Frosty eye look: Είναι η τάση που έρχεται από τα 90’s και λατρεύουν τα it girls

Ας μιλήσουμε για το βλέμμα. Λαμπερό, ρετρό, δραματικό, διακριτικό ή κομψό. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θέλουμε να περιγράψουμε ένα μακιγιάζ. Είναι τα looks που υιοθετούν οι celebrities και γίνονται μέσα σε λίγες μόνο ώρες τάση με αποτέλεσμα αποχρώσεις αλλά και tips για τον σωστό τρόπο εφαρμογής να γίνονται viral στο Tik Tok.

Κι αν πρέπει να επιλέξω ένα μόνο, εκείνο που θα συζητηθεί και φορεθεί πολύ τους επόμενους μήνες, η απάντηση είναι εύκολη. Frosty Eye Look ονομάζεται και έρχεται κατευθείαν από τα 90’s. Μια δεκαετία που έχει την τιμητική της φαίνεται. Καθώς φαίνεται οι περισσότεροι make up artists ήταν έφηβοι τότε και νοιώθουν έντονη νοσταλγία με αποτέλεσμα να προτείνουν στις αγαπημένες τους πελάτισσες-φίλες-stars το συγκεκριμένο μακιγιάζ στα μάτια. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Τι ακριβώς είναι το frosty eye look

 Κι αν ήσουν πολύ μικρή ή και αγέννητη στα 90’s τότε εγώ είμαι εδώ για να σου εξηγήσω τα  πάντα για τις σκιές ματιών που χαρίζουν το frosty εφέ και το λαμπερό φινίρισμα. Για την ακρίβεια οι συγκεκριμένες σκιές έχουν παστέλ τόνους που κινούνται ανάμεσα στο ασημί, το γαλάζιο και το ροζ. Στα τέλη των 90’s και τις αρχές των 00’s ήταν δημοφιλής και υπήρχαν στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας. Είκοσι (και κάτι) χρόνια μετά η Y2K γενιά τις επαναφέρει στο προσκήνιο στην πιο glam αλλά και cool ταυτόχρονα εκδοχή.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa Hernandez (@melissa.hernandez)

Hailey Bieber και Doja cat ήταν από τις πρώτες που υιοθέτησαν το look ενώ οι πρωταγωνίστριες στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Euphoria ήταν εκείνες που το αποθέωσαν μιας και χρησιμοποίησαν τις πιο εξεζητημένες αποχρώσεις αλλά και συνδυασμούς με πρώτη και καλύτερη τη Sydney Sweeney που άπλωσε τη frosty σκιά μετά το τέλειο cat eye. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Grande (@arianagrande)

Tips και Tricks 

Κι αν είσαι έτοιμη να αντιγράψεις το eye make up look στην επόμενη έξοδο σου κράτησε σημειώσεις. 

  • Επειδή πρόκειται για σκιές με απαλή υφή και shimmer φινίρισμα επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις primer ματιών πριν την εφαρμογή της ώστε να παραμείνει στη θέση της για ώρες. 
  • Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα foundation με ένα μικρό πινέλο και να προχωρήσεις με τη σκιά. 
  • Μια nude βάση θα χαρίσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ταυτόχρονα θα προστατεύσει το ευαίσθητο δέρμα των ματιών. 
  • Απλώνεις τη σκιά με τα δάχτυλα και ταμποναριστά ειδικά αν περιέχει έντονο shimmer ή glitter στη σύνθεση της. 
  • Αν πάλι θέλεις ακρίβεια επιλέγεις πινέλο με σφουγγαράκι στην άκρη του. 
  • Σε περίπτωση που απλώσεις μια ζωηρή απόχρωση με super λαμπερό φινίρισμα φροντίζεις ώστε να κρατήσεις χείλη και ζυγωματικά σε χαμηλούς τόνους και κατά προτίμησαν ροζ που χαρίζουν υγιή και δροσερή όψη. 
  • Αν πάλι επιμένεις στα έντονα χείλη τότε η frosty σκιά που ταιριάζει είναι με χρυσό ή ασημί τόνο και είναι κατάλληλη μόνο για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kale teter (@kaleteter)

Κι αν ανήκεις στην κατηγορία των τολμηρών μια σκιά με απροσδιόριστη απόχρωση που περιλαμβάνει το πράσινο με το ροζ, το μπλε και το ασημί είναι εκείνη που θα σε μεταμορφώσει σε beauty queen. Οι Ariana Grande και Dove Cameron σου δείχνουν τον τρόπο κι εσύ απλά πρέπει να σκεφτείς ότι το φετινό καλοκαίρι όλα επιτρέπονται στο μακιγιάζ.  

Read More

And More