Έξυπνες συμβουλές μακιγιάζ για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες στο Instagram

Αρκετές φορές έχεις αναρωτηθεί πως καταφέρνουν οι αγαπημένες σου influencers να δείχνουν πάντα τέλειες στις sefies που ανεβάζουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram. Ναι, χρησιμοποιούν τα κατάλληλα φίλτρα και οι περισσότερες, ειδικά εκείνες που μετρούν εκατομμύρια followers, έχουν πίσω τους ένα ολόκληρο επιτελείο από beauty experts οι οποίοι επιμελούνται ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια του look τους. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Εσύ από την άλλη το μόνο που βλέπεις κάθε φορά που βγάζεις μια selfie είναι οι γυαλάδες στο μέτωπο, λεπτές γραμμές σε πρώτο πλάνο και ανομοιομορφία στον τόνο. 

Σύμφωνα όμως με τους make up artists υπάρχουν κάποια μικρά και πανέξυπνα μυστικά που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου με τον καλύτερο τρόπο και να κρύψεις μικρές ατέλειες. Και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα κατάλληλα προϊόντα. Εκείνα που βρίσκονται πάντα στο νεσεσέρ των ειδικών και αποτελούν το μαγικό, επαγγελματικό άγγιγμα. 

Ξεκινάς με τη σωστή ενυδάτωση. Αν το δέρμα σου έχει την απαραίτητη υγρασία τότε όλα θα πάνε καλά. Όλα τα προϊόντα που θα απλώσεις στη συνέχεια θα εφαρμοστούν πανεύκολα, ειδικά το φον ντε τεν που είναι η βάση όλων ενώ το μακιγιάζ θα παραμείνει στη θέση του για ώρες. Επιλέγεις τη σύνθεση που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου, την απλώνεις σε πρόσωπο και λαιμό, περιμένεις να απορροφηθεί καλά και συνεχίζεις. 

Primer: Μην ξεχνάς το αγαπημένο προϊόν των experts. Είναι εκείνο που πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου ειδικά τώρα που δημιουργείς και πάλι full make up look. Οι ειδικοί μάλιστα προτείνουν να συνδυάσεις δύο διαφορετικές φόρμουλες. Μία που μειώνει τους πόρους και μια δεύτερη για έξτρα ενυδάτωση. 

Maybelline Master Prime Pore Minimizer

Setting powder: Το λέει και η ονομασία της, σετάρει τη βάση και δημιουργεί τον τέλειο καμβά προετοιμάζοντας την επιδερμίδα για το blush, τις σκιές και το highligter που ακολουθούν. Παράλληλα αφήνει satin φινίρισμα, δροσερή και φυσική όψη, χωρίς γυαλάδες. Καλό είναι να επιλέξεις μια ανάλαφρη σύνθεση, ειδικά αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς φλας στις selfies και να αποφύγεις την απόλυτα ματ που προκαλεί ένα “σκληρό” και βαρύ εφέ στις φωτογραφίες. 

Laura Mercier Translucen Loose Setting Powder

Setting spray: Μαζί με το primer είναι τα προϊόντα που δεν αποχωρίζονται οι make up artists. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα ψεκάζεις στο πινέλο που απλώνεις φον ντε τεν και εφαρμόζεις με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. 

Max Factor Lasting Performance Seeting Spray 

Πριν βγεις από το σπίτι και αφού έχεις ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές των make up artists βγάλε μια selfie με φλας ώστε να σιγουρευτείς ότι έχεις ακολουθήσει όλα τα βήματα σωστά. Σε περίπτωση που δεις ανεπιθύμητες γυαλάδες άπλωσε μικρή ποσότητα πούδρας στα σημεία που χρειάζεται. Επειδή το δυνατό φως κάνει το δέρμα να δείχνει πολύ ανοιχτόχρωμο φρόντισε ώστε να εφαρμόσεις blush σε ροζ απόχρωση στα ζυγωματικά ώστε να αποκτήσεις μια φυσική, αναψοκοκκινισμένη όψη. 

Τέλος μικρή ποσότητα bronzer ακόμη και το χειμώνα θα προσφέρει μια ζωηρή πινελιά. 

 

Read More

And More