Αδιάβροχο μακιγιάζ: Τα προϊόντα που μένουν στη θέση τους ακόμη και μετά τις βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ κι εσύ είσαι πανευτυχής. Έχεις ήδη κάνει τα πρώτα σου μπάνια, σχεδιάζεις τις διακοπές και τις μικρές αποδράσεις, βγαίνεις για δροσερά κοκτέιλ στο κέντρο της πόλης ή δίπλα στη θάλασσα και υιοθετείς επιτέλους τα αγαπημένα make up looks. Και θα σταθώ σε αυτό το σημείο μιας και γνωρίζω ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα “σταθερότητας” που σημαίνει ότι η εφίδρωση ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτός από ενοχλητική έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει κάθε ίχνος μακιγιάζ.

Instagram: @haileybieber

Κι αν θέλεις ακόμη και στην παραλία να έχεις τέλεια όψη, με λαμπερή επιδερμίδα και μια υποψία χρώματος, ο μόνος τρόπος να μείνουν στη θέση τους τα προϊόντα ακόμη κι αν κάνεις βουτιές μία μόνο είναι η λύση: Τα αδιάβροχα. 

Παράλληλα και όσον αφορά στις πρωινές ή βραδινές εμφανίσεις χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές των ειδικών. 

Setting

Για να μείνει σταθερή η βάση aka το φον ντε τεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ανάλαφρη setting powder. Αρχικά εφαρμόζεις το φον ντε τεν με το beauty blender και στη συνέχεια την πούδρα με ένα μεγάλο πινέλο. Ένα ελαφρύ στρώμα αρκεί, μιας και δημιουργεί ένα διάφανο πέπλο.

Περίγραμμα 

Για να μην εξαφανιστεί το μολύβι ματιών από το βλέφαρο μπορείς, αφού κάνεις το περίγραμμα, να απλώσεις, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή, σκιά στην ίδια ακριβώς απόχρωση κατά προτίμηση σε κρεμώδη μορφή. 

Instagram: @anouchkagauthier

Blush 

Αφήνεις στην άκρη την κλασική του μορφή και επιλέγεις ένα blush σε μορφή στικ. Το εφαρμόζεις κατευθείαν από τη συσκευασία ή με τα δάχτυλα. Γίνεται ένα με την επιδερμίδα, προσφέρει δροσερό εφέ. Αν θέλεις να χαρίσεις έξτρα ένταση ξεκινάς με το blush σε μορφή κρέμας και συνεχίζεις με το κλασικό σε μορφή πούδρας με το πινέλο. 

Spray φιξαρίσματος 

To setting spray είναι σωτήριο. Πρόκειται για ένα προϊόν που θα σε σώσει κάθε φορά που θέλεις να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του όλη νύχτα ή όλη την ημέρα. 

Ενυδάτωση

Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα. Αν η επιδερμίδα είναι σωστά και πλούσια ενυδατωμένη σημαίνει πως έχεις δημιουργήσει τον κατάλληλο καμβά για να χαρίσεις φυσική λάμψη και σταθερότητα στο μακιγιάζ. Το καλοκαίρι επιλέγεις μια ελαφριά κρέμα σε μορφή τζελ που απλώνεται εύκολα χωρίς να βαραίνει.

Βλεφαρίδες 

Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι η καλύτερη λύση. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς ένα primer για βλεφαρίδες αρχικά και στη συνέχεια την κλασική φόρμουλα με χρώμα. 

Φρύδια

Αν έχουν τέλειο σχήμα και την απαραίτητη ένταση, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο προϊόν μακιγιάζ στα μάτια. Θα τα τονίσεις με μια αδιάβροχη brow powder και είσαι έτοιμη για την παραλία και τις ωραιότερες selfies.  

Δες στη συνέχεια 5 αγαπημένα αδιάβροχα προϊόντα που θα σε συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες. 

Dior Diorshow On Stage Crayon Kohl Pencil Waterproof Intense Color 

Chanel Le Volume de Chanel Waterproof 

Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Liquid Foundation

Art Deco Rich Treatment Foundation

 

Max Factor Miracle Pure Infused Cream Blush 

 

Read More

And More