Summer make up: Τα 5 προϊόντα που αφήνεις στην άκρη κι εκείνα που τα αντικαθιστούν

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει εσύ θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες απαραίτητες αλλαγές στο νεσεσέρ σου ειδικά όσον αφορά στα προϊόντα μακιγιάζ. Κάποια μένουν στην άκρη μέχρι το φθινόπωρο και τα αντικαθιστάς μ΄ εκείνα που χαρίζουν λαμπερή και ανάλαφρη όψη που ταιριάζει στο καλοκαίρι και τη διάθεση σου. 

Το μόνο που δεν θέλεις είναι ένα “βαρύ” φινίρισμα ή λίγη ώρα την εφαρμογή, το μακιγιάζ σου να είναι παρελθόν. Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι μέσα στο νεσεσέρ και τι έξω δες στη συνέχεια κάθε λεπτομέρεια. 

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturiser

Έξω: Το κλασικό φον ντε τεν

Μέσα:  Η ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα με χρώμα

Η πρώτη στην πόλη και η δεύτερη στις διακοπές. Όπως ακριβώς έχει αποσύρει τα πανωφόρια από την γκαρνταρόμπα σου έτσι ακριβώς και τις κρεμώδης φόρμουλες στη βάση. Το καλοκαίρι θέλει διάφανο μεν δέρμα αλλά παράλληλα λαμπερό και με την απαραίτητη κάλυψη. 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Bronzing Cream

Έξω: Bronzer και blush σε κόμπακτ ή μορφή πούδρας 

Μέσα: Bronzer σε μορφή κρέμας ή cheek tint

Κάθε προϊόν σε μορφή πούδρας δεν έχει θέση στο νεσεσέρ σου τους επόμενους μήνες. Αντίθετα ότι έχει να κάνει με κρεμώδες και απαλό είναι ότι καλύτερο μιας και γίνεται ένα με το δέρμα χαρίζοντας παράλληλα ένα τρυφερό φινίρισμα. Απλώνεις το bronzer στα σημεία που “αγγίζει” ο ήλιος όπως μέτωπο, ψηλά στα ζυγωματικά και γέφυρα της μύτης. 

Dior Dior Addict Lip Glow

Έξω: Κραγιόν και λιπ γκλος 

Μέσα: Lip Tint ή Lip Balm με χρώμα 

Το κραγιόν και ειδικά το ματ δεν ταιριάζει στη καλοκαιρινή διάθεση όπως επίσης και το λιπ γκλος σε έντονα χρώματα. Αντίθετα ένα προϊόν που προστατεύει τα χείλη από την ηλιακή ακτινοβολία προσφέροντας μια υποψία χρώματος είναι ιδανικό. Μπορείς αν το φορέσεις από τις πρωινές βόλτες στο νησί, μέχρι την παραλία και τη βραδινή σου έξοδο. 

Nars The Multiple

Έξω: Highlighter με shimmer 

Μέσα: Stick σε μορφή balm 

Καλές οι λάμψεις, δεν λέω, αλλά μήπως είναι λιγάκι υπερβολικές ειδικά το πρωί. Αντίθετα, ένα balm με χρώμα και σε μορφή stick που απλώνεται απευθείας από τη συσκευασία είναι πρακτικό και δροσερό. Χαρίζει βελούδινο φινίρισμα και μια φυσική και κομψή όψη σε ολόκληρο το πρόσωπο. 

Nuxe Huile Prodigieuse Or 

Έξω: Η απλή κρέμα σώματος 

Μέσα: Κρέμα σώματος ή έλαιο με shimmer 

Πρόκειται για το απόλυτο καλοκαιρινό προϊόν που τονίζει μοναδική την ηλιοκαμμένη όψη. Το απλώνεις στο ντεκολτέ αλλά και μια μικρή ποσότητα στα ζυγωματικά. 

 

 

 

Read More

And More