H make up artist της Hailey Bieber αποκαλύπτει τα 5 βασικά μυστικά της

Σήμερα έχω ένα μικρό κουίζ για εσένα; Γνωρίζεις τι κοινό έχουν οι Hailey Bieber, Kendall Jenner και Jennifer Lopez? Κι αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι πρόκειται για τις τρεις από τις διασημότερες γυναίκες στον κόσμο και πανέμορφες, θα συμφωνήσω μεν αλλά εκείνο που τις ενώνει είναι η προσωπική τους make up artist. Πρόκειται για την Mary Phillips, με 2,2 εκατομμύρια followers στο Instagram και μία από τις πιο ταλαντούχες και διάσημες experts. 

Είναι η make up artist που έκανε γνωστό το “underpaiting”, τη μέθοδο εφαρμογής του blush και του highlighter κάτω από το φον ντε τεν. Αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο να απλώνεις κονσίλερ δημιουργώντας τρία dots, που έγινε τελευταία viral στο TikTok. 

Photo by Daniele Venturelli/Getty Images

Είναι η make up artit που μέσω των celebrities δημιουργεί τάσεις και δίνει ταυτόχρονα σημαντικές συμβουλές για άψογο look. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι ευθύνεται για το iconic πλέον glazed donut make up της Bieber καθώς και το τελευταίο strawberry girl. Κράτησε λοιπόν σημειώσεις γιατί έχει αποκαλύψει τα 7 μυστικά της που επιβάλλεται να μάθεις. 

Photo by Taylor Hill/Getty Images

Ζεσταίνεις πάντα το φον ντε τεν στις παλάμες σου πριν την εφαρμογή 

Είναι ένας από τους πιο βασικούς κανόνες αν θέλεις να δείχνει φυσικό και χωρίς ατέλειες. Η Mary Phillips, τοποθετεί στην παλάμη της την απαραίτητη ποσότητα, την ζεσταίνει με τα δάχτυλα και στη συνέχεια το απλώνει. Για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, βάζει το φον ντε τεν στο πάνω μέρος της παλάμης και το εφαρμόζει με το κατάλληλο πινέλο. Αν θέλει πλήρη κάλυψη έχει ένα μικρό hack που θα σε ενθουσιάσει: Απλώνει το προϊόν ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και τον δείκτη, το αναμειγνύει με το χέρι της. Το δουλεύει με το πινέλο ώστε να πάρει μεγαλύτερη ποσότητα και το απλώνει κάνοντας πολύ καλό blending. 

Δεν χρειάζεσαι primer

Η Mary Phillips αποκάλυψε σε συνέντευξη ότι πριν από χρόνια η θρυλική make up artists της είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν χρησιμοποιεί ποτέ primer. Και η ίδια συμφωνεί. Θεωρεί επίσης ότι το primer λειτουργεί ανασταλτικά σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια διόρθωση στο μακιγιάζ. Το σωστό είναι να προετοιμάσεις το δέρμα σου που σημαίνει να το ενυδατώσεις σωστά και πλούσια. Και το μικρό τρικ που βοηθά να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες είναι, αφού το ολοκληρώσεις, να εφαρμόσεις με ένα πινέλο, ενυδατική κρέμα από πάνω. 

@makeupbymaryphillips

#LOrealParisPartner Here’s my 3 dot Infallible Concealer method I use on clients (and myself)! Love this trick using @lorealparisusa and tag me if you try it! #concealerhack #infallibleconcealer #makeup

♬ original sound – Mary Phillips

 Κονσίλερ το μαγικό 

Πρόκειται για το προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η Phillips θεωρεί πως είναι “μαγικό”. Συχνά το αναμειγνύει με ενυδατική κρέμα δημιουργώντας ένα ανάλαφρο, αυτοσχέδιο, φον ντε τεν. Οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως highlighter που απλώνεις στη γέφυρα της μύτης και τα ζυγωματικά. Με τις πιο σκούρες κάνεις contouring ενώ το ματ μπορεί να εφαρμοσθεί αντί για nude κραγιόν. Και όσον αφορά τον δικό της τρόπο εφαρμογή του κονσίλερ, που έχει γίνει viral και ονομάζεται “three dot”, έχει ως εξής: Δημιουργεί τρεις πλούσιες κουκίδες στα πλαϊνά της μύτης, κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού και στην εσωτερική. Στη συνέχεια το απλώνει χρησιμοποιώντας ένα beauty blender ή λεπτό πινέλο και συνεχίζει με το μακιγιάζ. 

Μολύβι ματιών στα χείλη 

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το τέλειο nude κραγιόν η Phillips έχει τη λύση: Δεν υπάρχει ιδανικότερο από το καφέ μολύβι ματιών. Κι αν θέλεις να τα κάνεις να δείχνουν πιο πλούσια και μεγάλα ξεκινάς το περίγραμμα από το εσωτερικό των χειλιών ακολουθώντας πιστά τη φυσική γραμμή. Στο κέντρο όμως βγαίνεις ελάχιστα έξω από αυτή. Με αυτό τον τρόπο “ανορθώνονται” και χαρίζουν την ψευδαίσθηση που θέλεις. Στο κάτω χείλος το περίγραμμα σχηματίζεται ελάχιστα πιο έξω από τη φυσική γραμμή και σε όλο της το μήκος. Μην ξεχάσεις να “σβήσεις” απαλά το μολύβι με τα δάχτυλα ή ένα καθαρό μικρό πινέλο. 

Instagram: @haileybieber

Πώς να απλώνεις κραγιόν σαν επαγγελματίας 

Η Phillips προτείνει να ταμπονάρεις μικρή ποσότητα κραγιόν στο πάνω μέρος της παλάμης σου και να το απλώσεις με ένα πινέλο. Είναι ο μοναδικός τρόπος να το εφαρμόσεις με ακρίβεια και χωρίς να ξεφύγεις από τα όρια των χειλιών. Επαναλαμβάνεις μέχρι να πετύχεις την ένταση στο χρώμα. Καθαρίζεις το πινέλο με νερό ντεμακιγιάζ και διορθώνεις τυχόν ατέλειες με το κονσίλερ. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips 

Read More

And More