To trick με τη βαζελίνη και άλλα μυστικά για αδιάβροχο μακιγιάζ από τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης

Είτε βάφεσαι για να πας στην παραλία είτε όχι, το σίγουρο είναι ένα: το καλοκαίρι το μακιγιάζ λιώνει από τη ζέστη (ειδικά όταν αυτή σε βρίσκει στην… Κηφισίας) και χρειάζεσαι ειδική μεταχείριση και συγκεκριμένα προϊόντα για να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει. Έχουμε τις γνώσεις και την πρόσβαση στα κατάλληλα μέσα για να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη αλλά έχουμε και bonus κάποια tips που ακολουθούν τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης. Και μιλάμε για μακιγιάζ που πρέπει να αντέχει και κάτω από το νερό οπότε εκείνες ξέρουν καλύτερα από τον καθένα!

Ξεκίνα με ένα primer!

Photo Finish Foundation primer, Smashbox, €28.00

Το primer λειτουργεί σαν… κόλλα που θα σταθεροποιήσει το foundation σου. Οπότε, αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ βάλε ένα primer κι έπειτα χρησιμοποίησε ένα λεπτόρρευστο foundation το οποίο θα απλώσεις σε πολύ μικρές και σωστές δόσεις δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα στην επιδερμίδα σου. Μιλώντας στο αμερικάνικο Allure η βοηθός προπονητή της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης  Freedom Valley είπε ότι το primer της Smashbox είναι πρώτο στη λίστα τους. Βεβαίως, εμείς προτιμούμε το καλοκαίρι την εκδοχή του… καθόλου makeup και τοπικά διόρθωση με ένα concealer. 

Προτίμησε τα προϊόντα σε μορφή stain 

Bene-tint Rose -tinted Lip and Cheek Stain, €22.95

Τα προϊόντα σε μορφή tin γίνονται ένα με την επιδερμίδα σου και δεν πηγαίνουν πουθενά κατά τη διάρκεια της ημέρας! Το Bene-tint της Benefit είναι θρυλικό και αγαπημένο προϊόν το οποίο δεν κάθεται απλώς στην επιδερμίδα αλλά απορροφάται από αυτήν! Φόρεσέ το στα χείλη σου και στα μάγουλά σου και κάνε μια βουτιά στη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο που είναι αγαπημένο προϊόν της ίδιας ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης όπως διαβάσαμε στο allure! 

Βάλε αδιάβροχη μάσκαρα και αφαίρεσέ την με ένα διφασικό προϊόν

 

Monsieur Big Mascara Waterproof, Lancome, €20.79

Είναι κοινά μυστικά πως το πρώτο πράγμα που θα “τρέξει” στη ζέστη είναι η μάσκαρά μας και πως όλες ξέρουμε ότι για να μην μας συμβεί αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αδιάβροχη μάσκαρα αλλά να που φοβόμαστε ότι δεν θα φεύγει με τίποτα και πως θα τραυματίσουμε τις βλεφαρίδες μας! Μάντεψε! Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν χρησιμοποιήσεις ένα διφασικό έλαιο καθαρισμού για το ντεμακιγιάζ των ματιών σου (το έλαιο θα “λιώσει” όλα τα προϊόντα). Όσο για αδιάβροχη μάσκαρα, αυτή εδώ είναι από τις πιο αγαπημένες μας!

Το υγρό κραγιόν θα μείνει περισσότερο από ότι ένα κλασικό κραγιόν!

Rouge Signature απόχρωση Uncensored, L’Oreal Paris, €14.49

Αν θέλεις ένταση στα χείλη σου επίλεξε ένα liquid matte κραγιόν που θα παραμείνει πολύ περισσότερο από τα κλασικά. Το μοναδικό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχεις απλώσεις προηγουμένως, όταν δηλαδή ξεκινάς το μακιγιάζ σου, μια γενναιόδωρη ποσότητα lip balm στα χείλη σου ώστε να ενυδατωθούν και όταν φτάσει η ώρα για το υγρό κραγιόν να αφαιρέσεις με ένα χαρτομάντηλο ταμποναριστά!

Ολοκλήρωσε με ένα setting spray 

Lasting Performance Setting Spray, Mac Factor, €10.95

Υπάρχουν ειδικά spray στην αγορά τα οποία παρατείνουν το μακιγιάζ έως και οκτώ ώρες. Φρόντισε, μόνο, στην συσκευασία να αναγράφει setting spray και να μην είναι ενυδατικό mist το οποίο έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, αυτόν του να σε ενυδατώνει κατά την διάρκεια της ημέρας!

Το κόλπο με τη βαζελίνη

 

 

 

Σύμφωνα με την Corey L. Hartman, την βοηθό της ομάδας της συγχρονισμένης κολύμβησης, η βαζελίνη αδιαβροχοποιεί τη σκιά και είναι κάτι που κάνουν πολύ συχνά. Σίγουρα είναι ένα tip για μέσα στο νερό αλλά αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα smudged και ελαφρώς glossy αποτέλεσμα στα μάτια σου, αυτό το tip είναι ότι πρέπει!

 

Read More

And More