5 φωτογραφίες που θα σε πείσουν να φορέσεις μπλε σκιά και ποιες να επιλέξεις

Αν έπρεπε να διαλέξουμε το πιο… παρεξηγημένο χρώμα σε σχέση με το μακιγιάζ αυτό θα ήταν το μπλε. Κι όμως, το μπλε στα μάτια με την σωστή διαχείριση μπορεί να δείξει ενδιαφέρον, sexy, chic αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα τονίσει κάθε χρώμα ματιού και θα δώσει μεγάλη ένταση στα καστανά. 

Σήμερα, λοιπόν, αποφασίσαμε να σου θυμίσουμε τη δύναμη και την δυναμική των μπλε ματιών με πέντε φωτογραφίες που θα σε βάλουν σε πειρασμό. 

Blue combo 

@nattiventi 

Έχουμε συνηθίσει να διαλέγουμε ανάμεσα στις εντάσεις στα μάτια ή στις εντάσεις στα χείλη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μακιγιάζ μπορεί να σου αποδείξει ότι αυτή η επιλογή δεν είναι μονόδρομος. Για τα μάτια σου συνδύασε δύο αποχρώσεις του μπλε: σκούρο για την εσωτερική γωνία με προέκταση προς το κόκαλο και πιο ανοιχτό μπλε για το υπόλοιπο κινητό βλέφαρο. Και μην ξεχνάς να κάνεις το μπλεντάρισμα σβήνοντας το ένα χρώμα μέσα στο άλλο. Η Pallette Eyeshadow Bleu Up της Beauty is Life από Make Me Up (€89.71) εσωκλείει όλες τις αποχρώσεις που θες. 

Glittery μπλε 

@makeupvincent 

Η Karlie Kloss με αυτό το χρώμα ματιών αποδεικνύει ότι η μπλε σκιά ταιριάζει και στις ξανθιές με ανοιχτόχρωμα μάτια, μπλε ή πράσινα. Για να υιοθετήσεις το μακιγιάζ σου, χρησιμοποίησε ένα ήπιο- γήινο χρώμα στη ρίζα των ματιών και τοποθέτησε μόνο στο κέντρο του κινητού βλεφάρου σκιά με glitter. Καθώς το φως θα πέφτει πάνω θα δημιουργεί τους τέλειους ιριδισμούς. Η Glitter Goals Cream Quad Pallette της Nyx στην απόχρωση Glacier (€13.69) θα σου δώσει ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπεις εδώ. 

Μπλε eyeliner 

@nikki_makeup

Γιατί να επιλέγεις μόνο μαύρο eyeliner όταν το μπλε μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σου πολύ πιο ενδιαφέρον. Βάλε στη λίστα των αγορών σου ένα μπλε eyeliner ή μολύβι, ειδικά τώρα που όλοι φοράμε μάσκα και το μοναδικό σημείο που μας δίνει μια δυνατότητα έκφρασης είναι τα μάτια μας. Μάλιστα, μπορεί να συνδυάσεις το μπλε eyeliner και με μπλε μάσκαρα! To Badgal Bang Pencil της Benefit στην απόχρωση Blue (€23.50) είναι και πολύ εύκολο στην εφαρμογή του!

Pale blue 

@chykapuca 

Ένα μαύρο μολύβι τοποθετημένο περιμετρικά του ματιού και συνδυασμένο με γαλάζια σκιά κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον contrast το οποίο αυτομάτως τραβά την προσοχή μας! Αυτό που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι να απλώσεις πρώτα τη σκιά κι έπειτα να εστιάσεις στο περίγραμμα έτσι ώστε να μην το αλλοιώσεις με την ανοιχτόχρωμη σκιά. Η Diorshow Mono Eyeshadow (€26.49) έχει και τέλεια απόδοση χρώματος και η συγκεκριμένη απόχρωση είναι η no240 Air. 

Two-tone blue

@britsully 

Ειδικά αν έχεις σκουρόχρωμα μάτια δοκίμασε να συνδυάσεις δύο αποχρώσεις του μπλε σε άνω και κάτω κινητό βλέφαρο κάτι που θα τονίσει τα χρώματά σου (και των ματιών σου και των μαλλιών σου). Τα Kajal Ink Artist της Shiseido (€28.86) στις αποχρώσεις Sumi Sky (το ανοιχτό) και Gunjo Blue (το σκούρο) θα σου δώσουν ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά σε αυτό που βλέπεις εδώ.

 

 

 

 

Read More

And More