Supermodel lip: Είναι η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ και έρχεται απευθείας από τα 90’s

Οι make up artists έχουν ένα έντονο αίσθημα νοσταλγίας τη φετινή χρονιά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως επαναφέρουν στο προσκήνιο τάσεις από περασμένες δεκαετίες δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία στα 90’s. Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα πηγή έμπνευσης ήταν οι εμβληματικές stars των 60’s και 70’s καθώς και οι εκκεντρικές φιγούρες των 80’s με τα έντονα χρώματα σε μάτια και χείλη αλλά και τις υπερβολικές λάμψεις. Οι αναφορές στη δεκαετία του ’90 ήταν ελάχιστες μέχρι τώρα αφού σύμφωνα με τους experts το μεγαλύτερο trend της χρονιάς ανήκει σε αυτήν και είναι μάλιστα το πιο iconic και χαρακτηριστικό. Πρόκειται για το “supermodel lip” που σημαίνει το καφέ περίγραμμα στα χείλη με μολύβι. 

Celebrities και οι προσωπικοί τους make up artists το λατρεύουν και αυτό σημαίνει πως είναι ήδη mainstream και όχι μία ακόμη ρετρό τάση που θα ξεθωριάσει.  H νέα του εκδοχή άλλωστε απέχει από εκείνη που επικρατούσε τη συγκεκριμένη δεκαετία. Η ένταση στην απόχρωση που περιγράμματος έχει μειωθεί και ο συνδυασμός με το χρώμα στα χείλη είναι απόλυτα αρμονικός. 

Τότε και Τώρα

Πίσω στα 90’s το περίγραμμα σχηματιζόταν με μια πολύ σκούρα απόχρωση και χωρίς blending κάτι που δεν ισχύει στην μοντέρνα του εκδοχή. Τότε ήταν 4-5 τόνους πιο σκοτεινό ενώ τώρα οι make up artists χρησιμοποιούν 1-2 τόνους ακολουθώντας έναν βασικό κανόνα: Blend, blend και blend. Στα χείλη προτιμούν το lip gloss σε ζεστή καφέ-χρυσή απόχρωση ώστε να δείχνουν υγιή, λαμπερά και φυσικά. Εστιάζουν στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών απ’ όπου και ξεκινούν το περίγραμμα και σχεδόν πάντα απλώνουν lip balm πριν από το lip gloss  το οποίο κάποιες φορές εφαρμόζουν μόνο στο κέντρο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash K Holm (@ash_kholm)

H Adriana Lima ακολουθεί την τάση αφήνοντας τα χείλη της nude με το μολύβι να είναι super διακριτικό και τα μάτια της υπέροχα χάρη στην μπλε σκιά που είναι matchy με το χρώμα των ματιών της. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robert Sesnek (@robertsesnek)

To ίδιο υπέροχο δείχνει και με τις ροζ αποχρώσεις στα χείλη. Ο make up artists Patrick Ta για παράδειγμα επιλέγει super ενυδατικό κραγιόν σε παστέλ απόχρωση δημιουργώντας το τέλειο περίγραμμα με μολύβι σε ροζ-καφέ απόχρωση και το συνδυάζει με τους ίδιους παστέλ τόνους στα ζυγωματικά και γήινους στα μάτια.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Και η Shay Mitchell μένει πιστή στο ροζ χρώμα το οποίο αναβαθμίζει με τη σωστή, απαλή καφέ απόχρωση στο περίγραμμα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIEL (@makeupbyariel)

H Jennifer Lopez είναι μία από τις ελάχιστες celebrirties που υιοθέτησαν το συγκεκριμένο trend πριν έρθει στο προσκήνιο. Είναι άλλωστε η βασίλισσα των 90’s αφού συχνά υιοθετεί τάσεις εμπνευσμένες από τη συγκεκριμένη δεκαετία. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Phillips (@maryphillips)

Matte και δραματικό 

Υπάρχουν φυσικά και εκείνες που παραμένουν πιστές στις ματ υφές κραγιόν και η Kim Kardashian ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Συνδυάζει το καφέ μολύβι χειλιών με το αγαπημένο της nude, ματ κραγιόν. Εκείνο που ανήκει στη δική της σειρά μακιγιάζ και δεν αποχωρίζεται ποτέ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ash K Holm (@ash_kholm)

Το ίδιο ισχύει και για την αδερφή της Kylie Jenner που επιλέγει μια peachy απόχρωση κραγιόν με ματ υφή. Το συνδυάζει με την ίδια ακριβώς απόχρωση σε μάτια και ζυγωματικά. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIEL (@makeupbyariel)

Extra Tip: Στην περίπτωση που επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις ματ κραγιόν θα πρέπει τα χείλη σου να είναι super ενυδατωμένα. Η ένταση που δημιουργεί το περίγραμμα σε συνδυασμό με την ματ υφή τονίζουν τις ατέλειες και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνεις σωστή απολέπιση πριν την εφαρμογή του κραγιόν και να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου lip balm ώστε να έχεις ένα τέλειο supermodel lip look. 

Και κάτι ακόμη: Καλό είναι να αποφύγεις τις υπερβολές που σημαίνει να κάνεις περίγραμμα αρκετά έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών. Το αποτέλεσμα θα είναι κάθε άλλο παρά καλόγουστο και σίγουρα δεν θα πετύχεις το σκοπό σου που είναι τα χείλη να δείχνουν πιο πλούσια και μεγάλα. 

Read More

And More