα κάνει, αν πρέπει να κάνει. Αυτό ισχύει για το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ που είναι πιο “σοβαρά”. Οι μεσοθεραπείες και το dermabrasion γίνονται πιο συχνά.
Είναι απαραίτητο να επαναλάβεις αυτές τις θεραπείες;
Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Αν κάποιος δεν μπορέσει να τις επαναλάβει για ένα ή δύο χρόνια δεν συμβαίνει κάτι. Αντιθέτως, ότι έχει κάνει έχει λειτουργήσει προς όφελός του. Καλά είναι όμως όταν κάποιος ξεκινήσει, να έχει μια ροή.

Της Αγγελικής Χριστοπούλου

Read More

And More