Φον ντε τεν: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις από την επιλογή μέχρι την εφαρμογή

Κεφάλαιο φον τεν: Μεγάλο και σημαντικό μιας και πρόκειται για το πρώτο προϊόν που απλώνεις αμέσως μετά την περιποίηση και αποτελεί τη βάση του μακιγιάζ. Αν το κάνεις σωστά τότε όλα θα πάνε τέλεια στη συνέχεια. Για να το πετύχεις όμως θα πρέπει να γνωρίζεις τόσο τους βασικούς κανόνες όσο και τα μυστικά των make up artists. Από το προϊόν που θα επιλέξεις, μέχρι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσεις για να το απλώσεις αλλά και τα μικρά tricks που θα χαρίσουν τέλεια όψη στο δέρμα αλλά και μια φυσική, μοναδική λάμψη.

@iStock

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πως θα επιλέξεις το σωστό προϊόν

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσεις ποιο είναι το αποτέλεσμα που θέλεις. Μεγάλη κάλυψη, φυσικό φινίρισμα, απαλή λάμψη ή όλα μαζί; Εκείνο που τονίζουν οι experts είναι πως στόχος είναι να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και να καλύπτει τις ανάγκες σου, που σημαίνει πως άλλη φόρμουλα θα επιλέξεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής και διαφορετική αν έχεις ξηρή ή μικτή και με δυσχρωμίες. Όσο αφορά στην απόχρωση θα πρέπει να μάθεις τον υποτόνο σου ώστε να επιλέξεις εκείνο που θα γίνει ένα με το δέρμα σου. Ουσιαστικά θα μιμηθεί τον φυσικό σου τόνο δηλαδή. Ποτέ πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό, ώστε να αποφύγεις το γνωστό εφέ μάσκας.

 

@iStock

Τι πρέπει να κάνεις πριν την εφαρμογή του φον ντε τεν

Βασικός κανόνας: Η περιποίηση και σωστή ενυδάτωση του δέρματος είναι το μυστικό για την τέλεια εφαρμογή του φον ντε τεν. Serum, ενυδατική κρέμα, έλαια προσώπου και primer είναι οι φόρμουλες που βοηθούν ώστε το φον ντε τεν να παραμείνει στη θέση του αναλλοίωτο για ώρες. Καλό είναι επίσης να επιλέξεις φον ντε τεν με υαλουρονικό οξύ ή νιασιναμίδη στη σύνθεση του ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δράση του.

Πως θα το απλώσεις

Αν θέλεις ένα ανάλαφρο φινίρισμα επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις ένα flat πινέλο και να εφαρμόσεις λεπτές στρώσεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια κάνεις σωστό blending. Τέλος με ένα στεγνό και καθαρό σφουγγαράκι απομακρύνεις την περίσσια ποσότητα αλλά και τυχόν γυαλάδες.

Υπάρχουν όμως και διαφορετικοί τρόποι που θα δεις στη συνέχεια:

Με τα δάχτυλα: Για εσένα που το προτιμάς ή το έχεις συνηθίσει θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι make up artists αν και δεν ακολουθούν τη δική σου μέθοδο θεωρούν πως είναι εκείνη που χαρίζει το τέλειο φινίρισμα. Το μόνο που έχουν να προσθέσουν είναι πως πρέπει να χρησιμοποιείς τον δείκτη στην περιοχή γύρω από τα μάτια με απαλά χτυπήματα. 

@iStock

Με πινέλο: Σε αυτή την περίπτωση απλώνεις το φον ντε τεν στο πάνω μέρος της παλάμης σου ώστε να ελέγχεις την ποσότητα. Στη συνέχεια παίρνεις το πινέλο και το εφαρμόζεις με μικρές, κυκλικές κινήσεις. 

@iStock

Με beauty blender ή σφουγγαράκι: Πρόκειται για τον ιδανικό τρόπο ειδικά αν θέλεις ανάλαφρο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνό, επιμένουν οι ειδικοί, ώστε να αποφύγεις τυχόν ατέλειες κατά την εφαρμογή. 

@iStock

Φινίρισμα 

Αν θέλεις διακριτικό αποτέλεσμα και μια όψη φρεσκάδας χρησιμοποίησε το στεγνό beayty blender αλλά και ένα fix spray με πλούσια ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση του. 

Αν πάλι προτιμάς το ματ φινίρισμα πρέπει να απλώσεις το φον ντε τεν με το πινέλο και στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρή ποσότητα setting powder. 

 

 

Read More

And More