Φρύδια: Tips, tricks και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το τέλειο σχήμα και χρώμα

Το γνωρίζεις καλά αλλά θα το επαναλάβω: Τα φρύδια αποτελούν την κορνίζα τόσο του βλέμματος όσο και ολόκληρου του προσώπου. Αν έχουν το σωστό σχήμα, καμπύλη και χρώμα τότε τα χαρακτηριστικά αναβαθμίζονται μιας και υπάρχει η απόλυτη αρμονία. Κι αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια το μόνο που έκανες ήταν να αφαιρείς τις περιττές τρίχες τώρα πλέον υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων που σε βοηθούν να αποκτήσεις τα φρύδια των ονείρων σου. 

Instagram: @georgieeisdell

Παράλληλα όμως οι experts έχουν την τεχνογνωσία ώστε να δώσουν ένταση ακόμη και στα πιο λεπτά φρύδια. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στα 90’s και τα 00’s ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών ακολούθησε την τάση που ήθελε τα φρύδια να είναι πολύ λεπτά. Στις περισσότερες περιπτώσεις και όταν πλέον το trend άλλαξε δραματικά και όλες προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε το eyebrow look της Cara Delevingne δεν καταφέραμε να τα επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση.

Ευτυχώς για όλες μας τα αγαπημένα beauty brands φρόντισαν να λανσάρουν μολύβια, σκιές, tints και πολλές ακόμη φόρμουλες που μας δίνουν τη δυνατότητα να χαρίσουμε στα φρύδια όποιο σχήμα θέλουμε αλλά και την απαραίτητη ένταση. Και οι facialists με τη σειρά τους αναλαμβάνουν να καλύψουν τυχόν κενά και να βελτιώσουν την εικόνα των φρυδιών με τεχνικές όπως είναι για παράδειγμα το brow lamination. 

Instagram: @browlaminationbrazil

Brow Lamination

Είναι η τεχνική που δημιουργεί τέλειο φυσικό τόξο στα φρύδια και κατάλληλο για εσένα που δεν θέλεις να ακολουθήσεις το microblading aka το “τατουάζ” φρυδιών. Το αποτέλεσμα του brow lamination είναι απόλυτα φυσικό ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα  την τρίχα και δίνοντας ένταση από την πρώτη κιόλας συνάντηση με την ειδικό. Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από τη διόρθωση που χρειάζονται τα φρύδια σου και τα κενά που έχουν. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 20 έως 40 λεπτά. Αμέσως μετά δεν επιτρέπεται να ρίξεις νερό στα φρύδια σου ή να τα αγγίξεις με τα χέρια σου για 24 ώρες. Πρόκειται για μία θεραπεία που πρέπει να επαναλαμβάνεις κάθε ένα μήνα περίπου.

Τάσεις και προϊόντα 

Οι τρεις ωραιότερες τάσεις της χρονιάς θέλουν τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πλούσια και θα πετύχεις το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Instagram: @reignjudge

Natural: Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν άλλαξαν δραματικά το σχήμα και περιορίστηκαν στην σωστή περιποίηση πάντα με τη βοήθεια των experts τότε μπορείς να υιοθετήσεις το αγαπημένο trend της Generation Ζ. To μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα χτενίσεις και να γεμίσεις τυχόν κενά με το κατάλληλο μολύβι. 

Instagram: @meghanroche

Fluffy: Με ένταση στο χρώμα και πυκνά μπορείς να τα αποκτήσεις τόσο με βαφή όσο και με την brow lamination τεχνική. 

NYX Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil: Ανασυρόμενο μολύβι με μύτη σε σχήμα σταγόνας και pomade υφή  για χρώμα στη μια πλευρά, συν ένα μικροσκοπικό βουρτσάκι για τέλειο blending στην άλλη πλευρά. 

Benefit Fluff Up Brow Wax Flexible Brow Texturizing Wax: Άχρωμο, κρεμώδες κερί που δημιουργεί πλούσια, γεμάτα και φυσικά φρύδια.

Erre Due Perfect Brow Tattoo: Χαρίζει ένταση στα φρύδια που διαρκεί έως και 30 ώρες. 

Chanel La Palette Sourcils: Παλέτα φρυδιών με πούδρα και wax που τονίζει και σταθεροποιεί.

Dior Diorshow Brow Styler: Μηχανικό μολύβι με λεπτή μύτη που γεμίζει φυσικά τα φρύδια και βοηθά ώστε να σχηματιστούν με ακρίβεια.

Οι συμβουλές των brow experts

  • Αν τα φρύδια σου είναι λεπτά και αδύναμα θα πρέπει να αποκτήσεις άμεσα καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Πριν πέσεις για ύπνο απλώνεις μικρή ποσότητα σε όλη την επιφάνεια των φρυδιών και κάνεις απαλό μασάζ για 3-5 λεπτά. Και τα τρία συγκεκριμένα έλαια περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες που δυναμώνουν την τρίχα και την βοηθούν αν αναπτυχθεί σωστά και γρηγορότερα.
  • Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει επίσης πολύ. Φρόντισε να προσθέσεις λοιπόν τροφές όπως είναι το ψάρι και ειδικά ο σολομός, ξηρούς καρπούς και σόγια.
  • Αν βγάζεις μόνη σου τα φρύδια στο σπίτι φροντίζεις να έχεις πολύ καλό φωτισμό ή μεγεθυντικό καθρέφτη 
  • Ακολουθείς πιστά τη φυσική τους γραμμή και αφαιρείς μόνο τις μικρές τρίχες που υπάρχουν γύρω από αυτό 
  • Δεν πειράζεις ποτέ το πάνω μέρος των φρυδιών και δεν προσπαθείς να τα “καθαρίσεις” με κερί. Αυτό είναι δουλειά της expert μόνο. 

 

 

Read More

And More