Lash Contouring: Η τεχνική που λατρεύουν τα super models και κολακεύει το σχήμα των ματιών με τον πιο ξεχωριστό τρόπο

Το face contouring που μας σύστησε η Kim Kardashian χρόνια πριν, θεωρείται πλέον ένας από τους κλασικούς τρόπους να δημιουργήσεις συμμετρία στο πρόσωπο.  Και τώρα έρχεται το lash contouring που τονίζει το βλέμμα μοναδικά και πρέπει να μάθεις τα πάντα ειδικά αν δεν πας ποτέ, πουθενά χωρίς την αγαπημένη σου μάσκαρα και αρκετές από εσάς ζητάτε από την expert να τοποθετήσει extensions. Και θα σταθώ στο δεύτερο μιας και πρέπει να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για το lash contouring που ακολουθούν τα it girls και τα super models. 

Ακριβώς όπως το contouring “διορθώνει» το περίγραμμα προσώπου, εκείνο των βλεφαρίδων μπορεί να αναδιαμορφώσει τη  δομή και το σχήμα των ματιών όπως ακριβώς συμβαίνει με τις σκιές και τον τρόπο που τις εφαρμόζεις. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι οι βλεφαρίδες πλαισιώνουν τα μάτια. Και όσον αφορά στην τοποθέτηση των πρόσθετων βλεφαρίδων πρέπει να γίνεται ανάλογα με το σχήμα των ματιών, πόσο ψηλά βρίσκονται τα φρύδια σου ακόμη και το μέγεθος του προσώπου. Οι βλεφαρίδες πρέπει να ενισχύουν το φυσικό σχήμα των ματιών και να διορθώνουν οτιδήποτε σε ενοχλεί. Για παράδειγμα, αν έχεις μικρά ή με βάθος, οι καμπύλες των βλεφαρίδων πρέπει είναι μεγαλύτερες ώστε να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο “ανοιχτά”. 

Instagram: @patrickta

Μάτια με “βάθος”. Πρόκειται για εκείνα που βρίσκονται κοντά στην κόγχη του ματιού και δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός προεξέχοντος οστού στην περιοχή κάτω από τα φρύδια. Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία προσπαθούν να φωτίσουν τα μάτια τους με φωτεινές αποχρώσεις και λαμπερές υφές. Σε αυτή την περίπτωση οι βλεφαρίδες που τα κολακεύουν είναι με επιπλέον μήκος και  φυσικό όγκο ώστε να μην δείχνουν υπερβολικές. 

Instagram: @maryphillips

Αμυγδαλωτά μάτια: Συνήθως το κάτω βλέφαρο φαίνεται μακρύτερο και συχνά περιγράφονται ως «γατίσια». Σε αυτό τον τύπο ταιριάζει η πιο διακριτική επέκταση βλεφαρίδων με ίδιο μήκος σε όλη τη φυσική τους γραμμή με εξαίρεση την εσωτερική γωνία που  πρέπει να είναι ελαφρώς πιο κοντές. 

Instagram: @ana_d_armas

Αν έχεις στρογγυλά μάτια, όπως η Ana de Armas, οι βλεφαρίδες πρέπει να έχουν πολύ λεπτή υφή, έξτρα μήκος και φυσική καμπύλη. Και όσον αφορά το δεύτερο (μήκος) ξεκινάς με μικρές στην εσωτερική γωνία και καταλήγεις με τις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές στην εξωτερική. Instagram: @cgonzalezbeauty

Hodded eyes: Είναι τα μάτια που έχουν ένα επιπλέον στρώμα δέρματος στο κινητό βλέφαρο και αποτελούν τα πιο δύσκολα στο μακιγιάζ. Οι λάθος αποχρώσεις αλλά και τρόπος εφαρμογής των προϊόντων μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται μικρότερα και πιο κλειστά σαν να είναι “νυσταγμένα”. Το eyeliner σε αυτό το σχήμα ματιών δεν φαίνεται σχεδόν ποτέ ενώ το αγαπημένο smoky eyes δεν τα κολακεύει. Το σωστό μήκος και καμπύλη όμως των βλεφαρίδων χαρίζει την ψευδαίσθηση του “wide open”. Και το μυστικό είναι οι πιο μακριές βλεφαρίδες να βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο του φρυδιού.

 

 

Read More

And More