Φον ντε τεν: Συμβουλές εφαρμογής από τους experts και πέντε προϊόντα για να επιλέξεις

Το φον ντε τεν είναι βρίσκεται και πάλι στο νεσεσέρ σου μετά από απουσία τριών περίπου χρόνων. Είναι άλλωστε η απαραίτητη βάση του full make up look κι εκείνο που καλύπτει όλες τις ατέλειες, χαρίζει ομοιόμορφο τόνο και βελούδινο φινίρισμα. Κι αν μετά από τόσο καιρό έχεις ξεχάσει ακόμη και τα βασικά tips και tricks ήρθε η ώρα να φρεσκάρεις τη μνήμη σου λίγο πριν το απλώσεις ή επιλέξεις το νέο σου προϊόν ενόψει του χειμώνα. Άλλωστε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις εκείνο που θα φοράς τους επόμενους μήνες. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

Η σύνθεση

  • Η θερμοκρασία σε λίγες εβδομάδες θα είναι χαμηλή κι εσύ πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με πλούσια ενυδατική σύνθεση που θα σε προστατεύσουν από την ξηρότητα ενώ θα αφήσουν μια φυσική λάμψη στο δέρμα. Ναι, αυτό αφορά και στο φον ντε τεν. 
  • Το ίδιο ισχύει και για τα λιπαρά και ευαίσθητα δέρματα. Σε αυτή την περίπτωση θα κινηθείς σε φόρμουλες που δεν φράζουν τους πόρους και δεν επιτρέπουν την έκκριση σμήγματος. 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Schwarzkopf-Tilbury (@sofiatilbury)

Tips εφαρμογής 

  • Ξεκινάς με την σωστή περιποίηση: Το δέρμα σου πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό και πλούσια ενυδατωμένο πριν την εφαρμογή του φον ντε τεν. Καλό είναι επίσης να κάνεις λεμφικό μασάζ ώστε να το ανανεώσεις και να το προετοιμάσεις. Μια sheet mask είναι εξίσου καλή ιδέα μιας και όσο πιο σφριγηλή είναι η επιδερμίδα τόσο πιο εύκολα και σωστά θα απλώσεις το φον ντε τεν στη συνέχεια και ταυτόχρονα το φινίρισμα θα είναι τέλειο. Το τελευταίο βήμα πριν το φον ντε τεν ανήκει στην ενυδατική κρέμα που θα εφαρμόσεις με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. 
  • Primer: Είναι απαραίτητο και αποτελεί το άλλο μισό του φον ντε τεν. Το κρατά στη θέση του για ώρες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια anti-shine φόρμουλα στη ζώνη Τ και μια δεύτερη για φυσική λάμψη στο υπόλοιπο πρόσωπο. 
  • Εφαρμόζεις το φον ντε τεν με φορά από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και πάντα με ανοδικές κινήσεις. Μην ξεχνάς την περιοχή γύρω από τα χείλη αλλά κι εκείνη κοντά στ’ αυτιά και τη ρίζα των μαλλιών. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Schwarzkopf-Tilbury (@sofiatilbury)

  • Δεν απλώνεις, κάνεις buffing: Και αυτό σημαίνει πως εφαρμόζεις το φον ντε τεν με κοφτές κινήσεις τόσο αν χρησιμοποιείς πινέλο όσο και beauty blender ή τα δάχτυλα. 
  • Blotting & Setting: Αφαιρείς την έξτρα λιπαρότητα και σετάρεις το φον ντε τεν. Θα το πετύχεις με ένα καθαρό χαρτομάντιλο με το οποίο θα ταμπονάρεις τα σημεία που εμφανίζουν γυαλάδες και στη συνέχεια με την κατάλληλο πούδρα. 

Η σωστή απόχρωση 

  • Δοκιμάζεις πάντα φυσικές αποχρώσεις σε φυσικό φως.
  • Το καλύτερο σημείο του προσώπου για να απλώσεις το φον ντε τεν είναι το πηγούνι. Εκείνο δηλαδή που βρίσκεται ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό. 
  • Ακόμη καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς δύο διαφορετικά φον ντε τεν. Ένα για τις ατέλειες που θα εφαρμόζεις τοπικά και ένα πιο φωτεινό για το υπόλοιπο πρόσωπο. 
  • Αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση μπορείς να αναμείξεις ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σου και ένα τόνο πιο σκούρο.
  •  Αν έχεις λιπαρό δέρμα το πιθανότερο είναι το φον ντε τεν να αποκτά κίτρινη ή πορτοκαλί απόχρωση λίγο μετά την εφαρμογή. Πριν το αγοράσεις λοιπόν περίμενε να περάσουν 1-2 ώρες ώστε να σιγουρευτείς πως δεν δημιουργείται το συγκεκριμένο εφέ. 
  • Ήρθε η στιγμή να μάθεις τον υποτόνο σου. Είναι ο πιο επαγγελματικός τρόπος να επιλέξεις την απόχρωση φον ντε τεν που σου ταιριάζει. Αρκεί να κοιτάξεις τις φλέβες σου. Αν είναι μπλε έχεις ψυχρούς υποτόνους. Αν πάλι είναι πράσινες έχεις θερμούς.  

Τα 5 αγαπημένα προϊόντα 

Chanel Ultra Le Teint: Ανάλαφρη σύνθεση που καλύπτει τις ατέλειες αφήνοντας ένα διακριτικά, λαμπερό φινίρισμα. 

Dior Forever: Με εκχυλίσματα από ίριδα και ρόδα που περιποιούνται την επιδερμίδα και την αφήνουν ενυδατωμένη και με βελούδινο φινίρισμα. 

Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation: Φον ντε τεν, primer και κονσίλερ μαζί. Ένα προϊόν που προσφέρει πλήρη κάλυψη και παραμένει στη θέση του για ώρες.

Erre Due Perfect Mat Foundation: Μια oil free φόρμουλα κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες. Προσφέρει υψηλή κάλυψη και αποτέλεσμα που διαρκεί.

Vichy Liftactiv Flexilift Teint: Φον ντε τεν με αντιρυτιδική δράση και εφέ lifting.

 

 

 

 

 

 

Read More

And More