Tips για να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Η θερμοκρασία, αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει. Ότι θυμίζει χειμώνα έχει μείνει στην άκρη μεταξύ των οποίων και τα προϊόντα μακιγιάζ που φόρεσες τους προηγούμενες μήνες πολύ. Η αντηλιακή σου κρέμα βρίσκεται στην πρώτη θέση όπως επίσης η ανάλαφρη βάση, τα μολύβια ματιών στις πιο έντονες αποχρώσεις, τα λαμπερά lip gloss, το blush σε μορφή κρέμας και οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού που είναι το highlighter και το bronzer. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rosalinda Cannavò (@adua.del.vesco)

Οι συνήθειες όσο αφορά στο μακιγιάζ αλλάζουν και είμαι σίγουρη πως ειδικά το φετινό καλοκαίρι θα ακολουθήσεις όλες τις τάσεις ακόμη και τις πιο εξεζητημένες. Τις στερήθηκες άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα είναι η στιγμή να τολμήσεις. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος μιας και προκαλούν εφίδρωση και κατά συνέπεια αλλοιώνουν το μακιγιάζ. Δεν θα το επιτρέψεις. Κι αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, οι experts έχουν τη λύση και πιο συγκεκριμένα τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε το make up να παραμένει στη θέση του για ώρες χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Mae Gibbs (@georgiagibbs_)

Κανόνας 1ος: Αδιάβροχα προϊόντα 

Ακόμη κι αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με έντονη εφίδρωση, τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ θα σε σώσουν. Και δεν αναφέρομαι στη μάσκαρα μόνο αλλά και στη βάση aka φον ντε τεν ή πούδρα. Οι ειδικοί τα προτείνουν και τα χρησιμοποιούν στις celebrities ειδικά αν πρόκειται να περάσουν αρκετές ώρες κάτω από τον ήλιο για τις ανάγκες φωτογράφισης, γυρισμάτων ή και events όπως είναι για παράδειγμα το Coachella Music Festival. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα όμως είναι το ντεμακιγιάζ. Οι αδιάβροχες φόρμουλες είναι εξαιρετικά σταθερές που σημαίνει πως επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού με νερό που θα απομακρύνουν κάθε ίχνος μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις πως θα χρειαστείς διαφορετικό προϊόν για την περιοχή των ματιών μιας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και το προϊόν ντεμακιγιάζ πρέπει να περιέχει στη σύνθεση του έλαια που απομακρύνουν το μακιγιάζ ενώ ταυτόχρονα περιποιούνται και ενυδατώνουν το δέρμα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Κανόνας 2ος: Εξασκήσου 

Επειδή τα αδιάβροχα προϊόντα θα πάρουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου επιβάλλεται να βελτιώσεις την τεχνική μακιγιάζ και να γίνεις λίγο πιο γρήγορη μιας και έχουν την ιδιότητα να στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της σταθερότητας. Αν αγαπάς το περίγραμμα στα μάτια θα πρέπει να αποφύγεις το smoky eye look που χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δείχνει τέλειο. Προτίμησε ένα χρωματιστό μολύβι ματιών και ένα λεπτό περίγραμμα στο κινητό ή το κάτω βλέφαρο που είναι και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του καλοκαιριού.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lilymaymac (@lilymaymac)

Κανόνας 3ος: Primer

Ένα προϊόν σχεδόν μαγικό. Το καλοκαίρι μπορείς να επιλέξεις ένα με shimmer στη σύνθεση του που θα χαρίσει έξτρα λάμψη στην επιδερμίδα. Οι make up artists επιμένουν πως είναι το μικρό τους μυστικό και δεν ξεκινούν ποτέ το μακιγιάζ αν προηγουμένως δεν το έχουν εφαρμόσει. Είτε χρησιμοποιήσεις αδιάβροχα προϊόντα είτε όχι το primer είναι απαραίτητο μιας και εξασφαλίζει τη σταθερότητα που επιθυμείς. 

Κανόνας 4ος: Προϊόντα σε μορφή κρέμας

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends ειδικά αν αγαπάς το φυσικό φινίρισμα. Γίνονται ένα με το δέρμα, απλώνονται με τα δάχτυλα και μπορείς να ελέγξεις με ακρίβεια τόσο την ποσότητα όσο και το σημείο που θέλεις να τονίσεις. Δεν αλλοιώνονται και χαρίζουν ένα δροσερό look. Μην ξεχνάς ότι και σε αυτή την περίπτωση το primer είναι απαραίτητο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carolina (@carolinaminchetti)

Κανόνας 5ος: Πούδρα σε μορφή compact

Αν επιμένεις να σετάρεις ή να φιξάρεις το μακιγιάζ με πούδρα καλό είναι να αποφύγεις τις φόρμουλες σε μορφή σκόνης. Μια compact είναι η καλύτερη λύση μιας και δεν δημιουργεί “στρώμα” στο δέρμα που αλλοιώνεται και εξαφανίζεται κατά την εφίδρωση σε αντίθεση με το compact που παραμένει σταθερό. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lexi wood👼🏼 (@lexiwood)

Κανόνας 6ος: Fixing spray

Ένα ακόμη μυστικό των experts. Πρόκειται για το σπρέι που φιξάρει το μακιγιάζ και το απλώνεις αφού βάλεις και την τελευταία πινελιά. Με μία μόνο κίνηση θα εξασφαλίσεις τη σταθερότητα και θα μείνεις ήσυχη για ώρες. 

 

 

 

Read More

And More