MAD Awards! Έχουμε αποκλειστικές λεπτομέρειες από τα μακιγιάζ και τα μαλλιά των stars!

Αυτά τα red carpet events είναι οι τέλειες αφορμές για να ξεσηκωθούμε λίγο και να πειραματιστούμε κι εμείς με διαφορετικά μακιγιάζ και μαλλιά κλέβοντας ιδέες από τις stars. Και τα MAD Awards (τα ελληνικά Όσκαρ!) είχαν πολλά τέτοια και υπέροχα looks για να πάρουμε ιδέες για ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Φρέσκες επιδερμίδες, ζουμερά χείλη, bronzers, χρώμα στα μάτια, φανταστικά μαλλιά και- το καλύτερο part- για τις περισσότερες από τις αγαπημένες σου stars έχουμε αποκλειστικά info από τους ανθρώπους που επιμελήθηκαν το look τους, ακόμη και αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να αντιγράψεις σωστά!

Δούκισσα Νομικού

Η Δούκισσα πόζαρε στο κόκκινο χαλί με ένα σισιλιάνικο χαλαρό πιάσιμο στα μαλλιά της που πήγαινε τέλεια με το Dolce & Gabbana φόρεμά της και αναδείκνυε και τα μακριά σκουλαρίκια της. Στο μακιγιάζ της κυριάρχησαν οι bronze αποχρώσεις και οι λάμψεις, ενώ τα χείλη της ήταν φωτισμένα με ένα peachy κραγιόν.
Copy the look: εδώ μπορείς να δεις με ποια προϊόντα θα αντιγράψεις το μακιγιάζ της!

Ελένη Φουρέιρα: όλα τα info από τον Παντελή Τουτουντζή

Ο Παντελής Τουτουντζής ξέρει να αναδεικνύει την υγεία και την λάμψη της επιδερμίδας, ενώ το signature μακιγιάζ του περιλαμβάνει διαφανή πρόσωπα, γυαλάδες και παντελή απουσία γραμμών στα μάτια ή στα χείλη. Και να τι μας είπε για το beauty look της Ελένης Φουρέιρα: “Το στιλ της Ελένης, από το ρούχο (φορούσε ένα υπερμεγέθες σακάκι) μέχρι το μακιγιάζ και τα μαλλιά της ήταν 90’s. Μια γυναίκα που υποστηρίζει το adrogyne χωρίς, όμως, να χάνει την θηλυκότητά της! Δουλέψαμε, λοιπόν, μια πολύ ελαφριά καλοκαιρινή βάση, την οποία δημιουργήσαμε αναμειγνύοντας concealer με κρέμα και περάσαμε με ένα πινέλο σε όλο το πρόσωπο. Ουσιαστικά, αυτό που θέλαμε να εξασφαλίσουμε ήταν ομοιοχρωμία μιας και η Ελένη διαθέτει πολύ λαμπερή, υγιή και φροντισμένη επιδερμίδα. Αμέσως μετά βάλαμε μια creamy σκιά στο κινητό βλέφαρο σε nude χρώμα, τοποθετήσαμε τουφάκια στις βλεφαρίδες, γεμίσαμε τα φρύδια με ένα μολύβι, δουλέψαμε πολύ ωραία contouring με ένα σκούρο compact concealer στο μέτωπο και τα ζυγωματικά και δημιουργήσαμε λάμψεις με shiny powder πάνω από τα ζυγωματικά. Σχημάτισα το περίγραμμα των χειλιών της με το μολύβι Reddd της MAC, γέμισα και την επιφάνειά τους και από πάνω τοποθέτησα το κραγιόν Russian Red επίσης της MAC“.
Τα μαλλιά της Ελένης τα επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Στυλιανός και επρόκειτο για ένα χτένισμα πολύ κοντά στο φυσικό της. Ουσιαστικά, αυτό που ήθελαν να πετύχουν είναι μια natural και sexy αίσθηση της ελεύθερης γυναίκας που παίζει με τα μαλλιά της τα οποία δεν είναι καθόλου στιλιζαρισμένα. Μαλλιά, δηλαδή, που κινούνται ελεύθερα και τοποθετούνται εκεί που τα αφήνεις.

