Highlighter: Τips και tricks για να αποκτήσεις τη λάμψη των celebrities

Οι γιορτές θέλουν λάμψη και αυτό είναι κανόνας. Εκείνη που λατρεύεις στην επιδερμίδα των celebrities και την εμβληματική της Jennifer Lopez που προσπαθείς να αντιγράψεις τα τελευταία χρόνια. Το σίγουρο είναι πως στο νεσεσέρ σου υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία να πετύχεις το εφέ εκείνο που απομένει είναι να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές και τα μικρά μυστικά των make up artists. Τα tricks που μόνο εκείνοι γνωρίζουν και ευτυχώς για όλες μας, κατά καιρούς, τα μαρτυρούν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Lopez (@jlo)

Γνωρίζεις ήδη πως για να χαρίσεις φυσική λάμψη στο πρόσωπο χρειάζεται να απλώσεις highlighter. Το μόνο που μένει είναι να πάρεις το πινέλο στα χέρια αφού προηγουμένως μάθεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να αποφύγεις. 

 Τι είναι το highlighter: Πρόκειται για τη φόρμουλα που εφαρμόζεις στα πιο ψηλά σημεία του προσώπου ώστε να δημιουργηθεί ένα 3D εφέ κάθε φορά που κινείσαι. Είναι ο πιο εύκολος αλλά και κολακευτικός τρόπος να χαρίσεις φυσική λάμψη αλλά και να κάνεις το σχήμα του προσώπου να δείχνει ακόμη ωραιότερο μιας και μπορείς να κάνεις μια μορφή contouring με αυτό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Σε ποια σημεία το απλώνεις: Οι make up experts υποστηρίζουν πως η εφαρμογή του έχει να κάνει με το look που θέλεις να δημιουργήσεις αλλά και την περίσταση. Καθημερινά μπορείς να το αναμειγνύεις με το blush και να το απλώνεις στα ζυγωματικά. Όσο αφορά τις βραδινές ή γιορτινές εμφανίσεις εφαρμόζεις μικρή ποσότητα σε ζυγωματικά, γέφυρα της μύτης, μέσο των χειλιών αλλά και στο τόξο κάτω από τα φρύδια. Αν πάλι θέλεις ένα εξεζητημένο αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις στο κέντρο του μετώπου, το πηγούνι και το ντεκολτέ. Κι αν αναρωτιέσαι πότε ακριβώς το απλώνεις κράτησε σημειώσεις για τη σωστή σειρά των προϊόντων: Φον ντε τεν, κονσίλερ, πούδρα, contour, blush και τέλος το highli

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

ghter. 

 

Ποια υφή σου ταιριάζει: Πούδρα, στικ, ρευστή μορφή και κρεμώδες. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι make up artists τονίζουν πως η επιλογή έχει να κάνει με τον τύπο του δέρματος αλλά και το αποτέλεσμα που θέλεις. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν highlighter σε ρευστή μορφή, ακόμη και στις λιπαρές επιδερμίδες και στη συνέχεια για να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες γυαλάδες ταμπονάρουν με μια setting powder η οποία επίσης περιέχει highlighter στη σύνθεση της. Προτιμούν τη συγκεκριμένη υφή επειδή απλώνεται εύκολα και χαρίζει στο δέρμα από φυσική έως και έντονη λάμψη. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosie HW (@rosiehw)

Η απόχρωση: Θα βρεις το προϊόν σε ροζ, χρυσή, ασημένια μέχρι και ιριδίζουσα μπλε ή rainbow. Η αλήθεια είναι πως το χρυσό ταιριάζει και κολακεύει τις περισσότερες επιδερμίδες επειδή είναι θερμό και sexy. Θα πρέπει να το αποφύγεις μόνο αν έχεις πολύ σκούρο τόνο δέρματος αφού θα δείχνει υπερβολικό και “ψεύτικο”. 

Do & Dont’s

Ναι στην εφαρμογή σε όλο το πρόσωπο αρκεί να το κάνεις με προσοχή ώστε να αποφύγεις την υπερβολή. Επιλέγεις highlighter σε μορφή πούδρας και χρησιμοποιείς ένα μεγάλο πινέλο με το οποίο δημιουργείς ένα απαλό πέπλο. 

Μην απλώνεις highlighter κοντά στην περιοχή των ματιών. Δεν είναι ψηλό σημείο του προσώπου και το μόνο που θα πετύχεις είναι να βαρύνεις το βλέμμα. 

Ναι στην ελάχιστη ποσότητα της εσωτερικής γωνίας του ματιού. 

Ναι στο συνδυασμό highlighter με τo αγαπημένο σου smoky eye look. Πάρε με το δάχτυλο σου ελάχιστη ποσότητα σε ρευστή μορφή και ταμπονάρισε στο μέσο ακριβώς του κινητού βλεφάρου, μετά την εφαρμογή της σκιάς. Θα χαρίσει ένα τέλειο twist στα μάτια.  

 

 

 

 

Read More

And More