Reverse eyeliner: αυτό το καλοκαίρι η γραμμή φοριέται στην κάτω μεριά του ματιού

Το eyeliner είναι ένα μακιγιάζ από μόνο του γιατί αν έχεις πετύχει την τέλεια γραμμή στο κινητό βλέφαρο δεν θα χρειαστεί να κάνεις και πολλά με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου. Και ειδικά τώρα που φοράμε μάσκες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, αυτή η statement γραμμή στο σημείο του προσώπου που δεν είναι καλυμμένο είναι παραπάνω από αρκετή. Είναι υπέροχη! 

Τι γίνεται, όμως, αν δεν έχεις σταθερό χέρι, δεν έχεις εξασκηθεί αρκετά ή, ακόμη- ακόμη, δεν έχεις τα skills για να πετύχεις την τέλεια συμμετρία ανάμεσα στο ένα και το άλλο μάτι; Και κάπου εδώ έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ γι’ αυτό το καλοκαίρι: λέγεται reverse eyeliner και είναι αυτό ακριβώς που μαρτυρά ο τίτλος του αφού το eyeliner μπαίνει στη ρίζα του κάτω βλεφάρου και όχι στο κινητό, όπως έχουμε συνηθίσει. 

Μάλιστα, σε μερικούς από τους λογαριασμούς του instagram που ακολουθούμε εντατικά και που έχουν αναδείξει το συγκεκριμένο makeup trend, αυτή η γραμμή μπορεί να γίνει και με ένα χρωματιστό μαλακό μολύβι το οποίο, αν θες να το πας πολλά βήματα ακόμη παραπέρα, δανείζεται σε κάποιες περιπτώσεις την απόχρωση από τα ρούχα που έχεις επιλέξει να φορέσεις. Επίσης, πρόκειται για ένα αρκετά έντονο από μόνο του μακιγιάζ ώστε να μπορείς να το πλαισιώσεις χωρίς υπερβολές παρά μόνο με αρκετές στρώσεις μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες. 

Παρακάτω, ένα IGTV για να πάρεις μια γεύση για το πώς μπορείς να το πετύχεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)

Η διαδικασία για το reverse eyeliner είναι να σχηματίσεις μια γραμμή πολύ κοντά στις ρίζες του κάτω βλεφάρου αλλά και με το μολύβι να γεμίσεις και το εσωτερικό του ματιού. Έπειτα, με ένα μικρό σφουγγαράκι να μπλεντάρεις το αποτέλεσμα και αν θέλεις να ολοκληρώσεις από πάνω με μια σκιά στον ίδιο τόνο. Για να απλώσεις τη σκιά ομοιόμορφα θα χρειαστείς ένα πλακέ πινέλο με κοντή τρίχα και να απλώσεις ταμποναριστά όσο πιο κοντά γίνεται στις ρίζες των ματιών. 

Η τεχνική, λοιπόν, είναι σε γενικές γραμμές αυτή, ωστόσο χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα και συνδυασμούς μπορείς να διαφοροποιήσεις εντελώς το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένα combo είναι η παστέλ μοβ σκιά στο κινητό βλέφαρο και ένα πράσινο- σιελ μολύβι στη ρίζα του κάτω βλεφάρου ή ένα flashy χρώμα για τη ρίζα του κάτω βλεφάρου και μια taupe σκιά που δείχνει σχεδόν σαν να μην είναι εκεί σε όλο το κινητό βλέφαρο. 

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να εμπνευστείς! 

@thefantasticmirror

@dmv.makeupartistry

@beautybysevy

@olgaszczesna.makeup

@rachelteetyler

@asya_skhalyakho

Read More

And More