Κονσίλερ: Όλα τα μυστικά για το μικρό θαύμα που υπάρχει στο νεσεσέρ σου

Αν με ρωτούσες ποιο προϊόν θα έπαιρνα σε ένα έρημο νησί η απάντηση είναι μία και χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κονσίλερ. Ο μικρός μου ήρωας. Το μαγικό μου ραβδί, εκείνο που εξαφανίζει στο λεπτό ατέλειες από την περιοχή των ματιών όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, μαύρους κύκλους και σακούλες αλλά και σημάδια ακμής ή δυσχρωμίες από το υπόλοιπο πρόσωπο. Είμαι σίγουρη πως έχεις δοκιμάσει αρκετές φόρμουλες μέχρι να καταλήξεις σ’ εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Ενώ υπάρχει και η κατηγορία των γυναικών που δοκιμάζουν κάθε νέο προϊόν αφού τα beauty brands λανσάρουν πολύ συχνά concealer με πρωτοποριακές συνθέσεις που αλλάζουν την καθημερινή ρουτίνα.

@iStock

Από την άλλη οι make up artists έχουν πάντα μαζί τους αρκετές φόρμουλες, συνθέσεις και αποχρώσεις ώστε να χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα  και ευτυχώς για όλες μας, πολύ συχνά αποκαλύπτουν όλα τους τα μυστικά μιας και το κονσίλερ εκτός από κάλυψη χαρίζει απίθανη λάμψη τόσο στην περιοχή των ματιών όσο και τα ζυγωματικά. Κι αν δεν είσαι σίγουρη ότι απλώνεις σωστά το κονσίλερ, δες στη συνέχεια τι λένε οι ειδικοί:

Αρχικά πρέπει να ενυδατώσεις σωστά την περιοχή των ματιών. Διαφορετικά δεν απλώνεται εύκολα ενώ λίγη ώρα μετά την εφαρμογή θα εισχωρήσει σε τυχόν λεπτές ρυτίδες ή γραμμές.

Υφή και Εφαρμογή

Η ρευστή μορφή είναι ιδανική για την περιοχή των ματιών, λένε οι make up artists σε αντίθεση με το κονσίλερ σε μορφή κρέμας που προσφέρει υψηλή κάλυψη στα σημάδια ακμής, πανάδες και κηλίδες. Αν παρ’ όλα αυτά επιμένεις να χρησιμοποιήσεις το προϊόν σε κρεμώδη μορφή μπορείς να το αναμείξεις με την ενυδατική σου κρέμα. Τόσο στο πρόσωπο όσο και τα μάτια καλό είναι να χρησιμοποιείς πινέλο ή beauty blender ώστε να είσαι σίγουρη πως έχεις απλώσει τη σωστή ποσότητα και έχεις κάνει ταυτόχρονα άψογο blending, κάτι που δεν μπορείς να πετύχεις με τα δάχτυλα. Μην ξεχνάς την εσωτερική γωνία του ματιού, είναι το σημείο που συνήθως παραμελείς. Τέλος μπορείς να φιξάρεις με μικρή ποσότητα setting powder ώστε να απομακρύνεις τη λιπαρότητα και να παραμείνει η τέλεια όψη στη θέση της για ώρες.

Περιοχή γύρω από τη μύτη.

Είναι το σημείο του προσώπου στο οποίο εμφανίζονται κοκκινίλες που θέλεις να εξαφανίσεις στο λεπτό. Κατάλληλο είναι το κονσίλερ σε μορφή στικ. Δεν θα χρειαστείς πινέλο, το απλώνεις απευθείας. Και εδώ πρέπει να φροντίσεις ώστε να είναι πλούσια ενυδατωμένο το δέρμα, ειδικά το χειμώνα αφού παρουσιάζει έντονη ξηρότητα και σκασίματα. Φιξάρεις και πάλι με πούδρα ώστε να παραμείνει στη θέση του το κονσίλερ αλλά και να υπάρχει ομοιομορφία σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

@iStock

5 Βασικά Λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

Λάθος 1ο: Χρησιμοποιείς το ίδιο κονσίλερ στην περιοχή των ματιών και το πρόσωπο. Το προϊόν που καλύπτει μαύρους κύκλους και σακούλες έχει ελαφριά σύνθεση και πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία ενώ εκείνο που χρησιμοποιείς για να καλύψεις ατέλειες όπως σπυράκια ή δυσχρωμίες πρέπει να έχει πιο «δυνατή» και στέρεη, σχεδόν pasty υφή.

Λάθος 2ο: Το απλώνεις πριν από το φον ντε τεν ενώ η σωστή σειρά είναι αμέσως μετά. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να πετύχεις ένα τέλειο και φυσικό φινίρισμα ενώ καλύπτεις πιο σωστά και με μεγαλύτερη ευκολία τις ατέλειες που φαίνονται ακόμη και μετά τη βάση.

Λάθος 3ο: Δεν επιλέγεις τη σωστή απόχρωση που σημαίνει πως πρέπει να έχει έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φον ντε τεν.

Λάθος 4ο: Δεν σετάρεις με πούδρα. Θα πρέπει να αποκτήσεις τη συγκεκριμένη συνήθεια αν θέλεις να έχεις άψογο αποτέλεσμα. Είναι ο μοναδικός τρόπος να «κλειδώσεις» την κάλυψη που μόλις έχεις πετύχει τόσο στα μάτια όσο και το πρόσωπο. Θα το πετύχεις με ένα μεγάλο πινέλο, πούδρα σε μορφή σκόνη και ελάχιστη ποσότητα ώστε να μην δημιουργήσεις cakey εφέ.

Λάθος 5ο: Δεν προσέχεις την ημερομηνία λήξης. Ειδικά όσο αφορά στο κονσίλερ είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Κι αυτό γιατί μπορεί να ερεθίσεις την περιοχή των ματιών. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει στη συσκευασία ημερομηνία λήξης θα το καταλάβεις  αφού το πιθανότερο είναι να έχει στεγνώσει και να μην απλώνεται το ίδιο εύκολα. Αν συμβαίνει αυτό καταλαβαίνεις πως ήρθε η στιγμή να το αντικαταστήσεις.

Στη συνέχεια θα δεις τα αγαπημένα μου ώστε να επιλέξεις το νέο σου κονσίλερ.

La Roche Posay Toleriane Teint Pinceaux 

Korres Wild Rose Concealer

L’Oreal Paris Infaillible More Than Concealer 

Maybelline Instant Eraser Age Rewind Concealer

 

 

 

Vichy Dermablend SOS Cover Stick 

Shiseido Synchro Skin Gelstick Concealer

 

Bobbi Brown Corrector

Smashbox Studio Skin Concealer 

 

 

 

 

Read More

And More