Cream make up: Μάθε τα πάντα για την τάση που χαρίζει στο δέρμα την ωραιότερη υφή και όψη

Το no makeup make up look ήταν ένα από τα αγαπημένα σου looks τα τελευταία δύο χρόνια και το πιο πρακτικό επίσης μιας και φορούσες για ώρες τη μάσκα προστασίας. Και τώρα, που επανέρχεσαι στους παλιούς, καλούς και αγαπημένους ρυθμούς ενημερώνεσαι για όλες τις τάσεις στο μακιγιάζ μιας και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελεύθερα όλα τα προϊόντα που έμειναν ανέγγιχτα στο νεσεσέρ σου. 

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία γυναικών που παραμένει πιστή στο φυσικό φινίρισμα της επιδερμίδας, τις φυσικές λάμψεις και τα διακριτικά looks. Σε αυτήν ανήκουν και αρκετές celebrities και it girls που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί με minimal make up look, με ελάχιστο χρώμα σε χείλη και μάτια αλλά με υπέροχη υφή και όψη στο δέρμα. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο στο οποίο εστιάζουν τη φετινή σεζόν οι experts. Θέλουν η βάση να είναι άψογη, λεία, απαλή και να ακτινοβολεί και ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι να χρησιμοποιήσουν προϊόντα σε μορφή κρέμας. 

Τόσο απλά μια νέα τάση έκανε την εμφάνιση της. Ονομάζεται cream make up look και θα την δεις παντού τους επόμενους μήνες. Είναι ιδανικό τόσο για το πρωί όσο και για τις βραδινές εξόδους και πρέπει να μάθεις όλα τα βήματα που ακολουθείς για να το πετύχεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SHANINA SHAIK (@shaninamshaik)

Μάθε την επιδερμίδα σου 

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο του δέρματος ώστε να αποφύγεις μικρά μεν αλλά σημαντικά λάθη. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις για παράδειγμα λιπαρό καλό είναι να απλώσεις τα προϊόντα σε μορφή κρέμας στα ζυγωματικά αποφεύγοντας τη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Αν πάλι πρόκειται για super ενυδατικές φόρμουλες καλό είναι να μην χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα κρέμας (ενυδάτωσης). Το primer είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις. Κι αν έχει ιριδίζον φινίρισμα είναι ιδανικό. 

Τρόπος εφαρμογής

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς προϊόν σε μορφή κρέμας επιβάλλεται να το “δουλεύεις” καλά προηγουμένως με τα δάχτυλα. Αν χρησιμοποιήσεις προϊόν με χρώμα το απλώνεις με το ειδικό πινέλο, κάνοντας σχολαστικό blending. Αν πάλι πρόκειται για φον ντε τεν το εφαρμόζεις με το ειδικό σφουγγαράκι. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella Tu | Hair and Makeup (@stellatumakeup)

Γίνε επιλεκτική 

Συνήθως χρησιμοποιείς καθημερινά φον ντε τεν και μάλιστα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου χωρίς ουσιαστικά να το έχεις ανάγκη. Το σωστό είναι να καλύπτεις τυχόν ατέλειες και στη συνέχεια με bronzer ή highlighter, πάντα σε κρεμώδη μορφή, να τονίζεις τα χαρακτηριστικά σου. Μπορείς να το πετύχεις και με το κονσίλερ επίσης αρκεί να έχει τη σωστή απόχρωση. Στη συνέχεια, ταμποναριστά και απαλά χαρίζεις χρώμα στα σημεία με τα δάχτυλα και είσαι έτοιμη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sasha Mei (@sasha.mei)

Επανάληψη

Κάθε φορά που απλώνεις blush σε μορφή κρέμας στα ζυγωματικά ενδέχεται κατά τη διάρκεια του blending με τα δάχτυλα το χρώμα να εξαφανίζεται. Σε αυτή την περίπτωση απλώνεις μία ακόμη στρώση μέχρι να πετύχεις την ένταση που θέλεις. Προσοχή: Επιμένεις στο πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών ώστε να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα. 

Μακιγιάζ Ματιών 

Το καλοκαίρι θέλει απαλό και διακριτικό χρώμα που σημαίνει πως αφήνεις για λίγο στην άκρη τις σκούρες σκιές και το μαύρο eyeliner. Ένα balm σε παστέλ απόχρωση είναι ότι καλύτερο και στη συνέχεια μια στρώση μάσκαρα που θα τονίσει το βλέμμα με τον πιο γοητευτικό τρόπο. Αν πάλι θέλεις να τονίσεις τα βλέφαρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκιά σε μορφή stick κάνοντας περίγραμμα πολύ κοντά στη φυσική τους γραμμή. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Αποφεύγεις την πούδρα

Η ματ υφή δεν είναι συνώνυμο του cream make up look και όπως καταλαβαίνεις η setting ή finnish powder δεν είναι απαραίτητη. Σκοπός είναι άλλωστε να είναι έντονο το κρεμώδες εφέ αλλά και η φυσική λάμψη που δημιουργούν τα συγκεκριμένα προϊόντα. 

Read More

And More