Φθινόπωρο 2016! Ποια είναι η σκιά που θα φοράμε όλες τη νέα σεζόν!

Το κόκκινο κραγιόν και τα κόκκινα νύχια είναι στη λίστα με τις πιο κλασικές τάσεις στο μακιγιάζ (αν όχι οι πιο κλασικές τάσεις). Αλλά ποτέ μέχρι στιγμής δεν είχαμε σκεφτεί να φορέσουμε κόκκινη σκιά στα μάτια μας. Ή τουλάχιστον αυτά τα λίγα μυαλά που το σκέφτηκαν κανείς θα έλεγε πως είχαν μια περίεργη beauty διαστροφή.

Λοιπόν, λοιπόν! Αυτή η beauty διαστροφή είναι το μεγαλύτερο make up trend του Φθινοπώρου και το πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσεις για τη νέα σεζόν είναι μια κόκκινη σκιά. Ναι! Κό-κκι-νη σκι-ά! Ας σου κάνω, όμως ένα πρόχειρο review για να ξέρεις γιατί θα την φορέσεις, πώς αλλά και ποιοι μας έδειξαν τον δρόμο…

Η κόκκινη σκιά στο catwalk

Η πρώτη φορά που ήρθαμε αντιμέτωπες με τα κόκκινα μάτια (κυριολεκτικά!) ήταν στα catwalks για την σεζόν Spring/Summer 2016 και πιο συγκεκριμένα το είδαμε στο show του Anthony Vaccarello σε μια τολμηρή matchy- matchy εκδοχή αφού η κόκκινη σκιά σετάρονταν με το κόκκινο κραγιόν. Αλλά έπειτα φύγαμε για διακοπές, το trend παραήταν βαρύ για καλοκαίρι, δεν το είδαμε και κάπου αλλού και το ξεχάσαμε…

Η κόκκινη σκιά στα it girls!
Και ύστερα ήρθαν τα it girls και μας εβγαλαν από την beauty νάρκη μας προτείνοντάς μας κάτι πραγματικά πολύ τολμηρό! H κόκκινη σκιά ήταν πάλι μπροστά μας. Μέχρι στιγμής το έχουμε δει στην Kristen Stewart (την είχε επιλέξει για το φεστιβάλ των Καννών και την πρεμιέρα της ταινίας Personal Shopper), στην Emma Roberts αλλά στην πιο κεραμυδί- λιγότερο εκκεντρική εκδοχή του, στην Cara Delevingne έναν χρόνο πριν (εδώ το χρώμα τείνει στο πορτοκαλί) και στην Solange Knowles. Παρακάτω σου έχουμε χορταστικές εικόνες για να δεις πως αποδίδει αυτό το χρώμα στα μάτια προτού βιαστείς να το απορρίψεις (στο λέω πως θα αλλάξεις γνώμη!)…

H τολμηρή K-Stew σέταρε την κόκκινη σκιά της με glossy απαλά χείλη και glossy φρύδια χτενισμένα ανοδικά. Το αποτέλεσμα τελικά δεν ήταν όσο έντονο φανταζόμαστε όταν ακούμε πρώτη φορά τις λέξεις κόκκινη και σκιά (aka beauty τρόμος)!

Παρακάτω η Emma Roberts με πιο ήπια απόχρωση του κόκκινου τοποθετημένη περιμετρικά του ματιού και μέχρι το κόκκαλο.

Έντονη κόκκινη σκιά για την Solange και προτοκαλοκόκκινη για την Cara Delevingne από παλιότερή της εμφάνιση, όταν ακόμη είχε μακριά μαλλιά.

Η κόκκινη σκιά στους πάγκους

Η επισημοποίηση της κόκκινης σκιάς ως it trend της σεζόν ήρθε όταν ο οίκος Chanel λάνσαρε μια ολόκληρη σειρά βασισμένη στο συγκεκριμένο χρώμα. Η φωτογραφία που βλέπεις παραπάνω είναι από την καμπάνια του οίκου για την limited edition φθινοπωρινή collection που φέρει τον τίτλο Le Rouge Collection no 1 και αποτελείται από διάφορες αποχρώσεις και εκδοχές του κόκκινου και για τα μάτια.

Παρακάτω σου, έχουμε μερικά προϊόντα για να αντιγράψεις το look αλλά πριν από αυτό να 4 βασικοί κανόνες αν θες να βάψεις τα μάτια σου κόκκινα και να μην σε κοιτάνε περίεργα!
1. Κάλυψε τις ατέλειες με concealer! Η κόκκινη σκιά θα τραβήξει όλη την προσοχή και θα αναδείξει τυχόν ατέλειες οπότε είναι πολύ βασικό προηγουμένως να εξασφαλίσεις μια τέλεια βάση για την σκιά σου!
2. Βρες το σωστό κόκκινο! Η απόχρωση της τερακότα ταιριάζει τέλεια σε ανοιχτές επιδερμίδες ενώ το cherry red που είναι εντονότερο θα γράψει τέλεια στις σκούρες.
3. Matchy- matchy! Αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα σέταρε την κόκκινη σκιά σου με ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν. ‘Η αυτό ή κινήσου στην άχρωμη λογική στο υπόλοιπο πρόσωπο. Όταν έχεις τόσο έντονο χρώμα πάνω σου κάθε άλλος συνδυασμός απαγορεύεται!
4. Καν’το με αυτοπεποίθηση. Αν δεν τολμάς καλά- καλά το κόκκινο κραγιόν, τότε θα πρέπει να το σκεφτείς διπλά αν θα φορέσεις κόκκινη σκιά!

1. Κόκκινη σκιά σε cherry red, Sergeant Pepper 36W-C της Beauty is Life (€23.19). Από την Make Me Up
2. Τριπλή σκιά ματιών με πιο γήινα χρώματα και κεραμιδί- κόκκινο Ombre Doux Eclat Trio, 299 Beach Grass της Shiseido (€23.20)
3. Les 4 Ombres Multi-effect Quadra Eyeshadow, απόχρωση no 268 Candeur Experience, Chanel
4. Stylo Yeux Waterproof no 928, Eros, Chanel

Λοιπόν, θα το δοκιμάσεις;

Read More

And More