Μαίρη Συνατσάκη: όλα τα info από τον Σπύρο Σαμοϊλη

“Τα μαλλιά της τα κάναμε λίγο σπαστά, αυτό που συνηθίζει η Μαίρη να κάνει έτσι κι αλλιώς και βάλαμε ένα turban. Δεδομένου ότι έβαλε αυτό τοαξεσουάρ στα μαλλιά δεν θέλαμε τα μαλλιά της να είναι μαζεμένα και αποφασίσαμε να τα αφήσουμε κάτω. Οι επιλογές μας ήταν δύο σε αυτή την περίπτωση: είτε να τα κάνουμε εντελώς sleek και ίσια ή να τα κάνουμε σπαστά. Η δεύτερη option μας εξυπηρετούσε περισσότερο και για την αλλαγή που κάναμε αργότερα on stage για την εμφάνισή της με τον Κώστα Μαρτάκη. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θέλαμε να είναι κάτι φασαριόζικο ώστε να αφήσουμε το ρούχο και το turban να κλέψουν την παράσταση. Για να δημιουργήσω αυτό το αποτέλεσμα δούλεψα με μια πρέσα και τύλιξα χαλαρά κάποιες τούφες γύρω από αυτή ίσα για να τσακίσουν τα μαλλιά και να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Σκέψου ότι μετά δεν χρειάστηκε καν να ανοίξουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλα ενώ το μόνο προϊόν styling που χρησιμοποίησα ήταν μια λακ ώστε να σταθεροποιήσω το αποτέλεσμα.
Όσον αφορά στο μακιγιάζ είχαμε καταλήξει από πριν στο catty eyes. Έτσι, λοιπόν, της έκανα μια λεπτή γραμμή eyeliner η οποία προεκτείνονταν αρκετά από τις εξωτερικές γωνίες, στο κινητό βλέφαρο τοποθέτησα μια κοραλί σκιά με shiny υφή, της τόνισα τα κόκαλα πιο έντονα από ότι συνήθως γιατί θέλαμε τα μάτια να είναι πιο έντονα και τις έβαλα καφέ σκιές στην άκρη για να εξασφαλίσουμε αυτό το γατίσιο αποτέλεσμα. Συνέχισα το μακιγιάζ των ματιών με ελάχιστα τουφάκια ψεύτικες βλεφαρίδες μόνο στην άκρη και πρόσθεσα γενναίες στρώσεις μάσκαρα, ενώ το κάτω βλέφαρο το άφησα γυμνό από κάθε ίχνος μακιγιάζ. Τοποθέτησα γυαλάδες στη μύτη και τα ζυγωματικά με μια ιριδίζουσα πούδρα και το ίδιο προϊόν το άπλωσα ελάχιστα και στο ντεκολτέ. Πρόκειται για ένα έξυπνο trick που τονίζει υπέροχα τα κόκαλα στα αδύνατα κορίτσια. Τέλος, στα χείλη τοποθετήσαμε ένα άχρωμο κραγιόν γιατί έτσι κι αλλιώς τα μάτια ήταν αυτά που θέλαμε να κλέψουν την παράσταση!”.

