Φον ντε τεν, bb ή cc: Σε τι διαφέρουν και ποιο να επιλέξεις  

Κάθε φορά που θέλεις να επιλέξεις μια καινούρια βάση βρίσκεσαι σε δίλλημα. Φον ντε τεν, cc cream ή bb cream. Ποια φόρμουλα είναι ιδανική για τον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και τις make up συνήθειες; Προσφέρουν την ίδια κάλυψη, χαρίζουν και τα τρία προϊόντα ενυδάτωση και φυσική λάμψη; Όποια κι αν είναι η απορία σου θα λυθεί στη συνέχεια. 

Οι βασικές διαφορές  κύρια διαφορά μεταξύ φον ντε τεν, BB Cream και CC Cream

H κύρια διαφορά μεταξύ του foundation, της κρέμας BB και της κρέμας CC είναι η κάλυψη που παρέχουν, η γκάμα των αποχρώσεων αλλά και η σύνθεση. Οι κρέμες BB και CC συνήθως έχουν συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας και περιορισμένη γκάμα αποχρώσεων μιας και προσφέρουν ελαφριά κάλυψη. Το φον ντε τεν, από την άλλη, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, κάλυψης αλλά και φινιρίσματος. Πρόκειται για προϊόν ιδανικό για υψηλή κάλυψη, πλούσια ενυδάτωση που χαρίζει ματ, σατινέ ή λαμπερή όψη. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια τα αγαπημένα brands έχουν δημιουργήσει φον ντε τεν που λειτουργούν ταυτόχρονα ως serum ενώ περιέχουν και δείκτη προστασίας.

 

Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place Foundation SPF 10

Dior Capture Totale Super Potent Serum Foundation SPF20

Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25 – Complexion Perfector

BB Cream: Σημαίνει “Beauty Balsam”, βάλσαμο ομορφιάς δηλαδή. Ένα προϊόν που προσφέρει μέτρια κάλυψη, πλούσια ενυδάτωση και δροσερό, φυσικό φινίρισμα. Συνήθως εφαρμόζεται με τα δάχτυλα μιας και έχει super ελαφριά υφή και δεν χρειάζεται σχολαστικό blending. Είναι ιδανική για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες και μπορείς να τη χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Erre Due CC Cream

Erborian CC Cream 

CC Cream aka Correcting Cream που σημαίνει κρέμα διόρθωσης. Στοχεύει στην ομοιομορφία και ως εκ τούτου προσφέρει μεγαλύτερη  κάλυψη από μια BB Cream η μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Το φινίρισμα που χαρίζει είναι ματ και φυσικό. Η διαφορά μεταξύ CC και foundation είναι ότι οι κρέμες έχουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας αλλά περιορισμένο εύρος αποχρώσεων. Οι CC είναι κατάλληλη για εσένα που έχεις σκούρες κηλίδες ή ερυθρότητα.  Τα συστατικά που περιέχουν, συνήθως βοηθούν στη μείωση των δυσχρωμιών, αν τη χρησιμοποιείς καθημερινά.  

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

 

 

Read More

And More