Αυτά είναι τα κόκκινα κραγιόν που αγαπούν πέντε διάσημες makeup artist!

Το κόκκινο κραγιόν και ο Άγιος Βαλεντίνος ταιριάζουν τόσο πολύ ώστε οι δύο λέξεις θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στο λεξιλόγιο δίπλα- δίπλα. Η ερώτηση, όμως, είναι ποιο κόκκινο κραγιόν; Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα ακόμη για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου με αφορμή την ημέρα αυτή αλλά έχεις χαθεί ανάμεσα σε τόσες επιλογές (λογικό, μιας και η αγορά είναι γεμάτη με χιλιάδες κόκκινα κραγιόν) δεν είσαι η μόνη! Ακόμη και εμείς που κάνουμε αυτή την δουλειά δεν ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Για τον λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στις αγαπημένες μας makeup artist, εκείνες που εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια και τις ρωτήσαμε ποιο είναι το δικό τους αγαπημένο κόκκινο χρώμα για τα χείλη! 

Οι απαντήσεις τους, παρακάτω με αλφαβητική σειρά…

Μαρία Μαρκαντωνάτου 

“Έχω αδυναμία στα έντονα κραγιόν καθώς, και για μένα προσωπικά, είναι η πρώτη επιλογή είτε αφορά το καθημερινό μου μακιγιάζ, είτε μια βραδινή έξοδο (τουλάχιστον, από την περίοδο που βγαίναμε!). Λόγω των μέτρων δεν έχουμε την δυνατότητα να τα χρησιμοποιούμε όπως πριν, ωστόσο, μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τα φοράμε στο σπίτι! Έτσι, θα μας φτιάχνει η διάθεση, θα βγάζουμε ωραίες selfie και, γιατί όχι, θα μας βλέπει ο σύντροφός μας όμορφες, ευδιάθετες, λαμπερές και sexy! Η δουλειά μου, μου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζω πολλά καλλυντικά και κατ’επέκταση, άπειρα κραγιόν με διαφορετικές υφές από όλες τις εταιρίες καλλυντικών. Το αγαπημένο μου αυτή την περίοδο, με το οποίο έχω πραγματικά ξετρελαθεί, είναι το Santa Sangre Everlasting Liquid Lipstick της Kat Von D. Πρόκειται για ένα πολύ έντονο κόκκινο, ματ κραγιόν που ταιριάζει απίστευτα σε μελαχρινές αλλά και σε ξανθές με ανοιχτόχρωμη και σκουρόχρωμη επιδερμίδα, καθώς δημιουργεί έντονη αντίθεση και ένταση στο πρόσωπο”. 

Ράνια Μπουντούρη 

“Αν και από τα χέρια μου περνάνε δεκάδες κόκκινα κραγιόν και στην Make Me Up (η Ράνια Μπουντούρη είναι founder και ceo της εταιρίας), έχουμε άπειρα, αν έπρεπε να διαλέξω το πιο αγαπημένο μου, αυτό θα ήταν το no44 της Beauty is Life. Ο λόγος; Είναι ένα καθαρό κόκκινο κραγιόν που δεν πορτοκαλίζει καθόλου. Δεν είναι ψυχρό αλλά είναι ένας ενδιάμεσος τόνος, πολύ ευκολοφόρετος που δίνει φρεσκάδα στο πρόσωπο σε κάθε ηλικία!”.

Χαρά Παπανικολάου 

“Όσο κι αν προσπαθώ, μου είναι αδύνατον να επιλέξω ένα και μόνο κόκκινο κραγιόν! Για μένα το εξαιρετικό που συμβαίνει με αυτό το χρώμα είναι ότι πολλές γυναίκες που δεν ξέρουν να κάνουν μακιγιάζ, μπορούν να φορέσουν ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη τους και να δείξουν αμέσως περιποιημένες! Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες προς αυτή την κατεύθυνση, να μάθουν να αγαπούν το κόκκινο κραγιόν και να το επιλέγουν γιατί αυτό που βλέπω εγώ ακόμη και από τον εαυτό μου (ξεκίνησα να φοράω κόκκινο κραγιόν στα 25!) είναι ότι διστάζουν ακόμη και όσες έχουν υπέροχα χείλη. Αφού, λοιπόν, το αγαπήσουν, το δεύτερο αμέσως πιο σημαντικό είναι να το υιοθετήσουν σωστά: αν έχουν όμορφη επιδερμίδα απλώς το σετάρουν με concealer, λίγο ρουζ και μάσκαρα αν, όμως, έχουν κάποιες κοκκινίλες θα πρέπει πρώτα να δουλέψουν τη βάση για να τις αποχρωματίσουν. Τέλος, όσον αφορά τα αγαπημένα μου κόκκινα κραγιόν αυτά είναι το Giorgio Armani Beauty Rouge D’Armani Lipstick no 400, το Lancome L’Absolu Rouge στην απόχρωση Absolute Rouge και το MAC Retro Matte στην απόχρωση Ruby Woo”. 

Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου 

“Το αγαπημένο μου τον τελευταίο καιρό είναι το Ε for Effortless Love Me Lipstick της MAC, γιατί είναι ένα τρανταφυλλί βαθύ κόκκινο, πάρα πολύ ενυδατικό κραγιόν, εμπλουτισμένο με έλαιο Argan που δίνει έξτρα ενυδάτωση και μεταξένια αίσθηση. Μου αρέσει πολύ να το φοράω πολύ ελαφρά πάνω στα χείλη και να το απλώνω με ένα φαρδύ πινέλο ή και με τα δάχτυλα, γιατί αφήνει ένα υπέροχο διάφανο κόκκινο χρώμα που έχει απίστευτα μεγάλη διάρκεια”. 

Έλενα Χατζηνικολίδου 

   

“Αγαπώ ιδιαίτερα τα κόκκινα κραγιόν γιατί από μόνα τους αποτελούν ένα πολύ θηλυκό μακιγιάζ. Το πιο αγαπημένο μου είναι το Lip Tint 12 της Inglot, ένα liquid lipstick που έχει πολύ μεγάλη διάρκεια χωρίς, όμως, να αφυδατώνει. Όσο για την απόχρωσή του, είναι πασπαρτού και ταιριάζει σε όλες μας!”. 

Read More

And More