Demy: όλα τα info από τον Παντελή Τουτουνζή

“Η Demy είχε μια πιο elegant red carpet εμφάνιση που θύμιζε Αμερική. Δουλέψαμε ακριβώς στην απόχρωση της επιδερμίδας της με ένα πολύ ελαφρύ sheer foundation ώστε να μην χάσουμε τις λάμψεις από το πρόσωπό της. Έπειτα, στα περιγράμματα του προσώπου τοποθετήσαμε bronze sheer powder σε πολύ ελαφρύ τόνο και από πάνω κάναμε κοψίματα με bronze ματ powder. Αυτό το trick κάνει την φωτοσκίαση πιο τρισδιάστατη και δίνει πιο sculpted αποτέλεσμα. Πήραμε μια μεταλλική σκιά βρεγμένη και βάλαμε στο κινητό βλέφαρο και μόλις στέγνωσε την ντεγκραντάραμε με την bronze ματ σκιά στο κόκαλο του βλεφάρου. Τοποθετήσαμε τουφάκια βλεφαρίδων με έμφαση την εξωτερική γωνία των βλεφάρων και γεμίσαμε τα φρύδια με το Lingering Eyebrow Pencil της MAC. Στην συνέχεια με ένα πιο ελαφρύ concealer σε έναν πιο ανοιχτό τόνο περάσαμε φως κάτω από τα μάτια, στην κορυφή της μύτης και το πηγούνι με αποτέλεσμα να κερδίσουμε ένα ακόμη επίπεδο, να κάνουμε δηλαδή ακόμη πιο τρισδιάστατο το πρόσωπο. Τέλος, περιγράψαμε τα χείλη τη με πινέλο και γεμίσαμε την επιφάνεια με το Ruby Woo της MAC. Το μυστικό εδώ για να αποτυπωθεί πιο έντονο το κραγιόν είναι ότι από κάτω είχαμε αποχρωματίσει τα χείλη με concealer”.
Το hair styling της Demy, της οποίας πράγματι το beauty look θύμιζε προδιαγραφές εξωτερικού, έκανε ο αγαπημένος μας Νικόλας Βιλιώτης. Επρόκειτο για ένα vague τύπου χτένισμα με πιο χαλαρούς, όμως, κυματισμούς βαθιά φράντζα ενώ οι άκρες της ήταν εμφανώς πιο ξανοιγμένες.

Το tip του Παντελή Τουτουντζή για τέλειες λάμψεις στο σώμα: “Αναμείξαμε ιριδίζουσα πούδρα με body lotion και απλώσαμε το μείγμα στην πλάτη. Αυτό αυτομάτως δίνει μια υπέροχη και αριστοκρατική λάμψη που δεν είναι καθόλου κραυγαλέα!”.

Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή με messy updo που μας άρεσε πολύ (το messy είναι το νέο sexy!) ενώ το μακιγιάζ της κινήθηκε σε bronze τόνους. Κέντρο προσοχής εδώ ήταν τα μάτια της τα οποία τονίστηκαν με μολύβια και σκιές σε καφέ καλοκαιρινούς τόνους, έντονες βλεφαρίδες και ένα ματ τριανταφυλλί κραγιόν. Τέλος, τα ζυγωματικά της τονίστηκαν με ένα peachy ρουζ και πούδρα λάμψης σβησμένη ψηλά στους κροτάφους.

Ντορέτα Παπαδημητρίου: όλα τα info από την Έλσα Πρωτοψάλτη

“Επειδή είναι τέτοια και η εποχή θέλαμε το μακιγιάζ να είναι ηλιοκαμένο γι’ αυτό και παίξαμε με χρυσές και bronze αποχρώσεις στα μάτια. Και με δεδομένο ότι προσωπικά μου αρέσει πάντα να χρησιμοποιώ χρωματιστά μολύβια το καλοκαίρι, τοποθέτησα στην ρίζα του κάτω βλεφάρου ένα σμαραγδί μολύβι ματιών, το Mint της MAC. Στα χείλη σχημάτισα το περίγραμμα με το μολύβι Orange 12 της Beauty is Life και γέμισα την επιφάνειά τους με το Charme 32W, επίσης της Beauty is Life. Από εκεί και πέρα η επιδερμίδα της είχε λάμψεις και bronzers ενώ στο σώμα χρησιμποίησα το spray no Suntan της Artdeco”.
Το hair styling έγινε από τον Νικόλα Βιλλιώτη ο οποίος δημιούργησε για την Ντορέτα ένα χαλαρό πιάσιμο που κατέληγε σε πλεξίδα στο πίσω μέρος, πιασμένη, όμως, σε σινιόν.

Παραπάνω η τέλεια απόχρωση κραγιόν που φορούσε η Ντορέτα Παπαδημητρίου! Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Κατερίνα Στικούδη

Η Κατερίνα Στικούδη έκανε το ντεμπούτο της στο red carpet ως ξανθιά και το νέο της hair look μας άρεσε πολύ! Τα μαλλιά της ήταν sleek και πιασμένα σε ένα half up ενώ το μακιγιάζ της έγινε με bronze τόνους και ένα φούξια κραγιόν στα χείλη!
Bonus: τα υπερθεαματικά νύχια της που μπορείς να τσεκάρεις σε close up εδώ!

Read More

And More