Dior Men’s Fall 2020: σε αυτό το show είδαμε το περισσότερο makeup που έχουμε δει σε άντρες. Ποτέ!

Το μακιγιάζ στα αντρικά fashion shows δεν είναι κάτι νέο. Ανέκαθεν οι makeup artist έβαφαν τα μοντέλα τους πριν βγουν στο catwalk. Ωστόσο, το τελευταίο show του οίκου Dior για το φθινόπωρο του 2020 που έγινε μόλις στο Μαϊάμι μας μύησε σε κάτι εντελώς καινούργιο, κάτι που στο εξής θα βλέπουμε παντού ξανά και ξανά μπροστά μας: το full makeup στους άντρες.

Ο Peter Philips, λοιπόν, ήταν αυτός ο οποίος δημιούργησε τα looks του show. Ξεκίνησε με την βάση Dior Backstage Face & Body Primer και συνέχισε με το Foundation της σειράς προτού κάνει το airbrushing στα μάτια χρησιμοποιώντας μια συσκευή με την οποία είναι εξοικειωμένοι όλοι οι makeup addicts, την Temptu Perfect Canvas Airbrush.

Ο Peter Philips ξεκίνησε το μακιγιάζ στις 9 το πρωί, δέκα ώρες προτού ξεκινήσει το show, και για να εξασφαλίσει το γεγονός ότι το μακιγιάζ των μοντέλων του δεν θα έσπαγε ή δεν θα έκανε εφέ cake, ψέκασε τα πρόσωπά τους με ένα άλλο διάσημο προϊόν, το Ben Nye Final Seal Matte Makeup Sealer, και από πάνω σέταρε με πούδρα για να διώξει την γυαλάδα.

Όσο για το μακιγιάζ και την σημειολογία αυτού, ο Peter Philips αποκάλυψε ότι πρόκειται για κάτι που θα βλέπουμε ολοένα και συχνότερα στο μέλλον και πως “Για το show του Ιανουαρίου έχουμε πλάνα για ακόμη πιο extreme μακιγιάζ”. Όσο για το μακιγιάζ στους άντρες και τις γυναίκες, η θέση του ήταν η εξής: “Το μακιγιάζ δεν έχει φύλο. Πιστεύω πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να εμπνευστούν από αυτό. Μπορούν να το κάνουν ακόμη και ως μια μορφή έκφρασης!”.

Cheers to more makeup!

 

Read More

And More