Φον ντε τεν και κονσίλερ: Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής

Έχεις διαβάσει αρκετά άρθρα σχετικά με τη σειρά που πρέπει να ακολουθείς όσο αφορά στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Κάποιες φορές εμπιστεύεσαι τις συμβουλές των ειδικών, κάποιες άλλες το ένστικτό σου ενώ υπάρχει και η κατηγορία των γυναικών με  συγκεκριμένες συνήθειες στη ρουτίνα που δεν αλλάζουν  ποτέ.

Σήμερα στο συγκεκριμένο post λοιπόν θέτω την εξής ερώτηση: Φον ντε τεν αρχικά και κονσίλερ στη συνέχεια ή το αντίθετο. Τι λένε οι experts;  Διίστανται οι απόψεις ή έχουν μια κοινή γραμμή. Χμ… Θα το δεις στη συνέχεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ακόμη κι αν δεν είσαι fan του full make up look είναι σίγουρο πως στο νεσεσέρ σου υπάρχει η σωστή βάση και το κατάλληλο κονσίλερ. Είναι τα δύο προϊόντα που δημιουργούν ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα, καλύπτουν ατέλειες αλλά και μαύρους κύκλους ή λεπτές γραμμές. Επίσης είναι τα πλέον απαραίτητα αν αγαπάς το no makeup make up look. Το πιθανότερο είναι, αμέσως μετά τη σωστή ενυδάτωση να απλώνεις το φον ντε τεν και να συνεχίζεις με το κονσίλερ. Είναι σωστό άραγε;

Κι όμως σύμφωνα με τους περισσότερους make up artists δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο στρατόπεδα. To πρώτο που υποστηρίζει πως το κονσίλερ προηγείται του φον ντε τεν και το δεύτερο που  θεωρεί πως η βάση απλώνεται πάντα δεύτερη. Και οι δύο πλευρές έχουν δυνατά επιχειρήματα και υπάρχει περίπτωση  να σε διχάσουν. Εγώ όμως από την πλευρά μου, οφείλω να σου τα παρουσιάσω. Η απόφαση είναι δική σου.

Αρχικά το φον ντε τεν

Οι μεν υποστηρίζουν πως τον φον ντε τεν απλώνεται πάντα πρώτο. Σκέψου πως  το πρόσωπο σου είναι ένα καμβάς που πρέπει αρχικά να δημιουργήσεις την τέλεια βάση πριν προχωρήσεις στις λεπτομέρειες . Στην περιοχή του προσώπου χρησιμοποιείς το κονσίλερ μόνο αν θες να καλύψεις ατέλειες όπως σπυράκια και δυσχρωμίες, κάνοντας καλό και προσεχτικό blending. 

Υπάρχουν μάλιστα make up artists που θεωρούν πως αν το φον ντε τεν σου είναι super καλυπτικό δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις κονσίλερ. Είναι εκείνοι που συνήθως απλώνουν φον ντε τεν και στην περιοχή των ματιών, απλά φροντίζουν να έχει ρευστή μορφή και ανάλαφρη σύνθεση.

Το κονσίλερ προηγείται

Και τώρα ας δούμε τι ακριβώς υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Όσοι δηλαδή θεωρούν πως το φον ντε τεν απλώνεται πάντα τελευταίο. Πιστεύουν πως, αν δεν υπάρχει βάση στο πρόσωπο, το κονσίλερ απλώνεται πιο εύκολα και αποτελεσματικά και αφήνει ένα διακριτικό  αποτέλεσμα στην περιοχή των ματιών. Ειδικά στις επιδερμίδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με σημάδια ακμής, κοκκινίλες και ερεθισμούς  αν προηγηθεί το φον ντε τεν  θα δημιουργηθεί ένα cakey εφέ.

Στην ξηρή επιδερμίδα, από την άλλη, που δεν έχει αρκετά φυσικά έλαια, αν το φον ντε τεν εφαρμοσθεί πρώτο  τα απορροφά και το κονσίλερ στη συνέχεια αντί να καλύψει τις ατέλειες τις τονίζει ακόμη περισσότερο. Ο λόγος λοιπόν που αρκετοί επαγγελματίες θεωρούν πως προπορεύεται το κονσίλερ είναι επειδή χαρίζει την πιο απαλή και τέλεια όψη ever. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη σειρά εφαρμογής καλό είναι να χρησιμοποιήσεις το ειδικό σφουγγαράκι και όχι τα δάχτυλα ώστε να απλώσεις και τα δύο προϊόντα σωστά και να πετύχεις το κατάλληλο blending.

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More