Κρύβε χρόνια! 10 tricks μακιγιάζ για να δείχνεις νεότερη στις γιορτές!

Όλες θέλουμε να δείχνουμε ομορφότερες, ειδικά τις ημέρες των γιορτών. Και όταν λέμε ομορφότερες, εννοούμε σίγουρα και πιο νέες. Και η αλήθεια είναι ότι όλες ξέρουμε λίγο πολύ τι πρέπει να κάνουμε: να φοράμε πάντα αντηλιακή, να κάνουμε ευλαβικά ντεμακιγιάζ, να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά. Όμως, στην περίπτωση αυτή συμβαίνει ότι και στην δίαιτα: γνωρίζουμε σε θεωρητικό επίπεδο, δεν τα εφαρμόζουμε όμως στην πράξη!

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου: αν δεν ακολούθησες το παραπάνω beauty manual το πιθανότερο είναι η φωτογήρανση να έχει εμφανίσει τα πρώτα σημάδια στην επιδερμίδα σου. Και ναι, για να τα αντιμετωπίσεις και να τα ξεπεράσεις θα σου πάρει καιρό (προϋπόθεση, φυσικά, είναι να ακολουθήσεις εντατικά μια αγωγή) και σίγουρα δεν θα προλάβεις τις ημέρες των γιορτών. Όμως, υπάρχουν πάντα τρόποι να καμουφλάρεις αυτά τα σημάδια εδώ και τώρα! Πώς; Ακολούθησε τα παρακάτω tricks μακιγιάζ και κρύψε χρόνια!
PS: Τύπωσε αυτό το άρθρο και ακολούθησέ το στο μακιγιάζ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Ψεύτικες βλεφαρίδες
Λόγω ορμονικών αλλαγών όσο μεγαλώνουμε οι βλεφαρίδες μας αδυνατίζουν. Για να αποκτήσεις πιο έντονο βλέμμα φόρεσε ψεύτικες βλεφαρίδες ή τουφάκια που δείχνουν πιο φυσικά. Μην τις ξεχνάς στις εορταστικές σου εξόδους!

Το αγαπημένο μου lip gloss!
Με την πάροδο των χρόνων τα χείλη μας δείχνουν πιο αδύναμα και λεπτά. Τοποθέτησε ένα touch lip gloss στο κέντρο του κάτω χείλους και αμέσως θα δώσεις την εντύπωση ότι τα χείλη σου είναι πιο γεμάτα.
Σου προτείνουμε τα Vibrant Curve Effect της Max Factor (€15.00) που αντανακλούν το φως και δίνουν περισσότερο όγκο.

Πάτησε πόδι στο… πόδι της χήνας!
Η περιοχή στο πόδι της χήνας (είναι οι εξωτερικές γωνίες των ματιών όπου και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες) είναι σκουρότερη σε σχέση με το υπόλοιπο μάτι. Άπλωσε concealer εκεί με ανοδικές κινήσεις και θα έχεις αποκτήσει ένα effect ανοδικότητας.
Δοκίμασε το limited edition Touche D’Or Pur του YSL (€39.45).

Κραγιόν πιο ανοιχτό παρακαλώ
Απόφυγε τις σκούρες αποχρώσεις όπως τα μοβ και τα σκούρα καφέ και προτίμησε πιο γλυκούς τόνους σε ροζ αποχρώσεις.
Μας αρέσει πολύ το Fabulous Felines Palace Peidgreed, απόχρωση Superior από τα MAC (€16.50).

Βλεφαρίδες γυριστές
Χρησιμοποίησε πάντα ένα ειδικό ψαλίδι για να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου. Όσο πιο γυριστές είναι οι άνω βλεφαρίδες σου τόσο περισσότερη ανοδικότητα πετυχαίνεις στα μάτια σου.
Το Mini Heated Lash Curler από τα Sephora (€15.60) είναι θερμαινόμενο και σου χαρίζει διπλάσιες καμπύλες!

Κίνηση… ματ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!
Τα ματ πρόσωπα ήταν τάση στη δεκαετία του ’80, όχι πια! Για να πετύχεις ένα πιο φωτεινό και φυσικό τελείωμα στο μακιγιάζ σου, προτίμησε τις διαφανείς πούδρες. Επιπλέον, δεν “γεμίζουν” τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και άρα δεν τις τονίζουν.

Ρουζ: το must προϊόν
Στα 40 μας το πρόσωπό μας είναι λιγότερο φωτεινό από ότι στα 20. Για τον λόγο αυτό το ρουζ είναι απαραίτητο προϊόν. Προτίμησε, όμως, ένα σε κρεμώδη ή υγρή υφή που θα δώσει και λάμψη υγείας πέρα από χρώμα στο πρόσωπό σου.
Μας αρέσει πολύ το High Definition Blush Make Up For Ever Professional από τα Sephora (€27.40).

Φόρεσε foundation οπωσδήποτε
Λόγω ορμονικών αλλαγών με την πάροδο των χρόνων το πρόσωπό μας γίνεται λεπτότερο με αποτέλεσμα ό,τι υπάρχει κάτω από αυτό (π.χ. αγγεία κλπ) να είναι πιο εμφανή. Για να επαναφέρεις την ομοιοχρωμία, χρησιμοποίησε ένα make up με βάση τα minerals που παράλληλα ενυδατώνουν.
Ιδανικό είναι το Aera Teint Pure της Vichy (€19.00).

Χρησιμοποίησε eyeliner
…αλλά προτίμησε κάποιο σε άλλο χρώμα αντί για μαύρο το οποίο θα δείξει αρκετά σκληρό. Διάγραψε μια γραμμή στο κινητό βλέφαρο η οποία να καταλήγει ανοδικά. Αυτό θα δώσει ένα up και στο σχήμα των ματιών σου!
Το Fabulous Felines Liquid Eyeliner σε Noc από τα MAC (€ 18.50) είναι σε super εορταστικό χρώμα!

Δώσε φως!
Ένα touch λευκής ιριδίζουσας χρυσής σκιάς στην εσωτερική γωνία πάντα βοηθάει για να δείξει το πρόσωπό σου πιο ξεκούραστο. Μην το ξεχνάς, όποια σκιά κι αν επιλέξεις για το υπόλοιπο βλέφαρο!
Στη συλλεκτική παλέτα Extravagant Gold της Estee Lauder (€54.00) θα βρεις τις τέλειες χρυσές αποχρώσεις!

Read More

And More